Meer boekennieuws en leesbeleving op langzullenwelezen.be

Langzullewelezen.be krijgt een update: niet alleen een plek waar boekenliefhebbers informatie over boeken kunnen vinden en delen, maar ook een verzamelplaats voor alle programma’s en items van de diverse VRT-netten waarin boeken en literatuur aan bod komen.

Nog meer boekennieuws op langzullenwelezen.be

 Daarnaast bevat langzullenwelezen.be voortaan ook een boek in de kijker en andere redactionele tips over recente boeken en literaire events. En dus ook de nieuwe videoreeks van Sven Speybrouck.

Langzullenwelezen.be werd in het voorjaar van 2018 gelanceerd als een digitaal platform waar boekenliefhebbers informatie over boeken kunnen vinden en delen. Ze kunnen er hun favoriete boekenlijst samenstellen in een virtuele ‘boekenkast’ en snuisteren in die van andere lezers, boekentips geven en leesinspiratie opdoen. De community van Langzullenwelezen telt momenteel ruim 9000 geregistreerde lezers.

Het aanbod van langzullenwelezen.be wordt vanaf nu uitgebreid.

Aanbod langzullenwelezen.be vanaf nu uitgebreid.

Naast de nieuwe rubriek Achterflap vind je op langzullenwelezen.be voortaan ook de boekenitems uit de programma's van diverse VRT-merken. Dat gaat van gesprekken in Culture Club, Interne keuken en Touché op Radio 1 over De Madammen op Radio 2 en Planeet De Cock op MNM tot Pompidou op Klara. Maar ook auteurs in Van Gils & gasten of De zevende dag op Eén, De Afspraak en Winteruur op Canvas of de boekentips van Ketnet. Veel video en audio dus, maar ook online-bijdragen zoals De vijf boeken die het leven van … hebben veranderd op VRT NWS.  Een soort VRT NU voor boeken, zeg maar. Zo wordt het redactionele boekenaanbod van VRT stevig verankerd in langzullenwelezen.be. En  omgekeerd.

In Boek in de kijker geven de redacties van de verschillende VRT-netten om beurt tips over het nieuwe boekenaanbod. Alle genres komen daarbij aan bod.

En wie al dat boekennieuws wekelijks in zijn mailbox wil krijgen, kan zich abonneren op de LZWL-nieuwsbrief, waarin telkens ook een boekenblog of een recensie van een lezer wordt uitgelicht. 

Heel wat nieuwigheden dus met als rode draad boeken en mensen die van boeken houden.

Langzullenwelezen.be is een initiatief van VRT in samenwerking met Boek.be

Dossier: Cultuur
dinsdag 30 april 2019
30 april 2019

Meer over Cultuur

Nieuw: Podium 19 brengt cultuur tot bij je thuis

90 jaar publieke omroep: cultuur

Nieuwe generatie muzikanten laat van zich horen

Canvas verlengt De Toots Sessies in 2021

Klara is helemaal Weg van Beethoven

VRT ondersteunt cultuurkanaal Podium 19

Hoe zet de VRT zich in voor cultuur tijdens de coronacrisis?

VRT stimuleert media- en cultuurinnovatie op Media & Culture Fast Forward 2020