woensdag 13 november 2019
13 november 2019

Programmawijziging n.a.v overlijden Raymond Poulidor

13 november 2019 - Naar aanleiding van het overlijden van Raymond Poulidor zendt Canvas op 18 november de documentaire "Poulidor Premier" uit. De documentaire is nu al te zien op VRT NU.

Raymond Poulidor

Raymond Poulidor is niet meer. ‘Poupou’, de populaire toprenner, eeuwige tweede in de Ronde van Frankrijk en aimabele grootvader van David en Mathieu van der Poel, werd 83.

Op maandag 18 november zendt Canvas om 22.10 uur de documentaire “Poulidor Premier” uit, nu al te zien bij Canvas op VRT NU

Voor jongere generaties wielerliefhebbers is Raymond Poulidor (1936-2019) misschien vooral bekend als schoonvader van Adrie van der Poel of grootvader van Mathieu van der Poel. Maar in de jaren 60 en 70 was 'Poupou' bijzonder populair in Frankrijk, ondanks of misschien juist dankzij het feit dat hij als 'eeuwige tweede' zijn meerdere moest erkennen in de toppers buiten categorie Jacques Anquetil en later Eddy Merckx. Zo eindigde hij onder meer drie keer tweede in de Tour. Maar hij won wel Milaan-Sanremo, De Waalse Pijl, De Ronde van Spanje, Parijs-Nice (2 keer), de Dauphiné Libéré (2 keer) en het Franse Kampioenschap

Programmawijziging op maandag 18 november

Canvas zendt op maandag 18 november de aangekochte documentaire ‘Poulidor Premier’ opnieuw  uit, in de frequentie van Extra Time om 22.10 u.

De documentaire ‘How to Die a Better Death’, voorzien in dit slot, gaat naar een latere datum.

Meer over Ontvangstmogelijkheden

10 Erasmusstudenten springen in 'Het grote onbekende'?

Hoe kan je VRT in het buitenland volgen?

‘Het kwartier’: eerste dagelijkse podcast van VRT NWS

Dé digitale kijk- en luisterbestemming van VRT

Luister deze zomer VRT NU

Duik urenlang in VRT NU

VRT NU viert een maand lang liefde in alle kleuren

Hoe staat het met de digitalisering van radio in Vlaanderen?