Undercover in het zware drugsmilieu

Tom Waes en Anna Drijver spelen undercoveragenten in nieuwe, spannende fictiereeks 'Undercover'.

Hoe slecht moet je zelf worden om een crimineel te pakken? Wat als je prooi je beste vriend wordt? En wat blijft er van jezelf over als je zolang met een masker rondloopt…?

Vanaf 24 februari pakt Eén tien zondagen lang uit met de langverwachte fictiereeks Undercover. In deze nieuwe, superspannende reeks infiltreren undercoveragenten Bob Lemmens (Tom Waes) en Kim De Rooij (de Nederlandse actrice Anna Drijver) in het leven van Ferry Bouman (Frank Lammers), een van de grootste xtc-producenten ter wereld. Ze doen zich voor als een koppel en nemen hun intrek in een caravan op de camping waar Ferry meestal verblijft. Oergezellig, maar ook levensgevaarlijk. Hoe langer het duurt, hoe meer de zaak onder hun huid kruipt. Slagen ze erin om de leugens vol te houden zonder zichzelf te verliezen?

De Vlaamse en Nederlandse topcast bestaat onder andere uit Tom Waes (Nieuw Texas, Aspe, Tegen de sterren op), Anna Drijver (Komt een vrouw bij de dokter, Bride flight, Loft), Frank Lammers (Zwartboek, Michiel de Ruyter, Rundskop), Elise Schaap (Valentino, Ja, ik wil!, Familie Kruys), Raymond Thiry (Penoza, Wolf, The paradise suite) en Kevin Janssens (D’Ardennen, Vermist). Er zijn ook belangrijke rollen weggelegd voor onder andere Katrien De Ruysscher(Stille waters, Thuis), Manou Kersting (Cordon, Crimi Clowns) en Michael Pas (Tabula rasa, Gent West, Code 37).

Internationaal festivalparcours

Nog voor de release op Eén heeft Undercover al een mooi internationaal festivalparcours achter de rug. Vorig jaar in april werd de reeks als enige Belgische genomineerd voor de competitie op het internationale festival Canneséries in Cannes. Tijdens het Duitse Seriencamp Festival enkele maanden geleden heeft Undercover de Publieksprijs in de wacht gesleept. Ondertussen is het programma ook genomineerd voor het Cinequest Film & Creativity Festival, één van de belangrijkste Amerikaanse festivals dat jaarlijks in maart in Silicon Valley plaatsvindt.

Netflix

Undercover wordt wereldwijd opvraagbaar via Netflix, behalve in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, waar Netflix voorrang geeft aan de nationale zenders. De opnames voor een tweede seizoen gaan in de lente van start.

Het verhaal

Bob Lemmens en Kim De Rooij, twee undercoveragenten, krijgen de opdracht om undercover te gaan in het xtc-netwerk van Nederlander Ferry Bouman. De Belgische Federale Politie kwam hem een tijd geleden op het spoor. Ferry heeft één van ’s werelds grootste xtc-netwerken en opereert al jaren onder de radar, in de grensstreek van Belgisch-Limburg en Nederlands-Brabant. Hij is slim, aartsgevaarlijk en steenrijk. Al ziet hij eruit als een simpele Hollandse kamper.

Ferry Bouman brengt, ondanks zijn fortuin, zijn tijd het liefst door in een eenvoudige chalet op de volkse camping naast zijn villa. Ferry is aalglad en lijkt ongrijpbaar, dus besluiten de Belgische en Nederlandse politiediensten de handen in elkaar te slaan. Ze installeren hun twee beste undercoveragenten, de Belg Bob Lemmens en de Nederlandse Kim De Rooij, als echtpaar in een caravan vlakbij Ferry en zijn vrouw Danielle (Elise Schaap). Hun opzet is duidelijk: infiltreer in het leven van Ferry, win zijn vertrouwen en introduceer Bob als ‘collega’ waar Ferry zaken mee kan doen.

Bob en Kim merken snel dat dit niet zo eenvoudig is want Ferry is enorm achterdochtig. Ook de vertrouwelingen rond Ferry maken het hen erg moeilijk. Maar na een aantal mislukte pogingen beseffen de agenten waar Ferry’s achillespees ligt: zijn gevoelige vrouw Danielle. Kim speelt als volleerde manipulator op haar in en kan Bob zo binnenloodsen bij Ferry.

En dan pas begint het zware werk: John, de rechterhand van Ferry, vertrouwt Bob voor geen haar, de vriendschap tussen Kim en Danielle wordt erg intens en Ferry heeft een mol bij de politie. Die mol komt steeds dichter bij de identiteit van de undercoveragenten… Bob en Kim spelen ondertussen een koppel en beleven in hun chalet alle conflicten en spanningen van een echt stel. Want hoe langer de agenten in de onderwereld van Ferry vertoeven, hoe meer hun eigen normen en waarden beginnen te vervagen. De langste zaak uit hun carrière zal de twee agenten uiteindelijk dwingen om in de spiegel te kijken en zichzelf af te vragen: wie ben ik echt?

Vanaf 24 februari op Eén

www.een.be/undercover

  • De afleveringen zullen ook elke week via VRT NU te bekijken zijn. Alle afleveringen blijven tot 30 dagen na de laatste aflevering beschikbaar, dus tot 28 mei.

  • Undercover is met audiodescriptie te zien op Eén via de taalkeuze. Gelijktijdig is de aflevering met open audiodescriptie, hoorbaar voor iedereen, te zien op het derde kanaal. De uitzending met open audiodescriptie is ook te bekijken via VRT NU.

  • Undercover is vanaf 27 mei beschikbaar in de Movies & Series Pass op Proximus tv. Daarnaast zullen zij ook enkele leuke specials van Undercover aanbieden die alleen bij Proximus te bekijken zijn.

  • Undercover wordt wereldwijd opvraagbaar via Netflix, behalve in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, waar Netflix voorrang geeft aan de nationale zenders.

Eén, De Mensen en Proximus hebben een online undercover game ontwikkeld (www.een.be/undercover). Iedereen die deelnam aan het spel kon zijn of haar eigen kwaliteiten als undercoveragent testen en kans maken op een duoticket voor het top-secret undercover kick-off event op 16 februari. De vijftig winnaars krijgen er de kans om drie afleveringen in primeur te bekijken.

Dit kan u misschien ook interesseren?

dinsdag 12 februari 2019
12 februari 2019