Terug op Canvas: The Handmaid’s Tale – Het derde seizoen

20 december 2019 — Vanaf woensdag 1 januari is het derde seizoen van The Handmaid’s Tale op Canvas te zien.

Commander Joseph Lawrence en June

Het eerste twee seizoenen van The Handmaid’s Tale waren een wereldwijd succes. De reeks, gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood, is een bloedstollend drama over een dystopische en totalitaire maatschappij in de nabije toekomst, na de ‘Tweede Amerikaanse Burgeroorlog’. Vrouwen worden er behandeld als tweederangsburgers en een aantal van hen wordt als ‘dienstmaagden’ misbruikt voor seksuele diensten en het baren van kinderen. De reeks werd in Amerika gelanceerd in volle #metoo-storm en werd als een vingerwijzing gezien naar de vrouwonvriendelijke politiek en het seksistische discours van Donald Trump.

The Handmaid’s Tale kreeg ondertussen al meer dan 60 internationale onderscheidingen, waaronder twee Golden Globes, 11 Emmy Awards en een Bafta Award.

In de derde reeks volgen we de verdere lotgevallen van June (Elisabeth Moss) en de andere ‘dienstmaagden’, de ‘Marthas’ (werkvrouwen), hun ‘eigenaars’ en hun echtgenotes, de ‘tantes’ (opzichters) en andere handlangers van het Gilead-regime. Hoofdpersonages zijn, naast June, onder meer haar ‘eigenaar’ commandant Fred Waterford (Joseph Fiennes), diens echtgenote Serena Joy Waterford (Yvonne Strahovski), hun chauffeur Nick Blaine (Max Minghella), opzichter Aunt Lydia (Ann Dowd) en de dienstmaagden Emily (Alexis Bledel) en Moira (Samira Wiley).

Vanaf woensdag 1 januari om 21.55 u., telkens twee afleveringen op Canvas en meteen integraal op het Canvas-kanaal van VRT NU.

Video player inladen...
Dossier: fictie
vrijdag 20 december 2019
20 december 2019

Meer over fictie

Ketnet start opnames twee nieuwe fictiereeksen

Een zomer vol fictie op VRT NU 

Waarom we sommige FC De Kampioenen-afleveringen niet meer aanbieden

Dertigers: opnames 3e seizoen gestart

Nieuwe afleveringen van Samson & Marie

Zeven zomertips van Canvas

Eén en KRO-NCRV maken dystopische fictiereeks 'Arcadia'

Opnames Loslopend wild gestart, Dertigers draait binnenkort