Nieuwe rubriek in Iedereen beroemd: 'Voor ik hen vergeet' 

4 december 2019 - Vanaf 4 december brengt Iedereen beroemd de
nieuwe rubriek ‘Voor ik hen vergeet’ met Wannes Deleu.

Wannes Deleu in woonzorgcentrum

Wannes Deleu trekt één jaar na zijn Eén-reeks Voor ik het vergeet terug naar Den Olm, het woonzorgcentrum waar zijn Grootmoe met dementie woonde. Afgelopen zomer moest Wannes afscheid nemen van haar… maar hoe gaat nu het met de andere bewoners? Wat doet Alzheimer met een mens op 365 dagen? 

In de eerste aflevering van deze pakkende rubriek blikt Wannes terug op zijn avontuur van vorig jaar, en wandelt hij opnieuw Den Olm binnen.

Hij komt meteen enkele bekende gezichten tegen. Lea liep vorig jaar vaak rond met haar dierbaarste bezit: haar fotoalbum. Toen ze het niet meer kon vinden, hielp Wannes haar nog om het terug te vinden. Helaas is Lea er nu niet goed aan toe. Wannes krijgt nog amper reactie als hij met haar praat en het fotoalbum ligt er verloren bij. Wannes loopt ook Louisa tegen het lijf. Vorig jaar was ze een praatgrage dame die vol vuur vertelde over de Engelse soldaten tijdens de oorlog. Nu is ze verward en heeft ze niet meteen zin om met Wannes te praten. Hij schrikt van de grote veranderingen bij de bewoners van Den Olm.

Voor ik het vergeet: het boek

Eén en Wannes brachten, in samenwerking met uitgeverij Van Halewyck, onlangs ook het boek Voor ik het vergeet uit. Daarin deelt Wannes tien sleutels tot de leefwereld van mensen met dementie. Hij probeert te tonen hoe je met humor en liefde contact kunt maken met geliefden die dementie hebben.

Dossier: Gemeenschapsvorming
woensdag 04 december 2019
04 december 2019

Meer over Gemeenschapsvorming

Dit jaar is elke school een Straffe School

Radio Gaga brengt ode aan de zorgsector

Week tegen Pesten 2021 van start

MNM lanceert videoreeks over afscheid nemen: Nu is Ooit

Vindt Lidewij na lang zoeken eindelijk haar Mark terug?

Radio 2 schenkt honderden tulpen aan Vlaamse woonzorgcentra

Veertien kinderzenders vieren Europese Vriendschapsdag

Ketnet stipt opnieuw tegen pesten