De Maand van de filosofie bij Klara

April is de Maand van de Filosofie. Jaarlijks worden tijdens deze maand door heel België en Nederland filosofische nachten, programma's, lezingen, debatten en festivals georganiseerd. Ook Klara doet mee. 

Bij Klara krijgt u een nieuw seizoen van de podcast 'Kant, en klaar!' en de nieuwe reeks 'Dooddoeners'. Pat Donnez dook in het archief van 'Berg en Dal' en selecteerde 20 afleveringen die  allemaal beschikbaar zijn als podcast.

Ook 'De Liefhebber', 'Pompidou' en 'Vrijdag' hebben aandacht voor 'De Maand van de Filosofie'. 

Dooddoeners

‘Dooddoeners’  is een even geestig als diepzinnige reeks over de vele manieren waarop we niets proberen te zeggen tegen elkaar en daardoor ongewild meer zeggen dan we bedoeld hadden.

Tijdens 'De Maand van de Filosofie' gaan Jean Paul Van Bendegem en Ignaas Devisch op zoek naar de diepere betekenis van 15 dooddoeners. Van ‘als we maar gezond zijn’ en ‘ik ben geen racist, maar’ tot ‘dit is te zot voor woorden’ en ‘ja maar, da’s toch logisch’: weten we wel wat we zeggen als we een dooddoener gebruiken?

Van 1 tot 19 april  in Klara Serveert rond 13.40 uur. 
Klara Serveert, van maandag tot en met zaterdag, telkens van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.

Ook beschikbaar als podcast

Podcast Kant en Klaar

Je hoeft geen filosoof te zijn om na denken. Iedereen stelt zich vragen over het leven of onze tijd. We kunnen niet anders. Deze denkers zetten echter deuren open naar andere manieren van kijken naar de werkelijkheid en wie we zijn. Want niets is vanzelfsprekend.

Klara pakt uit met een nieuw seizoen van de denkende podcast 'Kant, en klaar!. Met Paul Verhaeghe, George Monbiot, Thomas Hertog en Trudy Dehue. Ook de vorige seizoenen kan u uiteraard nog altijd downloaden.

Er werden tot nu toe al 3 seizoenen van 'Kant, en klaar!' gemaakt. De podcastversie van alle afleveringen kan u vinden via Apple PodcastsiTunesGoogle PodcastsSpotifySoundcloud en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Een vriendelijk voorstel aan Mark Zuckerberg

Filosoof Jean Paul Van Bendegem houdt alvast een warm pleidooi voor... een filosofische emoticon op Facebook.

>> KLIK HIER EN TEKEN DE PETITIE

Video player inladen...

Een emoticon met een baard?

En... 'Met een baard, zoals elke respectabele filosoof.'… Natuurlijk is dat een grapje! Uiteraard heeft Klara ook oog en oor voor vrouwelijke filosofen. Martha Nussbaum, Joke Hermsen, Karen Armstrong, Trudy Dehue, … Stuk voor stuk vrouwelijke denkers aan het woord in onze onvolprezen reeks 'Kant, en klaar!’, filosofische podcasts van Greet Van Thienen en Annick Lesage. 

Berg en Dal en 'De Maand van de Filosofie'

In het kader van 'De Maand van de Filosofie' brengt Pat Donnez twintig welbespraakte en veelbesproken filosofen uit 'Berg en Dal' samen. Deze 20 afleveringen zijn ondertussen beschikbaar als gratis podcast.

Berg en Dal kan gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

De podcasts van Berg en Dal kan u vinden via Apple PodcastsiTunesGoogle Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere 

Dossier: Zingeving
donderdag 11 april 2019
11 april 2019

Meer over Zingeving

Wat doet de VRT rond zingeving, levensbeschouwing en ethische vragen?

Canvas zoekt Kinderen van de Holocaust

Ramadamadingdong

Paasfeest bij de VRT

De Maand van de filosofie bij Klara

Extra aanbod n.a.v. overlijden Kardinaal Danneels

Vrijzinnig humanistisch aanbod naast erediensten op VRT