Waarom zijn er weinig nieuwe tv-programma’s in de zomer?

2 juli 2019 — Zijn er echt veel minder programma's op televisie te zien tijdens de zomer? 

De stoel

Is er echt zo veel minder op televisie te zien tijdens de zomer? Als je naar het dagelijkse schema van Eén kijkt dan worden er best nog veel nieuwe uitzendingen gemaakt: Dagelijkse zomerkost, De stoel, Switch en Vive le vélo. Dagelijks zijn er ook drie journaals en op Canvas gaan de collega’s door met Terzake.

Voor Canvas is de zomer bovendien de gelegenheid om de kijkers kennis te laten maken met straffe internationale fictie en nieuwe documentaires over de eerste maanlanding, 50 jaar geleden.

Het klopt wel dat de VRT weinig of geen nieuwe titels lanceert deze zomer. Dat is niet onlogisch, de inkomsten van elke omroep (zowel publiek als de VRT als commerciële spelers) staan onder druk. Daarom gaan omroepen steeds meer doordacht met hun middelen om. Nieuwe titels worden niet gelanceerd in de zomer, wanneer mensen minder televisie kijken vanwege vakantieplannen of doordat ze ’s avonds van het mooie weer genieten. Het hele jaar door nieuwe programma’s lanceren is dan ook niet verstandig. De beperkte middelen die we hebben, zetten we daarom doordacht in op momenten dat we via televisie veel Vlamingen bereiken. Hierdoor kunnen we ook de gewaardeerde hoge kwaliteit van onze programma’s aanhouden.

De zomer biedt bovendien een mooie gelegenheid andere programma’s in te halen of ongegeneerd op nostalgietrip te gaan. Zo biedt VRT NU een speciaal zomeraanbod met zeer diverse fictiereeksen en documentaires.

Een overzicht: 

Dossier: Bedrijfsinformatie
vrijdag 04 oktober 2019
04 oktober 2019

Meer over Bedrijfsinformatie

Vlaamse regering benoemt nieuwe Raad van Bestuur

Belgische Oscar-nominatie Une soeur op Canvas

Waarom hecht de VRT zoveel belang aan fictie?

Hoe brengt de VRT weersinformatie tot bij jou?

Werther Vander Sarren [1941 - 2020]

Wat is het verschil tussen Eén en Canvas?

VRT wint Fleet mobility manager of the year 2020

De VRT bereikt wekelijks meer dan 90 procent van de Vlaamse bevolking