DeZes volgen Koningin Elisabethwedstrijd

DeZes zijn een bende van zes jonge Vlaamse violisten, gepassioneerd door muziek en verliefd op de viool. 

DeZes

DeZes volgen de Koningin Elisabethwedstrijd van nabij en leven mee met hun leeftijdsgenoten in de wedstrijd. Ze brengen verslag uit van hun avonturen voor en achter de schermen van de Koningin Elisabethwedstrijd en laten onbevangen hun licht schijnen op de violisten, hun prestaties en het repertoire. Dat doen ze in de programma’s op radio en televisie, maar vooral ook online, op canvas.be en via sociale media, onder meer op hun eigen DeZes-Facebookpagina. Zo slaan ze een brug tussen de kijkers en luisteraars, de wedstrijd en de muzikanten.

DeZes dat zijn dit jaar

Sarah Bayens (18 jaar)

Sarah is de jongste van de groep. Ze speelt al viool sinds haar vijfde en studeert aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Shirly Laub. Ze won eind vorig jaar de wedstrijd Young Belgian Talent 2018. 

Theo Carpentier (20 jaar)

Theo komt uit Herne, in het Pajottenland. Hij studeerde aan de kunsthumaniora van Brussel en zit nu in zijn derde en laatste bachelorjaar aan LUCA School of Arts (Leuven). Zijn liefde voor zijn instrument is zo alomvattend dat hij zich ook toelegt op barokviool en folkviool.

Laura De Bruyn (24 jaar)

Laura is afkomstig uit Aalst. Ze behaalde een Masterdiploma viool aan het conservatorium van Gent. Ze volgt de Koningin Elisabethwedstrijd al van kleins af aan. Ze geeft zelf vioolles én is een getalenteerde zangeres.

Andreas Moulin (25 jaar)

Andreas komt uit Humbeek. Hij behaalde zijn Masterdiploma Viool aan LUCA School of Arts (Leuven) en specialiseert zich nu verder in Kamermuziek. Daarnaast studeert hij in avondonderwijs ook gebarentaal.

Victor Pevernagie (20 jaar)

Victor is afkomstig uit Brugge. Hij studeert aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daarnaast volgde hij masterclasses in binnen- en buitenland en speelt hij onder meer bij het gloednieuwe Youth Orchestra Flanders.

Ellen Vanneste (22 jaar)

Ellen komt uit Roeselare. Ze behaalde in 2018 haar Bachelordiploma aan LUCA School of Arts (Leuven) met grote onderscheiding en zit nu in haar eerste Masterjaar. Ze geeft zelf vioolles bij het Jeugdmuziekatelier Roeselare. Haar ouders zijn allebei muzikanten en dus kreeg ze de liefde voor klassieke muziek en voor de Koningin Elisabethwedstrijd met de paplepel mee.

Dossier: Cultuur
woensdag 17 april 2019
17 april 2019

Meer over Cultuur

Shortlist Boon voor literatuur 2022 bekend

Klara pakt uit met tweede editie De Twintigers

Wim Helsen viert 500ste aflevering van 'Winteruur'

Ontdek de nieuwe Radio 1-podcast 'Reve tot leven'

Extra muzikaal jaareinde: 'De Tijdloze' op radio én tv

Nieuwe reeks Toots Sessies geeft artiesten van bij ons een podium

Word lid van De voorleesclub

Stem voor de Klara Top 100