Karrewiet in de zomer

Karrewiet brengt ook in de zomer de actualiteit op kindermaat.

Jelle van Karrewiet

De zomervakantie staat voor de deur. Karrewiet is net zoals ieder jaar deze zomer niet te zien op televisie maar ook tijdens de vakantie wil Karrewiet er zijn voor de Ketnetters. Het jongerenjournaal van Ketnet informeert de Ketnetters ook in de zomer op kindermaat. Dagelijks kunnen de Ketnetters terecht op Ketnet.be/Karrewiet voor de actualiteit.

Katrien Vanderslycken, Themachef JONG van VRT NWS: ‘In juli en augustus brengt Karrewiet 7 dagen per week het belangrijkste binnenlandse én buitenlandse nieuws  op de site van Ketnet. Met ook het dagelijkse weerbericht, de ‘vraag’ van de dag’ en natuurlijk ook de laatste weetjes uit showbizzland blijven de Karrewieters helemaal up to date.’

Karrewiet op YouTube

Dit najaar brengt Karrewiet het nieuws op kindermaat op YouTube met een eigen kanaal. Ketnet wil daar zijn waar de Ketnetters zich bevinden en YouTube is enorm populair in de doelgroep. De Karrewiet-app stopt vanaf deze zomer met het leveren van dagelijkse updates.

We willen met Karrewiet ook gericht aanwezig zijn op digitale platformen waar kinderen naar informatie op zoek gaan.

Sam Ickx

Sam Ickx, Digitaal aanbodverantwoordelijke Ketnet: ‘We blijven met Karrewiet inzetten op een sterk en innovatief nieuwsaanbod op Ketnet.be en in de Ketnet-app. Op deze platformen bieden video’s, games en interacties elke dag opnieuw een mix van ontspanning en informatie. Daarnaast willen we met Karrewiet ook gericht aanwezig zijn op digitale platformen waar kinderen naar informatie op zoek gaan. Zo blijven we inspelen op het veranderend mediagebruik en blijft Karrewiet ook daar referentie voor nieuws op maat van onze doelgroep.‘

Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen de Ketnetters voor Karrewiet, naast de dagelijkse uitzending op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app, ook terecht op YouTube.

Dossier: Informatie
woensdag 26 juni 2019
26 juni 2019

Meer over Informatie

Hoe garandeert VRT NWS onpartijdige berichtgeving?

Procureurs: met Gilles De Coster achter de coulissen van Justitie en misdaad

Dit is de kerstvakantie bij de VRT

Met Rudi Vranckx naar het front

Universiteit van Vlaanderen wint wetenschapsprijs

Labels: nieuwe online docureeks van VRT NWS-reporter Yassine Atari

Hoe komt Björn vanuit de USA op je scherm?

Hoe komen de verkiezingsuitslagen op uw scherm?