Canvas zoekt jonge violisten

Canvas zoekt 6 studenten met een bachelor viool op zak die de Koningin Elisabethwedstrijd 2019 van nabij willen volgen en verslag uitbrengen op radio, televisie en sociale media.

DeZes van vorig jaar (Koningin Elisabethwedstrijd voor cello)

DeZes is een jongerenpanel van 6 Nederlandstalige studenten tussen 20 en 25 jaar. Zij volgen de Koningin Elisabethwedstrijd tijdens de voorronde, de halve finale en de finale. Tijdens de finaleavonden luisteren ze vanuit hun loge in het Paleis voor Schone Kunstennaar de kandidaten en stellen nadien hun gezamenlijke ranking live voor op televisie.

Vanaf maandag 22 april, de bekendmaking van de deelnemers van deZes, staat de kandidaten een muzikaal media-avontuur te wachten. Na een kennismaking en een opnamedag vóór de aanvang van de wedstrijd is het zover. De eerste ronde van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool start op maandag 29 april, de halve finale op 6 mei en de uiteindelijke finale op 20 mei met de bekendmaking van de winnaar, dé apotheose, op 25 mei. En dat deze periode een rijkdom aan interessante gesprekken en muzikale hoogtepunten met zich mee zal brengen, staat vast.

Iets voor jou?

  • Ben je bedreven in sociale media en ben je communicatief ?

  • Volg je met plezier de Koningin Elisabethwedstrijd?

  • Heb je een bachelor viool op zak en kan je je gemakkelijk vrij maken tussen 29 april en 25 mei 2019?

  • Heb je voldoende kennis over klassieke muziek om een persoonlijke onderbouwde mening te vormen?

  • Ben je tussen 20 en 25 jaar en nieuwsgierig om te weten hoe het achter de schermen van zo’n wedstrijd aan toe gaat ?

Zin gekregen ? Heb je nog vragen ?

Stuur dan vóór 5 april 2019 een mail met je gsm-nummer, foto, C.V. en een filmpje met een korte voorstelling én motivatie (max 1 minuut) naar deZes@canvas.be

Dit kan u misschien ook interesseren?

dinsdag 19 februari 2019
19 februari 2019