Sterk najaar voor VRT-radio’s

8 februari 2019 - De populariteit van Studio Brussel en MNM bij jongeren groeit.  Studio Brussel, MNM en Klara stijgen, Radio 1 en Radio 2 stabiel.

De VRT-radiozenders hebben vorig jaar een sterk najaar neergezet, dat blijkt uit de nieuwe luistercijfers die het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) vandaag bekend heeft gemaakt.

Opvallend is het toegenomen bereik bij jongeren tussen 12 en 24 jaar: dagelijks luisteren er gemiddeld ruim 420.000 van hen naar een VRT-radionet, dat is in de eerste plaats de verdienste van MNM en Studio Brussel.

Het gezamenlijke marktaandeel van de VRT-radio’s stijgt tot 63,1 procent. Naast Studio Brussel en MNM kent ook Klara een stijging terwijl Radio 1 en Radio 2 stabiel blijven.

“We zijn blij en dankbaar dat zoveel Vlamingen op ons aanbod afstemmen. Het was een sterk najaar, met als afsluiter de Warmste Week, waar ieder radionet op zijn manier samen met vele honderdduizenden luisteraars in Vlaanderen met warmte en enthousiasme heeft aan meegewerkt, zegt Els Van de Sijpe, Manager Radio.

“Studio Brussel zet een sterk resultaat neer. En met de vernieuwde branding en programmatie is de zender klaar om op radio en op alle digitale platformen zijn voortrekkersrol te spelen als avontuurlijke muziekgids. MNM blijft met voorsprong dé jongerenzender van Vlaanderen, zij bereiken dagelijks ruim een kwart van de Vlaamse jongeren tussen 12 en 24 jaar. Klara mag bijzonder fier zijn op een najaar vol livemuziek, Iedereen klassiek en sterke reeksen zoals De zonnekoning en binnenkort De Bourgondiërs. Radio 1 en Radio 2 blijven stabiel. Radio 1 bereikte dit najaar 642.000 luisteraars. Radio 2 kent ondertussen twee jaar op rij een marktaandeel van meer dan 30 procent.”

 

CIM-CIJFERS: 31.08.2018-05.01.2019

Marktaandeel (12+)

tabel van het percentage beluisterde kwartieren van een net ten opzichte van het totaal aantal beluisterde kwartieren radio

Gemiddeld dagbereik (x 1000)

tabel van het totaal aantal verschillende luisteraars van een net op een gemiddelde dag in absolute aantallen

Gemiddeld dagbereik (%)

tabel van Het totaal aantal verschillende luisteraars van een net op een gemiddelde dag ten opzichte van het totaal aantal Vlamingen

Gemiddelde dagelijkse luisterduur

tabel van het aantal minuten dat de luisteraar van een net op een gemiddelde dag naar dat net luistert

Dit kan u misschien ook interesseren?

Dossier: Mediastudie
woensdag 24 juli 2019
24 juli 2019

Meer over Mediastudie

Smartphone en tablet regeren het leven van kinderen

Vlaming vraagt de VRT meer in te zetten op factchecking

Studio Brussel en Radio 1 tekenen mooie groei op

Eén neemt vliegende start in 2022

Recordaantal van 562.000 streamers voor VRT Radio op laatste dag 2021

Een terugblik op 2021

1 op de 5 Vlamingen kan zichzelf niet zijn

VRT-radiobereik groeit, Radio 2 houdt koppositie stevig vast