Nieuwe panelquiz Is er een dokter in de zaal?

Vanaf donderdag 2 mei presenteert Philippe Geubels Is er een dokter in de zaal?, een nieuwe humoristische panelquiz over gezondheid. 

Philippe Geubels sofie@silbermann.com +32 475 65 89 34

In Taboe bewees Philippe al dat hij geen enkel onderwerp uit de weg gaat. Nu zet hij zijn tanden in een van de hot topics van deze tijd: onze gezondheid.

Elke dag horen we over de nieuwste superfoods, detox-diëten en andere wonder-middeltjes. Tegelijkertijd krijgen we dagelijks tegenstrijdige berichten over wat nu gezond is en wat niet. Zitten is het nieuwe roken, rood vlees is het nieuwe asbest, en verzadigd vet is het nieuwe plutonium. In Is er een dokter in de zaal? gaat Philippe samen met vier bekende panelgasten en een deskundige huisarts op zoek naar antwoorden.

Philippe Geubels, een wandelende medische encyclopedie

Veel mensen weten: Philippe Geubels is een vat vol droge humor. Maar weinig mensen weten: Philippe Geubels is een wandelende medische encyclopedie, mede dankzij zijn hypochondrie. Sommige mensen zijn wild van film, Philippes passie is gezondheid. Sommige mensen kennen het script van The godfather van buiten, Philippe kent de volledige bijsluiter van paracetamol van buiten. Het maakt van hem de ideale presentator voor dit programma.

Er is een dokter in de zaal

Dokter Sofie Lemmens

Omdat het wel degelijk de bedoeling is dat er correcte informatie wordt meegegeven, is er ook effectief een gediplomeerde arts in de zaal. Dit is dokter Sofie Lemmens (°1984). Zij heeft een praktijk in Hove en waakt erover dat er geen fabeltjes worden verteld. Sofie studeerde in 2012 af als huisarts en combineert haar huisartsenpraktijk met een functie als zaalarts op de afdeling Psychogeriatrie (bejaarden met psychiatrische problemen) in Mortsel. Ook thuis is er geen ontsnappen aan de medische wereld: dokter Sofie is getrouwd met een cardioloog. 

Is er een dokter in de zaal?: vanaf 2 mei elke donderdag om 21.30 uur op Eén.

Is er een dokter in de zaal? is een programma van Pretpraters voor Eén.

 

Meer over Sport en ontspanning

Wat is het belang van sport voor de VRT?

Hoe brengt de VRT een wielerwedstrijd op jouw scherm?

Het huis keert terug naar Vlaanderen

Heruitzending Riviera afl.8 op 27 juli

Duitse versie van "Sorry voor alles"

Vijf coole kijktips voor de zomer van Canvas

UGent boven in eerste editie Campus Cup

Mis geen meter van de Tour