VRT NU bij regenweer of hittegolven

VRT NU vergast je deze zomer op een aantal klassiekers uit het archief.

VRT

Na een aantal weken met plotse en intense regenbuien is de zomer eindelijk gestart, en hoe. Meteen werd het verschroeiend heet en moesten velen noodgedwongen binnen blijven.

Gelukkig heeft VRT NU een uitgebreid aanbod aan series die je deze zomer kunt (her)bekijken. Zo worden intense regenbuien of verzengende hittedagen toch een stuk aangenamer.

Een overzicht:

Dertigers

© VRT - 2019

Dertigers bleek dit voorjaar een schot in de roos te zijn. Voor zij die de populaire serie niet gezien hebben: niet getreurd! Het eerste seizoen is vanaf nu integraal te bekijken op VRT NU.

In Dertigers staat het leven van een hechte vriendengroep centraal. Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje worstelen met de uitdagingen van hun generatie, het evenwicht tussen werk en gezin en… de geheimen van een onverwerkt trauma, dat hen onlosmakelijk met elkaar verbindt maar hen ook uit elkaar dreigt te drijven.

 • Seizoen 1: te bekijken van 1 juli tot en met 31 augustus
 • Ook beschikbaar met audiodescriptie

Zie mij graag

© VRT - 2018
Zie me graag zal je deze zomer doen lachen en snotteren tegelijk. Anna zet na het bedrog van haar man Ben een punt achter hun huwelijk en probeert haar leven met goede moed terug op de rails te zetten. Zie me graag vertelt over de menselijke zoektocht, met vallen en opstaan.
 • Seizoen 1: te bekijken van 27 mei tot 9 augustus
 • Seizoen 2: te bekijken van 18 juni tot 9 augustus

Ook beschikbaar met audiodescriptie

Heterdaad

© VRT

Speciaal voor de zomer haalt VRT NU een parel uit de oude doos: Heterdaad. In de serie uit de jaren ’90 worden de lotgevallen gevolgd van de BOB Rijkswacht in Brussel. Met enkele klinkende namen zoals Wim Opbrouck, Gilda De Bal en Jo De Meyere is een ontspannende avond gegarandeerd.  

 • Seizoen 1 tot en met 4: te bekijken van 1 juli tot en met 31 augustus

 

Sedes en Belli

Voor een goede dosis spanning kan je bij Sedes en Belli terecht, een detectivereeks rond het duo Frank Sedes en Lena Belli (vertolkt door Koen De Bauw en Tine Reymer). 
 • Seizoen 1 en 2: te bekijken van 1 juli tot en met 31 augustus

Los zand

© VRT - Sputnik TV
Geen mogelijkheid om ver te reizen deze zomer? Met Los zand waan je je even in het broeierige Afrika. Los zand volgt drie jonge koppels die halsoverkop naar Namibië trekken voor een avontuurlijke reis door de woestijn. De serie kan bogen op een topcast: niemand minder dan Matthias Schoenaerts, Marijke Pinoy en Koen De Bouw spelen mee. 
 •  Seizoen 1:  te bekijken van 1 juli tot en met 31 augustus

Het pleintje

Het pleintje is een iconische serie uit 1986 met enkele klinkende namen in de cast: Manu Verreth, Nora Tilley, Tuur De Weerdt… De serie speelt zich af op een pleintje, met aan de ene zijde de kerk en aan de andere zijde een café. De progressieve kant van het plein komt niet bepaald goed overeen met de liberale kant, met heel wat avonturen tot gevolg. 
 • Seizoen 1: te bekijken van 1 juli tot 31 augustus 

Emma

Emma is een telenovelle uit 2007 die het verhaal vertelt van twee vrouwen, Emma en Birsen. Ondanks hun compleet verschillende achtergrond proberen ze een carrière uit te bouwen in de televisiewereld, met alle gevolgen van dien.  
 • Dagelijks een nieuwe aflevering tijdens de zomer. De volledige reeks blijft beschikbaar op VRT NU tot en met 31 december.

Kinderen van Dewindt

© VRT
De serie gaat over de familie Dewindt, ondernemers actief in de Antwerpse haven. De familiale verhoudingen binnen het bedrijf zorgen voor veel spanningen en avonturen. Kunnen ze samenwerken om het bedrijf te redden?
 • Alle afleveringen:  te bekijken van 31 mei tot en met 31 augustus

Spring

Spring is een jeugdserie die tieners tussen 2002 en 2008 in de ban hield. Het verhaal draait om een groep vrienden die zichzelf en de wereld rondom de dansschool Spring ontdekken. Deze zomer kan je het tweede seizoen opnieuw bekijken, en het belooft spannend te worden! Wie is de bewuste grafittiespuiter? Welke groep krijgt het platencontract? En de belangrijkste vraag van allemaal: wie krijgt de danssolo?
 • Reeks 2 Dagelijks een nieuwe aflevering tijdens de zomer. Beschikbaar tot 8 oktober

De hele zomer thuis

Niet alleen reeksen maar ook docu

© VRT - 2017

Op het Canvas-kanaal van VRT NU zijn de meeste Canvas-programma’s tot 30 dagen na uitzending te herbekijken. Dat geldt zeker voor de eigen producties (zoals Belpop en Kinderen van de collaboratie), maar ook voor series als Picnic at Hanging Rock en Maltese.

Ook heel wat films van Cinema Canvas zijn na uitzending op Canvas nog een week beschikbaar op VRT NU, onder meer Lost in Translation, The Intouchables, Habla con ella, No Country for Old Men, Trois couleurs; Rouge, Into the Wild en Marathon Man.

Tijdens de zomervakantie komt er op het Canvas-kanaal van VRT NU bovendien ook een selectie van de beste Canvas-documentaires.

De meeste daarvan zijn heel de maand juli en augustus beschikbaar, onder meer

 • De spraakmakende Michael Jackson documentaire Leaving Neverland
 • De muziekdocumentaires Beside Bowie : The Mick Ronson Story, John and Yoko : Above Us Only Sky en Amy, maar ook 
 • De historische documentaire De Ondergang van de Van Imhoff  
 • De current affairs documentaires City of Ghosts (over het burgerverzet tegen IS) 
 • The Silence of Others (over de gevolgen van de Franco-dictatuur).
 •  Inside Europe (over de problemen in de EU in de voorbije 10 jaar) 
 • The Fourth Estate (over de kwaliteitskrant The New York Times in tijden van fake news), die vanaf 5 augustus tot begin september beschikbaar is. 

Meer over Vlaamse identiteit

Soulsister en Wouter Van Belle opgenomen in Radio 2 Eregalerij

Opnames Samson & Marie IJsjestijd van start

Hoe klonken de originele versies van #LikeMe reeks1?

Hoe klonken de originelen van #LikeMe seizoen 2?

Hoe maakt 'Thuis' maatschappelijke thema's bespreekbaar?

Hoe brengt de VRT een wielerwedstrijd op jouw scherm?

Hoe draagt de VRT bij tot de Vlaamse identiteit?

1967: tien keer Canzonissima gespreid over liefst vier maanden