Instaverliefd van start

Op 19 maart gaat de Instagramfictiereeks “Instaverliefd” van start. De reeks van Eyeworks samen met Kom op tegen Kanker, Eén en MNM is een Europese primeur

De cast van Instaverliefd

Het is de eerste fictiereeks die exclusief op Instagram te zien zal zijn. De reeks gaat over vier vrienden met weinig geluk in de liefde. Ze bedenken samen een datingspel en klungelen zich een weg naar de liefde. 

Instaverliefd, het verhaal

Instaverliefd vertelt het verhaal van Nora, Floor, Louis en Lars en hun zoektocht naar de liefde. Ze zijn het beu dat niemand hen ziet staan. Als oplossing bedenken ze een datingspel. De regels zijn simpel: zoveel mogelijk dates fiksen in zo weinig mogelijk tijd. 

Een reeks voor en door jongeren

Een verhaal sluit aan bij de leefwereld van jongeren. Dat vraagt om een jonge en inspirerende cast. Ketnetwrapper Sarah Mouhamou (Floor), Campus 12 en D5R-actrice Naomi Janssens (Nora) en D5R-acteur Thijs Antonneau (Louis). Rayan Aghassaiy, de man achter het YouTubekanaal "UnaGize", debuteert als Lars.   Er zijn ook enkele gastrollen weggelegd voor onder andere Sander Gillis(Ketnet), Eline De MunckJasmijn Van Hoof, Sarah-Lynn Clerckx en social media influencers Elodie Gabias, Stien Edlund en Florence Windey

Fictie met een doel

Kom op tegen Kanker initieert de reeks samen met het consortium tabak om jongeren te sensibiliseren rond roken en te vermijden dat ze starten met roken. Zo krijgt wie rookt tijdens een date minpunten en delen de acteurs ook inzichten over de schadelijke effecten van roken.

Marina Van den Nouweland van Kom op tegen Kanker: “Jongeren starten nog te vaak met roken omwille van hun vrienden, door sociale invloed. Samen willen we jongeren op een toffe manier weerbaarder maken tegen die eerste sigaret. Dankzij de Antwerpse setting, jonge cast en Instagram als kanaal voelt Instaverliefd heel ‘native’ aan voor jongeren. Ze zijn opgegroeid met Instagram en maken dezelfde zaken mee als de acteurs. Zo wordt onze boodschap zeer spontaan overgebracht. We zijn ook erg blij met de jonge getalenteerde cast.”

Thijs Antonneau (Louis in de reeks): “Ik was erg enthousiast om deel te nemen aan Instaverliefd. Het verhaal rond liefde en daten sprak mij onmiddellijk aan en ik ben natuurlijk ook heel blij dat ik mag meewerken aan een Europese primeur. Dat alles opgenomen werd met een smartphone maakte het nog specialer. Het maakt de serie heel authentiek. Dat ik daarbij fans help om weg te blijven van sigaretten maakt het verhaal helemaal af.

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “De Vlaamse overheid kiest er bewust voor om preventief in te zetten op gezonde leefgewoontes bij jongeren. Samen met Kom op tegen Kanker willen we jongeren helpen om de sigaret te bannen. Daarom investeren we in deze innovatieve reeks op Instagram. Dit past ook volledig binnen onze globale doelstelling: ‘de Vlaming leeft gezonder in 2025’.”

Eerste reeks op Instagram, primeur in Europa

Peter Bouckaert, producent van Eyeworks: “Instaverliefd kadert volledig binnen de leefwereld van jongeren: het script, de cast én het medium. Doordat de reeks enkel te zien is op Instagram hebben we een primeur in Europa te pakken. Daarnaast werd de hele reeks opgenomen met een smartphone. Ook dat is uniek in Europa. Dankzij de smartphone is het ‘selfie’-perspectief echt geïntegreerd in de reeks. Iets waar jongeren zich zeker in zullen herkennen.”

 

Vanaf 19 maart zal de reeks gedurende zes weken te volgen zijn via de Instagram Stories van @instaverliefd. Elke week worden alle fragmenten gebundeld tot één lange video op Instagram TV. 

De reeks is bedacht en geschreven door Senne Dehandschutter en Brecht De Groot, en wordt geregisseerd door Senne Dehandschutter.

Instaverliefd is een productie van Eyeworks samen met Kom op tegen Kanker, Eén en MNM

Dossier: Jongeren
dinsdag 19 maart 2019
19 maart 2019

Meer over Jongeren

Judith Van Hirtum is MNM Rising Star 2022

MNM What’s NXT: een uniek belevingsevent rond innovatief West-Vlaanderen

#LikeMe grote winnaar van Het Gala van de Gouden K's

De KEW online en DeZes

Had Niels Destadsbader het bed kunnen delen met een wereldster?

MNM steunt studenten met De MNM Blokhut in Gent

Hoe maakt MNM het verschil?

Ontdek de tien kandidaten van Wie wordt wrapper?