Finalisten van MNM Start To DJ bekend

7 augustus 2019 —  Wie treedt in de voetsporen van DJ Nobels, Freaquency, DJ Snes, Sample, Avalonn, 5NAPBACK, Spynex en Merlo?

MNM-dj Laura Govaerts met de finalisten van MNM Start To DJ 2019

Voor het negende jaar op rij gaat MNM met MNM Start To DJ op zoek naar de strafste jonge dj van het moment, die met enkele platen een feest in lichterlaaie kan zetten. De winnaar treedt in de voetsporen van niemand minder dan DJ Nobels, Freaquency, DJ Snes, Sample, Avalonn, 5NAPBACK, Spynex en Merlo. Hij of zij krijgt een jaar lang een eigen radioshow op MNM én mag draaien in het voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike op het Amsterdam Dance Event. En dat is niet alles! Als kers op de taart krijgt de winnaar de kans om aan een eigen single te werken met het team van Generation Smash, het label van Dimitri Vegas.

Tijdens de finaleweek van 12 tot en met 15 augustus barst de muzikale strijd los. De zes geselecteerde kandidaten draaien er op los vanuit Ipanema bij Versuz in Hasselt om de felbegeerde titel van Start To DJ 2019 in de wacht te slepen

De wedstrijd kan gevolgd worden via de MNM-appNa een week vol uitdagende sets en stevige opdrachten kennen we op donderdagavond 15 augustus dé grote winnaar van Start To DJ 2019.

De finalisten

Kandidaat 1: Arthur Lewis

Arthur Lewis

Arthur Van Schandevijl (alias Arthur Lewis, 18) uit Sint-Lievens-Houtem bijt de spits af. Arthur heeft net de middelbare school afgerond en vat volgend jaar een studie bedrijfsmanagement aan, aan Arteveldehogeschool in Gent. Hij begon te draaien door gewoon wat te prutsen met de knopjes van de draaitafel van zijn oom, en dat bleek een match made in heaven te zijn. Arthur kijkt op naar DJ Snake en hoopt later op verschillende festivals en feestjes te draaien. Een song maken met Regi of Laura Tesoro, daar zegt hij geen nee tegen.

Kandidaat 2: DJ Ellyts

DJ Ellyts

De tweede kandidaat is Ellen Degrande (alias DJ Ellyts, 21) uit Torhout. Ellen studeert event- en projectmanagement aan Arteveldehogeschool Gent. Haar grote voorbeeld is Charlotte De Witte, ook al draait zij in een heel andere scene dan Ellen. Een samenwerking met Belgische trots en urban artieste Coely zou Ellen zeker zien zitten. Haar dj-passie ontstond tijdens een kleine dj-contest op een chiro-event. Het beviel Ellen zodanig, dat ze besloot om er serieus werk van te maken. Haar grootste droom is om te draaien op een eigen podium op Tomorrowland of Balatonsound. Sets op andere festivals zijn ook welkom.

 

Kandidaat 3: Manuals

Manu van Aalst (alias Manuals)

Manu van Aalst (alias Manuals, 20) uit Boom is de derde kandidaat. Manu studeert muziekmanagement aan de PXL-Music in Hasselt. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Manu al heel wat dj-ervaring. Toen hij acht was, begon hij al wat met de knoppen te spelen van een oud mengpaneel, en op 14-jarige leeftijd kocht hij zijn eerste Pioneerset. Het is zijn grote droom om te kunnen leven van zijn muziek, net als zijn grote voorbeelden Martin Garrix en Seth Hills. Manu staat ambitieus in het leven, en wil naast dj'en ook songs schrijven en producen.

Kandidaat 4: TWALLIE

Tijl Itterbeek (alias TWALLIE)

Tijl Itterbeek (alias TWALLIE, 21) uit Dilbeek mag zich tot vierde kandidaat kronen. Tijl, ook wel eens 'Twallie' voor de vrienden, studeert net als de tweede kandidaat van MNM Start To DJ Ellen, event- en projectmanagement aan Arteveldehogeschool in Gent. Hij is altijd al veel bezig geweest met muziek. Die passie deed hem een eerste mengpaneel aankopen, en TWALLIE was geboren. Artiesten zoals Freaquency en Lennert Wolfs inspireren Tijl. Festivals platspelen, fuiven in brand zetten met zijn platen...Dat ziet hij helemaal zitten.

Kandidaat 5: DJ Creator

Jean Sauveur Ndizeye (alias DJ Creator)

De vijfde finalist is Jean Sauveur Ndizeye (alias DJ Creator, 20) uit Ronse. Hij studeert Energietechnieken aan Odisee Gent. Voor Jean begon het allemaal vier jaar geleden op zijn kamer. Sindsdien heeft hij al heel wat muzikale stappen gezet. Volgens zijn vrienden is hij "goed in draaien, maar beter in feesten", dus dat belooft vonken en vuur te geven. Zijn grote voorbeeld is Lost Frequencies, waar hij ook graag mee zou samenwerken. Jean droomt ervan om resident dj te worden in een grote club en de wereld rond te reizen.

 

Kandidaat 6: MTOW

Matteo De Bevere (alias MTOW)

Matteo De Bevere (alias MTOW, 18) uit Herentals kreeg de muzikale microbe mee van zijn neef, die ook dj is. Een song maken met Jay-z ziet hij helemaal zitten. Zijn grote droom is om op elk groot festival te staan en zijn naam te zien verschijnen op affiches met de bekendste artiesten. In het dagelijkse leven houdt Matteo zich bezig met zijn studie accountancy-fiscaliteit aan de UCLL in Leuven.

  • MNM Start To DJ bekendmaking van de finalisten: van maandag 5 augustus t.e.m. woensdag 7 augustus van 16.00 tot 18.00 uur in De Avondshow.
  • MNM Start To DJ finaleweek: van maandag 12 augustus t.e.m. donderdag 15 augustus van 16.00 tot 18.00 uur en van 20.00 tot 23.00 uur op MNM en in de MNM-app, live vanuit Ipanema bij Versuz in Hasselt.
  • Finale MNM Start To DJ: donderdag 15 augustus van 18.00 tot 21.00 uur op MNM, live vanuit Ipanema bij Versuz in Hasselt.
Dossier: Jongeren
woensdag 07 augustus 2019
07 augustus 2019

Meer over Jongeren

Judith Van Hirtum is MNM Rising Star 2022

MNM What’s NXT: een uniek belevingsevent rond innovatief West-Vlaanderen

#LikeMe grote winnaar van Het Gala van de Gouden K's

De KEW online en DeZes

Had Niels Destadsbader het bed kunnen delen met een wereldster?

MNM steunt studenten met De MNM Blokhut in Gent

Hoe maakt MNM het verschil?

Ontdek de tien kandidaten van Wie wordt wrapper?