Vijf hoogtepunten uit De Grote Karrewiet Verkiezingsshow

De partijvoorzitters dansen de Skibidi, kiezen een emoji en beantwoorden prangende vragen van Ketnetters

De partijvoorzitters met Jelle en Mariam

Op zondag 12 mei werd op Ketnet de allereerste De Grote Karrewiet Verkiezingsshow uitgezonden, die vorige week werd opgenomen. Karrewiet-ankers Jelle Mels en Mariam El Mandoudi ontvingen in een studioshow de partijvoorzitters van de zes grootste partijen en zestig Ketnetters. We kregen tijdens deze show de partijvoorzitters te zien op een manier waarop we ze nog nooit zagen.

Partijvoorzitters trappen in dezelfde richting

De toon werd bij de start van de show meteen gezet, de zes partijvoorzitters reden de studio vol Ketnetters binnen in een go-cart. Voor één keer trapten ze dezelfde richting uit.

Videospeler inladen...

Partijvoorzitters kiezen emoji

De partijvoorzitters stelden nadien hun eigen emoji voor die hun partij voorstelde. Een leeuw, een klavertje vier, een groen hartje en enkele verrassende keuzes.

Videospeler inladen...

Moet de fietshelm verplicht worden?

De partijvoorzitters kregen vragen voorgeschoteld van de Ketnetters. Zo vroeg Ketnetter Miro bijvoorbeeld aan Bart De Wever en John Crombez of ze voor of tegen het verplicht maken van een fietshelm zijn en of hun eigen kinderen een fietshelm dragen.

Videospeler inladen...

Serieuze en grappige vragen

Enkele Ketnetters kregen de kans om de partijvoorzitters een persoonlijke vraag te stellen. Hoe groen is Meyrem Almaci, zou Wouter Beke aanraden om in de politiek te gaan en had Tom Van Grieken vroeger veel succes bij de meisjes of jongens?

Videospeler inladen...

Coupe Karrewiet

Tot slot namen de partijvoorzitters het in teams tegen elkaar op in de Coupe Karrewiet. Gwendolyn RuttenMeyrem Almaci en Bart De Wever streden tegen het team van Wouter Beke, Tom Vangrieken en John Crombez. Wie maakt het beste slijm? En wie danst het best de hype van het jaar de Skibidi?

Videospeler inladen...

De Grote Karrewiet Verkiezingsshow is een samenwerking tussen Ketnet en VRT NWS.

Herbekijk de show op Ketnet.be, in de Ketnet-app en VRT NU.

De Grote Karrewiet Verkiezingsshow is ook te herbekijken met VGT in de Ketnet-app, Ketnet.be en VRT NU.

vrijdag 10 mei 2019
10 mei 2019