5 VRT-websites vol met tips en weetjes

1 augustus 2019 — Op zoek naar praktische hulp, een antwoord op je brandende vraag of gewoon wat ontspannende video’s? Breng
dan zeker een bezoekje aan deze VRT-websites vol tips en leuke weetjes.

1. VRT Taal

Twijfel je over de juiste schrijfwijze van een woord? Wil je betere teksten leren schrijven? Op de taalwebsite van de VRT vind je talloze taaltips terug van VRT-taaladviseur Ruud Hendrickx. 

2. Generation M

Generation M is een interactief jongerenprogramma van MNM. Thema’s en taboes uit de leefwereld van jongeren staan centraal. Online geeft Seksuolotte een antwoord op seks- en relatievragen van jongeren, en geeft MNM tips over hoe je omgaat met geld op een festival, of welke kleren je het beste draagt tijdens een mondeling examen. 

3. Aha!

Aha! is een interactieve website van Radio 2 boordevol handige tips. Benieuwd hoe je zweetvlekken verwijdert of waar je fruit het best bewaart? De praktische antwoorden op al je huis-, tuin- en keukenvragen (en zoveel meer) vind je op Aha!.

4. VRT NU

Gedaan met discussiëren over wie mag beslissen wat er op televisie komt. VRT NU is een online videoplatform waarop alle videocontent van de VRT-merken wordt verzameld. Zin in een ontspannende serie van Eén, een documentaire van Canvas of een videoreeks van Studio Brussel? Op VRT NU vind je het allemaal gratis terug, waar en wanneer je wilt.

5. Dagelijkse kost

Op de website van Dagelijkse kost vind je inspiratie voor klassieke en nieuwe gerechten. Scrollend door de meer dan 2.000 (!) recepten bots je op de lekkerste maaltijden. Zin in geroosterde groentesoep met spek, gehaktbrood met mousseline of gevulde chocoladepannenkoekjes? Wie weet tover jij het binnenkort op jouw bord. 

Daarnaast hebben ook alle VRT-aanbodsmerken eigen websites waar je terecht kan voor video's, foto's en nog veel meer:

donderdag 01 augustus 2019
01 augustus 2019