MIA’s 2019: optredens bevestigd

Update 29 januari 2020 - MIA’s 2019: optredens van Tourist LeMC,  Niels Destadsbader, Laura Tesoro, Lost Frequencies en Zwangere Guy bevestigd.

Zwangere Guy

Laura Tesoro zal optreden tijdens de dertiende editie van de MIA’s. Dit nieuws maakte ze op 15 januar bekend tijdens de avondspits bij Planeet De Cock op MNM.

Niet alleen Laura Tesoro, maar ook Tourist LeMC, Niels Destadsbader Lost Frequencies en Zwangere Guy hebben hun optreden voor de liveshow op donderdag 6 februari in Paleis 12 toegezegd.

Vijf kanshebbers

Laura Tesoro kan een MIA scoren voor Pop’ en ‘Solo vrouw’. Hiervoor had ze al drie MIA-nominaties op haar naam maar die kon ze jammer genoeg niet verzilveren. 

Tourist LeMC kan een MIA scoren voor Hit van het jaar’ en ‘Urban’. Vorig jaar ging hij al aan de haal met de MIA voor ‘Urban’.

Niels Destadsbader, de grote winnaar van de voorbije editie met vijf MIA’s, dingt nu mee in de categorieën Nederlandstalig’, ‘Pop’ en ‘Solo man’.

Lost Frequencies dingt mee in de categorieën Album’ en ‘Dance’. Het wordt voor Felix De Laet afwachten of hij voor de vijfde keer op rij de MIA voor ‘Dance’ mee naar huis kan nemen.

Brussels hiphopfenomeen Zwangere Guy ten slotte maakt kans op een MIA in maar liefst zeven categorieën: 'Album', 'Auteur/componist', 'Nederlandstalig', ‘Live act’, ‘Solo Man’, ‘Videoclip’ en 'Urban'.

Deze namen staan nu al op de affiche

Eerder werd al aangekondigd dat Balthazar, Clouseau en IBE optreden. Ook Arno, die tijdens de liveshow de Lifetime Achievement Award in ontvangst neemt, zal op het podium staan. Deze namen staan nu al op de affiche:

  • Arno

  • Balthazar

  • Clouseau

  • IBE

  • Laura Tesoro

  • Lost Frequencies

  • Zwangere Guy

  • Niels Destadsbader

  • Tourist LeMC

 

Presentatie

Op 29 januari kondigde Steven Van Herreweghe via Facebook aan dat Eva De Roo de Sector Awards presenteert en Nora Gharib en Siska Schoeters ontvangen de gasten op de rode loper.

Tickets voor de awardshow zijn te koop via www.mias.be of www.paleis12.com

De awardshow MIA's: donderdagavond 6 februari live op Eén.

Dossier: Muziek
donderdag 30 januari 2020
30 januari 2020

Meer over Muziek

Volg het Eurovisiesongfestival bij VRT

Hoe klonken de originele versies van #LikeMe reeks1?

Welke aandacht besteedt de VRT aan klassieke muziek?

1957: geen jodelende koe maar een straatdeuntje

1967: tien keer Canzonissima gespreid over liefst vier maanden

1971: danspasjes met een kleerborstel

1987 : wordt het een jurk of een broek?

1986: de enige Belgische overwinning