De Koningin Elisabethwedstrijd online

Ook online volgt Canvas de Koningin Elisabethwedstrijd van nabij: via Canvas.be, Facebook, Twitter en Instagram. VRT NU verzamelt alle uitzendingen over de Koningin Elisabethwedstrijd op één aparte pagina

Kandidaten 2019

Canvas online

Al in de eerste ronde brengt Canvas.be nieuws en is er speciale aandacht voor het optreden van de Belgische kandidate Sylvia Huang. De proclamatie na de eerste ronde is live te volgen op de website. Canvas.be streamt de halve finale en de finale, volgt het traject van de (halve) finalisten van de eerste tot de laatste noot, en gaat verder waar de televisie-uitzendingen stoppen.

Vanaf de start van de halve finale schrijft muziekregisseur en violist Wolfgang Heiremans elke dag een stuk voor Canvas.be. Daarin geeft hij een originele kijk op de prestaties van de kandidaten.

Geen betere manier om de live ervaring van een groots evenement te capteren dan Instagram. Met leuke foto’s en boeiende stories brengt de Instagramaccount van @Canvas_tv alle hoogtepunten voor en achter de schermen.

De Canvas-website is de plek bij uitstek voor meer informatie over de Koningin Elisabethwedstrijd en de kandidaten, maar ook over het jongerenpanel DeZes en de tv-uitzendingen.

Ook de speciale Koningin Elisabethwedstrijd-facebookpagina van Canvas houdt de vinger aan de pols van de wedstrijd. 

DeZes laten daarnaast via hun eigen DeZes-Facebookpagina hun licht schijnen op de prestaties, het repertoire en de gebeurtenissen voor en achter de schermen. 

Alles bij VRT NU

VRT NU verzamelt alle uitzendingen over de Koningin Elisabethwedstrijd op één aparte pagina: vrtnu.be/Elisabethwedstrijd.  (vanaf de start van de halve finale op maandag 6 mei).

VRT NU streamt alle uitzendingen van Canvas en brengt ook de proclamatie van de 12 finalisten (die niet wordt uitgezonden op Canvas). Alle sessies en concerten zijn daarna nog 30 dagen lang te herbekijken.

Daarnaast biedt VRT NU ook een aantal extra’s. Zo is er de Canvas-documentaire Opgelegd werk van Brecht Vanhoenacker, die de finalisten van de vorige viooleditie (2015) van nabij volgt in de aanloop naar de finaleweek. Verder onder meer ook een opname van een optreden van Vadim Repin tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd van 1989. Met zijn 17 jaar werd hij de jongste winnaar ooit.  Repin zit dit jaar in de jury.

Ook de Klara-videoreeks De Italiaanse reis. Het verhaal van een viool komt op VRT NU.

Dossier: Cultuur
donderdag 02 mei 2019
02 mei 2019

Meer over Cultuur

Shortlist Boon voor literatuur 2022 bekend

Klara pakt uit met tweede editie De Twintigers

Wim Helsen viert 500ste aflevering van 'Winteruur'

Ontdek de nieuwe Radio 1-podcast 'Reve tot leven'

Extra muzikaal jaareinde: 'De Tijdloze' op radio én tv

Nieuwe reeks Toots Sessies geeft artiesten van bij ons een podium

Word lid van De voorleesclub

Stem voor de Klara Top 100