Een najaar vol informatie

26 augustus 2019 - Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen de ketnetters voor hun jeugdjournaal Karrewiet ook terecht op YouTube. Danira Boukhriss Terkessidis overschouwt de dag in Vandaag. Terzake viert zijn 25ste verjaardag en al de nieuwsprogramma’s zijn weer terug op volle sterkte. 

Jelle en Mariam van Karrewiet © Geert Van Hoeymissen

Ook dit najaar pakt VRT NWS uit met een uitgebreid aanbod aan informatie- en duidingsprogramma’s. 

Karrewiet op YouTube

Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen de Ketnetters voor Karrewiet, naast de dagelijkse uitzending op Ketnet, Ketnet.be, het instagramaccount van karrewiet en in de Ketnet-app, ook terecht op YouTube.

Op instagram is er voor jong en minder jong  nws.nws.nws  en MNM NWS.

25 jaar Terzake

Oude ankers van Terzake

Terzake viert op 5 september zijn 25ste verjaardag en dat laten Kathleen Cools en Annelies Beck tijdens de eerste week van september uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Elke dag zal er wel een verwijzing zijn naar de rijke geschiedenis van het programma en op 5 september is er een extra lange Terzake van een uur die focust op de relevantie van het programma vandaag. Sterke, onthullende reportages uit binnen- en buitenland, kritische en scherpe interviews en debatten in de studio, en al even kritische en scherpe live-interventies vanop de plekken waar het nieuws zich voor onze ogen ontrolt. Dat blijven ook dit najaar en de volgende jaren de basisingrediënten van Terzake. 

De wissel van de macht

Marc Van de Looverbosch © VRT - Bart Musschoot

Er staat dit najaar een tweede reeks van Wissel van de macht op de agenda. Marc Van De Looverbosch reconstrueert in dit seizoen opnieuw een aantal ingrijpende politieke evoluties van de afgelopen 20 jaar. In die tijdspanne verloren de drie traditionele partijen - CD&V, Open VLD en SP.A - hun marktleiderschap aan de N-VA. Aan de hand van onthullende gesprekken met de toppolitici van die partijen onderzoekt Marc Van de Looverbosch hoe dat is kunnen gebeuren. Dat resulteerde in vijf spannende verhalen over politieke omwentelingen in ons land. 

Nieuwe presentator voor De markt

Kerlijne Everaert presenteert De markt

Het sociaal-economisch magazine De markt krijgt dit najaar een nieuwe presentator: Kerlijne Everaet neemt de fakkel over van Sven Pichal. Financiële experts Michaël Van Droogenbroeck en Steven Rombaut blijven op regelmatige basis bijdragen leveren. De markt blijft streven naar een boeiende mix van sociale en economische thema’s, met aandacht voor consumentenzaken en nieuwe technologieën. De Markt is er vanaf september elke zaterdag op één.

Vandaag met Danira Boukhriss Terkessidis

Danira Boukhriss Terkessidis

Vanaf 2 september is er de gloednieuwe talkshow Vandaag met Danira Boukhriss Terkessidis. Wat was het belangrijkste nieuws van de dag en wat wil Vlaanderen hierover weten? Met rake vragen en een frisse blik gaat Danira daar samen met haar gasten op in.

Vaste waarden

In Het journaal, het radionieuws en op vrtnws.be krijg je heel de dag door het belangrijkste nieuws mee.

Bij Radio 2 hoor je het regionale nieuws om 12u, 16.30u en 17.30u en in Start je dag, waar ze drie uur lang het regionaal nieuws overlopen van 6 tot 9u.

Bij Radio 1 wordt er wat dieper ingegaan op het nieuws in De Ochtend van 6 tot 9 uur. Michaël Van Droogenbroeck en Sara Vandermosten nemen de ene week voor hun rekening, Xavier Taveirne en Benedikte Coussement de andere week. Op zaterdagochtend blijft Thomas De Graeve gastheer, op zondagochtend is er Steffy Merlevede.

In De Wereld Vandaag (van 16.00 tot 19.00 uur) houden Ruth Joos en Ruth Roets de vinger aan de pols van de actualiteit en duiken ze dieper in de grote nieuwsverhalen van de dag.

Voor De afspraak opent Bart Schols op 2 september het nieuwe seizoen met debatten en opinies die ertoe doen. Phara de Aguirre neemt over na de herfstvakantie. En op vrijdag kijkt Ivan De Vadder met zijn gasten terug op de politieke week.

Dit najaar komen verschillende gevestigde waarden terug op het scherm. Het actualiteitsprogramma De zevende dag keert terug vanaf zondag 8 september met het presentatieduo Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete. 

Linda De Win staat  weer paraat in een nieuw seizoen van Villa politica.  Ze brengt de politieke actualiteit en voelt ministers en parlementsleden aan de tand in doortastende interviews.

Vranckx op zaterdag blijft verder inzetten op persoonlijke reportages over minder belichte buitenlandse onderwerpen. In september brengt de reeks No Man’s Land drie verhalen van jonge Vlaamse reporters uit het ‘Nomaden’-collectief van Vranckx: over vrouwen die werken aan vrede in een conflictgebied.

Pano tenslotte is  er opnieuw met zijn handelsmerk: diepgaande en beklijvende reportages. Pano wil het maatschappelijke en politieke debat blijven bepalen, onder andere met reportages over de alomtegenwoordigheid van plastic. 

Dossier: Informatie
vrijdag 30 augustus 2019
30 augustus 2019

Meer over Informatie

Dringende programmawijziging 11 april

Drie nieuwe Nomaden-reportages uit Afrika

Lieven Van Gils volgt actualiteit rond films en series

Trek met Canvas naar Noord-Korea, verloren werelden en een woonzorgcentrum

Privacy en ik: documentaire van Tim Verheyden

Kindervragen over corona aan Premier

Klachtenrapport 2020: ‘impact pandemie sterk gevoeld'

Eén presenteert de spraakmakende CBS-documentaire 'Oprah Winfrey in gesprek met Meghan en Harry'