Eliot verdedigt België op Eurovisiesongfestival

18-jarige Eliot Vassamillet verdedigt Belgische eer op het
Eurovisiesongfestival 2019

Dit jaar is het de beurt aan de Franstalige openbare omroep RTBF om een kandidaat te kiezen die België vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. Op dinsdag 15 januari maakte de omroep bekend dat Eliot Vassamillet, de Belgische eer verdedigt in Tel Aviv in Israël, op de 64ste editie van het liedjesfestival. De 18-jarige Eliot zit in zijn laatste middelbaar aan het Sint-Stanislas college in Bergen.

Eliot werd opgemerkt tijdens zijn deelname aan het 7e seizoen van The voice Belgique. Tijdens zijn blind audition maakte hij indruk op zijn coach met de kracht en gevoeligheid van zijn optreden. Ook het publiek was onder de indruk. Componist Pierre Dumoulin merkte de 18-jarige op. Hij zal het nummer schrijven dat Eliot in mei brengt in Tel Aviv, dit nummer wordt later bekend gemaakt.

Pierre Dumoulin: “Toen ik Eliots blind audition zag, had ik meteen het gevoel dat hij dat beetje extra heeft dat ik zoek in een artiest: de gevoeligheid en fragiliteit die nodig zijn om emotie over te brengen met muziek.”

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats op 14 en 16 mei (halve finales), met de finale op zaterdag 18 mei. Het is nog niet bekend in welke halve finale Eliot meedoet, dit wordt later geloot door de EBU.

Pierre Dumoulin componeert nummer

Componist Pierre Dumoulin zal het nummer schrijven waarmee Eliot deelneemt aan het Eurovisiesongfestival. Eerder maakte hij al het nummer ‘City lights’, waarmee Blanche een erg mooie 4e plaats behaalde op het Eurovisiesongfestival in 2017, en dat daarna ook in de hitparade terecht kwam in verschillende landen.

Dit kan u misschien ook interesseren?

Dossier: Muziek
donderdag 14 maart 2019
14 maart 2019

Meer over Samenwerkingen

Hoe maakt 'Thuis' maatschappelijke thema's bespreekbaar?

Eliot verdedigt België op Eurovisiesongfestival