Otto-Jan Ham zoekt kandidaten voor De Campus Cup

2 oktober 2019 -  Otto-Jan Ham zoekt kandidaten voor de tweede editie van De Campus Cup. Inschrijven kan vanaf nu via canvas.be.

Otto-Jan Ham met de Campus Cup

Op 4 juli won de opleiding Rechten van UGent op overtuigende manier het eerste seizoen van De Campus Cup. In een spannende finale, waarin twee teams van de Gentse universiteit het tegen elkaar opnamen, haalden de rechtenstudenten het van de opleiding Politieke Wetenschappen. Sindsdien staat de Campus Cup te blinken in de bibliotheek van de Gentse faculteit Rechtsgeleerdheid.

Met de start van het nieuwe academiejaar begint een nieuwe strijd om de wisselbeker. Teams van alle Vlaamse universiteiten en hogescholen kunnen zich opnieuw inschrijven! Welke opleiding volgt Rechten UGent op als strafste opleiding van Vlaanderen? Blijft de cup in Gent?  Examinator van dienst Otto-Jan Ham kijkt alvast reikhalzend uit naar welke studenten hij volgend voorjaar in de studio mag ontvangen.

De eerste zit van De Campus Cup is mij zo goed bevallen, dat ik niet kan wachten om aan de tweede te beginnen.

Otto-Jan Ham
Video player inladen...

Numerus clausus

Teams die willen meedoen aan De Canvas Cup, kunnen zich inschrijven via canvas.be. De teams moeten gemengd zijn en bestaan uit vier studenten onder de 26 jaar die dezelfde opleiding volgen aan een Vlaamse hogeschool of universiteit.

Na de inschrijving worden de teams uitgenodigd voor de provinciale ingangsexamens in november. De 34 ploegen die cum laude slagen voor dat ingangsexamen nemen het op het einde van het academiejaar tegen elkaar op in de tv-aula van Otto-Jan Ham.

Het spannendste examen op tv

De eerste editie van De Campus Cup leefde niet alleen bij de studenten. De Vlaamse kijker volgde met veel aandacht de intellectuele strijd tussen hogescholen en universiteiten. Gemiddeld keken er 267.000 kijkers naar De Campus Cup, met in de finaleweek uitschieters boven de 300.000 kijkers. Daarmee is De Campus Cup een van de best bekeken programma’s op Canvas dit jaar.

Schrijf nu in.

Dossier: Onderwijs
woensdag 02 oktober 2019
02 oktober 2019

Meer over Onderwijs

VRT NWS, London School of Economics en Google News Initiative bieden internationale opleiding rond artificiële intelligentie aan

Coronacrisis: VRT brengt extra programma-aanbod voor onderwijs

Wat kan de VRT voor het onderwijs betekenen?

Extra educatief aanbod op VRT NU

Ketnet staat paraat voor het onderwijs  

Geen Strafste School 2020

Als leerkracht op zoek naar lesmateriaal?

Leerstoel ‘Media in een samenleving in transitie'