Dwars door de Middellandse Zee

Arnout Hauben maakt nieuw educatief reisprogramma.

Philippe Niclaes, Arnout Hauben en Ruben Callens

Na het grote succes van Rond de Noordzee, dat op Eén wekelijks zo'n miljoen kijkers kon bekoren (4+, live+7) en ook in Nederland erg goed scoorde, vertrekt Arnout Hauben dit najaar op een nieuwe tocht, Dwars door de Middellandse Zee

Voor deze nieuwe reeks trekt hij van west naar oost, van Gibraltar naar Jeruzalem, langs bekende en minder bekende eilanden, en gaat hij op zoek naar het verhaal van de mensen die bij en met de Middellandse Zee leven. Na hun geslaagde samenwerking voor Rond de Noordzee, krijgt Arnout ook nu het gezelschap van Philippe Niclaes achter de camera, en Ruben Callens die de dronebeelden en het geluid verzorgt.

Naar de oorsprong van onze beschaving

De Middellandse zee vormt de natuurlijke grens tussen Europa en Afrika. Maar tegelijkertijd is het al eeuwenlang een smeltkroes van verschillende culturen. Net als rond de Noordzee hebben de volkeren rond de Middellandse Zee steeds contact gehad met elkaar, met goede en kwade bedoelingen. Nergens is dat grensgevoel en die eeuwenoude cultuur zo voelbaar als op de eilanden. Daar gaat Arnout op zoek naar verrassende verhalen over de zee en de eilandbewoners. In zijn gekende stijl laat Arnout heden en verleden moeiteloos in mekaar overvloeien.

Naast een reisverslag is Dwars door de Middellandse Zee ook een alternatieve geschiedenis van de oorsprong van onze beschaving, en nodigt het programma uit om de wereld van de Middellandse Zee met een nieuwe blik te ontdekken.

Het programma is een productie van De chinezen en wordt ten vroegste in 2020 uitgezonden op Eén.

Dossier: Educatie
dinsdag 02 juli 2019
02 juli 2019

Meer over Educatie

Studio Brussel maakt tweede seizoen van Flowjob

Geert Mak: In Europa – reeks 2

Met Rudi Vranckx naar het front

5 keer wetenschap op de VRT

Universiteit van Vlaanderen wint wetenschapsprijs

PhD Cup wint Wablieft-prijs 2019

VRT inspireert leerkrachten tijdens Expeditie Onderwijs

30.000 leerlingen spelen ‘Schaal van M’ rond Mediawijsheid