Belgodyssee: inschrijven tot 3 oktober 

7 mei 2019 - De Belgodyssee-reportagewedstrijd is bestemd voor laatstejaarsstudenten journalistiek, communicatiewetenschappen of een andere richting (bachelor of master) die zijn ingeschreven aan een universiteit of hogeschool in België, of jongeren niet langer dan een jaar zijn afgestudeerd. 

Winnaars 2018 met Koning Filip

De Belgodyssee-wedstrijd werd in 2005 gelanceerd op initiatief van de VRT, de RTBF en het Prins Filipfonds in samenwerking met Editions de l’Avenir, Metro en met de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister. 

Waarover gaat het?

Dries Hiroux, Nederlandstalige winnaar van de wedstrijd in 2018, en Laura Jadot, Franstalige winnares, leggen in het filmpje hieronder uit waarom je aan Belgodyssee moet deelnemen.

Videospeler inladen...

 

Tussen oktober en december trekken zeven duo’s laatstejaarsstudenten – de ene Nederlandstalig, de andere Franstalig – er op uit om het andere landsgedeelte te ontdekken. Ze werken twee weken lang samen aan radioreportages en artikels voor de geschreven en online pers. 

Deze jaarlijkse reportagewedstrijd bevordert de samenwerking tussen jonge journalisten in spe uit de verschillende Gemeenschappen van België. 

Het thema van dit jaar draait rond positieve initiatieven in de strijd tegen de klimaatverandering.  

Wat valt er te winnen?

Allereerst een fantastische journalistieke ervaring van 2 weken bij de grootste media van het land. 

De grote prijs van de Belgodyssee-wedstrijd is een betaalde stage van 6 maanden op de VRT-nieuwsredactie. Sinds vorig jaar is er ook één maand betaalde stage bij Metro voor de winnaar van de prijs van de geschreven pers 

Voor wie?

De Belgodyssee-reportagewedstrijd is bestemd voor laatstejaarsstudenten journalistiek, communicatiewetenschappen of een andere richting (bachelor of master) die zijn ingeschreven aan een universiteit of hogeschool in België, of jongeren die pas (niet langer dan een jaar) zijn afgestudeerd.
Er is geen enkele bijzondere voorwaarde verbonden aan de nationaliteit, maar de kandidaten moeten wel in België wonen of gevestigd zijn.

De kandidaten moeten zich beschikbaar houden: 
• op 9 oktober 2019 om even voor de selectiejury te verschijnen en de briefing.
• gedurende 2 weken tussen begin oktober en midden december om aan de wedstrijd te kunnen deelnemen indien hun kandidatuur geselecteerd is 

Wedstrijdreglement

Inschrijvingsformulier

Dossier: Onderwijs
donderdag 26 september 2019
26 september 2019

Meer over Onderwijs

Jongeren praten honderduit over hoe zij deze tijden beleven

Dit jaar is elke school een Straffe School

Week tegen Pesten 2021 van start

Studenten maken hun eigen radioshow op de nationale radio

Wat betekent VRT voor het onderwijs?

Aida Macpherson wint Belgodyssee 2020

Wat hebben Billie Eilish en Jason Derulo met Vivaldi en Bach?

EDUbox Mobiliteit helpt jongeren kiezen voor duurzame ontknoping