10 kijk- en luistertips om de examens ontspannen door te komen

De minst favoriete periode van de Vlaamse studenten is opnieuw aangebroken: de examens. Om blokkend Vlaanderen een hart onder de riem te steken, deelt de VRT tien kijk- en luistertips. Zo ga je ontspannen het volgende examen tegemoet!

1. Marathonradio (MNM)

Het Marathonradio-team van MNM staat drie weken lang 24/7 klaar om de studenten door deze blok- en examenperiode heen te helpen. Je favoriete nummer aanvragen, je lunch laten bereiden door het MNM Rescue Team of hen een waterballongevecht laten organiseren als blokpauze: niets is hen te gek of te veel.

Elke dag op MNM en MNM.be.

2. Studio Ibiza: het Oude Testament (StuBru)

Wie zegt dat geschiedenis saai moet zijn? Studio Ibiza: het Oude Testament neemt je mee naar het befaamde party-eiland. Presentator Stijn Van De Voorde zoomt in drie afleveringen in op enkele boeiende periodes in de geschiedenis van Ibiza: de hippies in de jaren ‘60, het ontstaan van de eerste clubs in de jaren ‘70, de crazy toestanden in de jaren ‘80 en de gouden jaren ’90 vol massatoerisme. Even wegdromen van stralend weer en extravagante feestjes tijdens je pauze? 

Online beschikbaar op VRT NU.

3. Bloklyfe (StuBru)

Na Boitlyfe lanceert Studio Brussel Bloklyfe, de opvolger van FokDeBlok. Average Rob en Omdat Het Kan Soundsystem geven je elke weekdag tussen 19 uur en 22 uur een duwtje in de rug – of een schop onder de kont, als dat nodig zou zijn. Terwijl Omdat Het Kan Soundsystem plaatjes draait, kan je met Average Rob een babbeltje doen over je ‘bloklyfe’. Feesten na de examens doe je ook met hen op de After Examen Boit.

  • Elke weekdag op StuBru van 19 uur tot 22 uur.
  • After Examen Boit op 25 juni in Ampère, Antwerpen. 

4. De Campus Cup (Canvas)

Waar zitten de slimste studenten? In welke opleiding van het hoger onderwijs leer je écht iets? De Campus Cup, een ontspannende quiz met Otto Jan Ham op Canvas, zoekt het uit! Bijleren vanuit je zetel: de ideale blokpauze.

  • Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag rond 22u op Canvas of VRT NU.
  • Online beschikbaar op VRT NU.

5. Espresso (Klara)

Klassieke muziek heeft twee voordelen voor de blokkende student; het is de ideale muziek om je hoofd leeg te maken tijdens een ontspannende pauze, én je kan er tijdens het studeren naar luisteren zonder je focus te verliezen. Espresso op Klara biedt je deze kalmerende mix.

Elke weekdag van 6 uur tot 9 uur, in het weekend van 7 uur tot 10 uur op Klara.

6. Thuis (Eén)

Goed nieuws voor de Thuis-fans die hun favoriete serie moeten missen tijdens de examenperiode! Het volledige 24ste seizoen van de populaire reeks blijft de hele zomer lang beschikbaar op VRT NU. Zo hoef je niets te missen van de spannende ontknopingen én kan je tijdens de herexamens op een leuke manier pauzeren.

Elke weekdag om 20u10 op Eén of op VRT NU

© VRT - 2019

7. De Wereldtop (Radio 1)

Nu zit je nog te blokken achter je bureau, maar binnenkort kan je de wijde wereld intrekken. Haal de wereld binnen met De Wereldtop van Radio 1. Ilse Liebens presenteert er van 9 uur tot 13 uur de 50 absolute toppers van de wereldmuziek. Van rock tot indie; alle genres passeren. Een verrassende pauze is verzekerd.

Maandag 10 juni, van 9 uur tot 13 uur op Radio 1. 

8. Voetbalplezier (Sporza)

Sporza brengt in juni verslag uit van maar liefst drie internationale voetbaltornooien: het WK bij de vrouwen (7 juni tot 7 juli in Frankrijk), het EK onder 21 mét de jonge Rode Duivels (16 tot 30 juni in Italië) en de ontknoping van het WK onder 20 (23 mei tot 15 juni in Polen). Supporter mee met onze nationale ploegen! Meer informatie over waar je de verschillende wedstrijden kan volgen, vind je hier

9. Plaat Préféré (Radio 2)

Heb je een favoriet nummer dat je een ongelofelijke boost kan geven tijdens het studeren? Vraag die plaat dan zeker aan bij Benjamin Schollaert tijdens Plaat Préféré.

Elke weekdag tussen 9 uur en 10 uur op Radio 2. 

10. Girls Talk (StuBru)

Geen tijd om met vrienden of vriendinnen af te spreken, maar toch nood aan sappige verhalen en pittige anekdotes? In Girls Talk spreken twee bekende beste vriendinnen in tien afleveringen over one night stands, liefdesverdriet, roddelen, en zoveel meer. Ideaal om even je gedachten te verzetten.

Online beschikbaar op VRT NU.

woensdag 05 juni 2019
05 juni 2019