Zita en Giovanni presenteren Ketnet Musical

Ketnet en Studio 100 gaan opnieuw op zoek naar jong talent in Vlaanderen.

Zita Wauters en Giovanni Kemper

Ketnet en Studio 100 slaan voor de zesde keer de handen in elkaar voor een nieuwe editie van Ketnet Musical. Nieuw dit jaar is dat de presentatie in handen ligt van Zita Wauters en Giovanni Kemper. Zita speelde in 2016 mee in de Ketnet Musical: Kadanza Together. Gio zetelde de afgelopen jaren in de jury van Ketnet Musical en speelt momenteel mee in de musical Aladdin.

 

Gio Kemper: "Ik kijk er enorm hard naar uit om dit jaar de presentatie, samen met Zita, op mij te nemen. Na drie jaar in de jury te hebben gezeten ken ik het programma natuurlijk zeer goed. Ik zie er erg naar uit om dit avontuur samen met de kandidaten te beleven en de kandidaten te zien groeien in dit programma, en wie weet kan ik ze zelfs hier en daar (als oud jurylid) wat tips en tricks meegeven!".

Ik hoop dat ik ze dus enkele tips kan geven en lekker gerust kan stellen op van die 'stressmomentjes'

Zita

Zita Wauters: "Toen mij gevraagd werd om dit jaar Ketnet Musical te presenteren was ik super enthousiast. Zelf kan ik goed meeleven met alles wat de kandidaten voelen want ik heb dit zelf ook allemaal meegemaakt. Ik hoop dat ik ze dus enkele tips kan geven en lekker gerust kan stellen op van die 'stressmomentjes'. Het toffe is dat ik dit samen met Gio mag presenteren. Maar wat er ook zo grappig aan is: hij zat tijdens mijn eigen auditie enkele jaren geleden in de jury! Ik kijk er alvast enorm naar uit!"

We hopen met deze zesde editie opnieuw een hele groep jongeren een onvergetelijke kans te geven én wie weet het talent van morgen te ontdekken.

Maarten Janssen, Netmanager Ketnet

Maarten Janssen, Netmanager Ketnet: "Via Ketnet Musical geven we kinderen al enkele jaren op rij de kans om hun talent op een veilige, goed omringde manier te ontdekken en te ontplooien. Het is prachtig om te zien hoe de deelnemers openbloeien en boven zichzelf uitstijgen. In totaal speelden al 122 kinderen een rol in één van de Ketnet Musicals, en voor heel wat van hen was dat enkel het begin van nog meer moois: zo maakte Zita ooit haar debuut in Ketnet Musical, net als Francisco Schuster die nu te zien is in #LikeMe. We hopen met deze zesde editie opnieuw een hele groep jongeren een onvergetelijke kans te geven én wie weet het talent van morgen te ontdekken."

Inschrijven?

Net zoals zoals bij de vorige edities gaat Ketnet opnieuw op zoek naar talent in Vlaanderen en lanceert daarvoor opnieuw een oproep op Ketnet.be.

Ketnetters geboren tussen 1 januari 2003 en 1 januari 2010 kunnen zich inschrijven tot 26 juni via Ketnet.be. De zoektocht zal dit najaar te zien zijn op Ketnet. De musical komt naar de zalen in het voorjaar van 2020.

Ketnet Musical in cijfers

Ketnet Musical lokte over de jaren heen al meer dan 213.000 bezoekers naar zalen in heel Vlaanderen. Meer dan 1200 kinderen waagden hun kans om een rol te bemachtigen in Ketnet Musical.

In de vijf edities speelden 122 kinderen een rol naast bekende namen als Peter Van de Veire, Michiel De Meyer, Loes Van den Heuvel, Maureen Vanherberghen en Herman Verbruggen.

De vijf edities van Ketnet Musical betekende de ook de start voor jongeren als Zita Wauters, Francisco Schuster, Junes Callaert en Aaron Blommaert.

Dossier: Muziek
dinsdag 28 mei 2019
28 mei 2019

Meer over Muziek

Charlatan. Het leven van Arno Hintjens

1 jaar Knaldrang: nachtje door met Studio Brussel

Hooverphonic met 'The Wrong Place' naar Eurovisiesongfestival

Radio 1 duikt in de muzikale geschiedenis van Serge Gainsbourg

“We kunnen spreken van een Toots Sessie-effect, lovende reacties stroomden binnen”

Twee unieke muziekshows met verrassende duetten op Eén

Fred Brouwers: "Je moet ook de gewone mens weten te boeien met klassieke muziek”

Grootschalige liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem