Niet te missen in januari en februari

De volgende weken starten weer enkele reeksen en zijn er een aantal evenementen op komst. Een overzicht. 

Down the road reeks 2

Na het enorm populaire eerste seizoen van Down the road trekt Dieter Coppens er dit voorjaar opnieuw op uit met zes jongvolwassenen met het syndroom van Down. Samen met medebegeleidster Saar maken ze de reis van hun leven en trekt het nieuwe gezelschap naar Zuid-Afrika. Maarten, Maud, Julie, Yens, Charlotte en Geoffrey zorgen voor een hartverwarmend reisverhaal.

Vanaf maandag  4 februari om 20.35 op Eén en op VRT NU                             

Nieuwe podcastreeks Podvis

In  Podvis gaat VRT NWS dieper in op één onderwerp uit de actualiteit van de week. Podvis zoomt in op een dossier dat verdere analyse vraagt en legt nog een nieuwe laag bloot, beantwoordt vragen waar we nog mee bleven zitten of behandelt aspecten die nog niet aan bod zijn gekomen. Podvis zou kunnen gaan over de verkiezingen in Congo, maar evengoed over het voetbalschandaal of de gele hesjes.

De eerste Podvis van dinsdag 17 januari diept het aanhoudende straatprotest tegen de Hongaarse premier Orban uit.

Alle VRT NWS-podcasts zijn terug te vinden op http://www.vrtnws.be/podcast

De veiligheid van het land

Yves Stevens en de collega’s van de communicatiedienst van het crisiscentrum

In de reeks De veiligheid van het land geeft Eén een unieke blik achter de schermen van het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken. De reeks toont hoe het federale Crisiscentrum samenwerkt met andere veiligheidsdiensten om de burgers in ons land zo goed mogelijk te beveiligen en te beschermen. Beleef voor het eerst grootse evenementen, betogingen en incidenten vanuit een uniek perspectief.

Zes maanden lang mochten de makers van deze reeks het reilen en zeilen volgen achter de schermen bij de belangrijkste spelers in het Belgische veiligheidslandschap. 

De veiligheid van het land: vanaf 28 januari elke maandag om 21.30 uur op Eén en VRT NU

Tweede deel D5R in Gent

Alle 24 afleveringen van D5R zijn nu beschikbaar op Play en Play More van Telenet. Vanaf de krokusvakantie zullen ze ook integraal te bekijken zijn op MNM.beVRT NU en het YouTube-kanaal van MNM.

 

Op zaterdag 19 januari is er een D5R Fandag in Kinepolis Antwerpen. In aanwezigheid van de de hele cast kan iedereen daar het tweede deel van het vijfde seizoen 'bingen'.

Facebook 15: feest of failliet?

Facebook viert op 4 februari zijn 15de verjaardag.  Een maand lang besteedt Canvas op tv en online heel wat aandacht aan die memorabele verjaardag.

  • Hoe zijn het medium én het bedrijf erachter zo succesvol geworden? 
  • Wat is hun invloed op het leven van de  2,2 miljard maandelijkse gebruikers? En op hun privacy? 
  • Hoe ‘sociaal’ is het medium nu echt? 
  • Wat is de impact van Facebook op de publieke opinie? Wie maakt daar gebruik (of misbruik) van?
  • En wat is de toekomst van Facebook? 

Het zijn maar een paar vragen die aan bod komen in het Canvas-project rond 15 jaar Facebook.

Centraal staat de driedelige reeks Facebook en ik van Tim Verheyden. Maar er zijn ook artikels, blogs, documentaires, film en andere bijdragen op canvas.be, VRT NU en uiteraard ook op de sociale media van Canvas.  Lees meer via de link hieronder.

Gala van de Gouden K's

Op zaterdag 26 januari ontvangen de Ketnet-wrappers weer heel wat bekend volk en duizenden kinderen in Het Sportpaleis. Tijdens een spetterende awardshow komen we te weten wie of wat in het afgelopen jaar in de media, de showbizz en de sport het populairst was bij de Vlaamse kinderen.

Binnenkort: Rond de Noordzee

In dit avontuurlijke reisprogramma vertrekt Arnout Hauben op een 5.000 kilometer lange tocht rond de Noordzee. Arnout gaat op zoek naar de rijke geschiedenis van onze Noordzee en verzamelt verrassende verhalen die zich op en rond het water hebben afgespeeld.  

Arnout beleeft, zoveel jaren na datum, opnieuw hoe er wereldoorlogen werden uitgevochten; hoort verhalen over de komst van de Vikingen en noodlottige superstormen; en ziet met eigen ogen de gevolgen van de teloorgang van de visserij, de komst van de windmolens en plastic vervuiling. Achter de Vlaamse kustlijn schuilt namelijk een enorme waterwereld die we amper kennen, een zee die de Belgische geschiedenis heeft gemaakt en die ons met de Fransen, Engelsen, Schotten, Noren, Denen, Duitsers en Nederlanders verbindt. 

donderdag 17 januari 2019
17 januari 2019