Extra "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan"

2 oktober 2019 - Extra "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" vanavond om 22.30 u.  online op vrtnws.be en vrtnu.be en om 0.30 u. op Canvas.

Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan

Jawel, er is eindelijk een Vlaams regeerakkoord en een Vlaamse regering. Wie is er beter geplaatst om beide van dichterbij te analyseren dan Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert? Aan tafel bij Wetstraatjournalist Ivan De Vadder zullen beide heren bespreken wat voor Vlaanderen een stap vooruit en achteruit is. Opmerkelijk: het programma is om 22.30 u. enkel digitaal te bekijken op vrtnws.be en vrtnu.be, en wordt om 0.30 u. op Canvas uitgezonden.

Ze zijn terug van nooit weggeweest: Wetstraatwatchers Rik Van Cauwelaert en Walter Zinzen. In de aanloop naar de verkiezingen bespraken ze elke dag aan tafel bij Ivan De Vadder de opmerkelijkste gebeurtenissen en uitspraken van de campagne. Nu er een Vlaams regeerakkoord is en bekend is wie de ministers zullen worden, hebben we de journalist van De Tijd en de voormalige journalist van VRT NWS gevraagd dat eenmalig opnieuw te doen voor de nieuwssite en -app vrtnws.be en het digitale kijkplatform vrtnu.be. 

Stipt om 22.30 u. zullen beide heren klaarzitten om te analyseren wat er juist in het regeerakkoord staat over de Vlaamse economie en werkgelegenheid, onderwijs, de zorgsector, klimaatplannen en andere onderwerpen, hoe dat verschilt van het regeerakkoord aan de andere kant van de taalgrens en hoe de federale regering nu gevormd kan worden.

Eerst online

Het programma is om 22.30 digitaal te bekijken.Dat kan op de nieuwssite en -app van vrtnws.be.

In de app op je telefoon zal het programma onderin een blauwe balk verschijnen die je open kunt klikken. Wie dat wil kan via onze app ook een melding krijgen wanneer het programma begint. Daarvoor moet je op het icoontje van instellingen rechtsboven klikken en vervolgens aanvinken dat je meldingen van 'Belangrijk NWS' wilt ontvangen.

Meer info over hoe je de app van VRT NWS kunt downloaden en gebruiken vind je hier.

Je kunt vanavond "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" ook bekijken via vrtnu.be. Ook het digitale kijkplatform van de openbare omroep heeft een app voor smartphones en tablets. Meer info daarover vind je hier.

Canvas zendt het programma na middernacht uit, om 0.30 u.

Dossier: Informatie
woensdag 02 oktober 2019
02 oktober 2019

Meer over Informatie

Rudi Vranckx aan de frontlijn in Oekraïne

Wat doet de VRT om desinformatie te bestrijden?  

Wie bereikt de VRT met nieuws?

Hoe garandeert VRT NWS onpartijdige berichtgeving?

Hoe brengt VRT nieuws op maat?

Hoe brengt VRT coronanieuws op maat van jongeren?

Wat kan en mag op de VRT-nieuwsdienst?

Hoe komt Björn vanuit de USA op je scherm?