Volg de verkiezingsuitslagen via onze kanalen

Zondag trekken we naar de stembus voor de regionale, federale en Europese verkiezingen. Naar goede gewoonte kunt u die "hoogdag voor de democratie" van op de eerste rij volgen bij de VRT. 

Ivan De Vadder Neil Van Craeynest

De VRT zet iedereen in om u via radio, televisie en online op de hoogte te brengen van de resultaten van de regionale, federale en Europese verkiezingen 2019.

Alle resultaten via de VRT NWS app

Waar u zondag ook zal zijn, via uw telefoon zal u meteen en steeds op de hoogte zijn van alle resultaten, dankzij de app van VRT NWS. Daarvoor moet u wel de meest recente versie van de app downloaden.

Vanaf 's morgens vroeg kunt u in onze liveblog alle updates volgen, vanaf het openen van de stembureaus tot na middernacht: de resultaten, reacties, conclusies, analyses: u zal het allemaal terugvinden in de liveblog. 

Via onze uitslagentool kunt u zelf alle resultaten raadplegen, de zetelverdeling bekijken, zelf uw favoriete coalitie samenstellen, en de voorkeurstemmen en verkozenen opzoeken.  

We sturen uiteraard ook meldingen naar uw smartphone zodra de belangrijkste resultaten bekend zijn, de eerste conclusies getrokken kunnen worden, de kopstukken hebben gereageerd. U kunt ook via een widget op uw iPhone de resultaten live volgen (hoe u dat doet, vindt u hier). En vanaf 7 uur 's morgens tot middernacht kunt u de verkiezingsuitzendingen ook live volgen op onze site en in onze app.

Kopstukkendebat op zaterdag 25 mei

Ivan De Vadder brengt de avond voor de verkiezingen de partijvoorzitters samen voor een laatste debat.

Het grote debat zaterdag 25 mei om 20.50 op Eén en op het kanaal Ketnet met VGT

Marathonuitzendingen op zondag 26 mei

Op Radio 1

Verkiezingsdag 26 mei begint op de radio. ‘s Ochtends zenden we nog uit vanuit het Vlaams parlement, op Radio 1 en Eén. En in de marathonuitzending vanaf 13 uur hoor je de eerste uitslagen en reacties.

Op Radio 1 kunt u zondag vanaf 's ochtends 7 uur terecht bij "KIES19"

Op Eén

Vanaf 8 uur kunt u de uitzending ook volgen op Eén, afgewisseld met updates van "Het Journaal". Van 10 tot 12 uur brengen we "Het Journaal Extra" op Eén, met constante updates.

Vanaf 12 uur tot middernacht is er op Eén de grote verkiezingsmarathonuitzending "KIES19" vanuit het zenuwcentrum op de VRT aan de Reyerslaan, in goede banen geleid door Martine Tanghe. Ivan De Vadder zal op zijn deskundige manier de resultaten brengen en toelichten, de ploeg van Tim Verheyden volgt de verkiezingen via de sociale media.

Phara De Aguirre en Bart Verhulst ontvangen politieke gasten in de zuilenzaal van het Vlaams Parlement. Daar modereert Phara tegen het einde van de dag ook het voorzittersdebat.  Rik Van Cauwelaert en Walter Zinzen becommentariëren de resultaten, professor Carl Devos voegt er zijn analyse aan toe. Om 21.30 uur komen de partijvoorzitters bij elkaar voor een allereerste debat.

Radio 2

Op zondag 26 mei brengt Radio 2 de verkiezingsverhalen bij David Kiest tussen 16 en 20 uur: van de verhalen in het stemlokaal tot de eerste snelle resultaten in elke regio.

De dag na de verkiezingen gaan de regio-experten op stap voor de eerste reacties op de resultaten in een extra lange Start Je DagZe ontbijten mee met de winnaars, troosten de verliezers, meten de temperatuur bij de onderhandelingen en doen de deur dicht op afterparties.

Voorzittersdebat op maandag 27 mei valt weg

Het voorziene kopstukkendebat valt weg.

 

Uitzendingen met Vlaamse gebarentaal

Onze VGT-redactie zorgt voor de nodige tolken Vlaamse Gebarentaal:

Op zaterdag 25 mei, is er een ‘Het Grote Debat’ om 20.45 u. Live te bekijken op het Ketnet-kanaal (tv) en op website VRTNWS. Later te herbekijken op vrt.nu

Op zondag 26 mei, zijn er tolken Vlaamse Gebarentaal van 12u tot 00u. Heel de dag live kijken op de website VRTNWS en vanaf 20u op het Ketnet-kanaal (tv)


Vlamingen in het buitenland

Vlamingen die een account hebben op VRTNU kunnen wereldwijd de televisieuitzendingen volgen.

De Radio-uitzendingen zijn te volgen via de Radio 1 en Radio 2-app en via Satelliet

Online zijn alle resultaten beschikbaar via vrtnws.be en via de vrtnws app.

Ook BVN zendt de verkiezingsprogramma's wereldwijd uit: (Belgische tijd) 

  • Kopstukkendebat ( 25 mei om 22.10 en 26 mei om 11.20) 
  • Kies 19 ( 26 mei van 12 tot 23.05u) 
  • Voorzittersdebat (27 mei 22.20u en 28 mei om 10.20 u.) 
Dossier: Verkiezingen 2019
maandag 27 mei 2019
27 mei 2019

Meer over Verkiezingen 2019

Hoe komen de verkiezingsuitslagen op uw scherm?

Dringende programmawijziging 27 mei

Volg de verkiezingsuitslagen via onze kanalen

VRT NWS: de betrouwbare bron voor verkiezingsnieuws

MNM helpt jongeren met Stemtest

Vijf hoogtepunten uit De Grote Karrewiet Verkiezingsshow

De Grote Karrewiet verkiezingsshow

KIES 19: verkiezingsnieuws voor alle Vlamingen