Nieuwe topfictie op Canvas: Killing Eve

27 november 2019 —  Een feministische thriller - vanaf woensdag 4 december op Canvas en VRT NU. 

Acteurs uit Killing Eve

De ene topreeks na de andere bij Canvas op woensdagavond: na Das Boot en Perpetual Grace volgt vanaf woensdag 4 december Killing Eve, een eigenzinnige, veelgeprezen en vaak bekroonde  spionageserie van BBC America.

Killing Eve gaat over een kat-en-muis-spel tussen de meedogenloze huurmoordenares Villanelle en Eve Polastri, een criminologe van de Britse geheime dienst. De ene is een zelfzekere, psychopatische moordmachine, de andere een wat verveelde profiler die droomt van meer actie in haar carrière. Wanneer ze elkaars pad kruisen, ontwikkelt zich een wederzijdse obsessie die niet anders dan faliekant kan aflopen. 

Killing Eve is gebaseerd op Codename Villanelle, een verzameling kortverhalen van de Britse auteur Luke Jennings. Ze werden voor televise bewerkt door Phoebe Waller-Bridge, die eerder furore maakte met haar dramedy Fleabag. De reeks wordt geprezen om de manier waarop ze speelt met de conventies van het spionagegenre en zelfs met die van het hele tv-medium. Veel lof ook voor het doorprikken van gendersterotiepen en de combinatie van vlijmscherpe spanning met donkere humor.

Killing Eve won een karrenvracht aan prijzen, waaronder een Golden Globe en een Screen Actor Guild Award voor hoofdrolspeelster Sandra Oh (Eve Polastri), een Primetime Emmy en een Bafta Award voor haar tegenspeelster Jodie Corner (Villanelle), en nog meer Bafta Awards, voor de reeks als Outstanding Drama Series en voor Fiona Shaw voor Beste Bijrol.

Vanaf woensdag 4 december om 22.10 u. op Canvas (telkens twee afleveringen) en vanaf dan meteen ook integraal op het Canvas-kanaal van VRT NU.

Videospeler inladen...
Dossier: fictie
woensdag 27 november 2019
27 november 2019

Meer over fictie

Eerste beelden van Nachtwacht: De dag van de Bloedmaan

Opnames Arcadia gestart

De allereerste beelden van W817-film 8eraf!

Binnenkort op Eén: Cheyenne en Lola

Eén en KRO-NCRV maken near-fictionreeks 'Arcadia'

Spannend derde seizoen van 'Undercover' op komst

Czech Television wil Canvas-productie Albatros uitzenden

Allereerste beelden van Sinterklaas en Koning Kabberdas