Belgische Oscar-nominatie Une soeur op Canvas

17 januari 2020 - Naar aanleiding van de oscarnominatie voor de kortfilm "Une soeur" met Veerle Baetens past Canvas haar programmering aan op vrijdag 17 januari.

Veerle Baetens

Eerder deze week raakte bekend dat de Belgische kortfilm Une soeur van Delphine Girard genomineerd werd voor een Oscar in de kortfilmcategorie "Live action short film". De film, met Veerle Baetens in een van de hoofdrollen, is een prangende psychologische thriller over een vrouw in een call center van een noodhulplijn (Veerle Baetens) die een telefoon krijgt van een andere vrouw (Selma Alaoui) die belaagd wordt door een man (Guillaume Duhesme). De film viel ook al in de prijzen op verschillende andere filmfestivals.

Natuurlijk maakt mij dat erg blij”, zei Veerle Baetens in De wereld vandaag op Radio 1, “vooral voor Delphine (Girard), die net aan haar carrière begintWe zaten al bij de laatste 10, en van 10 gaat het dan naar 5. Verwachten doe je niet, maar je hoopt wel." Baetens, die eerder al een Oscar-nominatie kreeg voor The Broken Circle Breakdown, werkt ook samen met Girard voor haar eigen verfilming van Het smelt, de roman van Lize Spit. Une soeur sluit aan bij de #metoo-problematiek en ook dat heeft mogelijk een rol gespeeld bij de nominatie. “Los van feit dat het een goede film is, is het een heel actueel onderwerp.”, beaamt Veerle Baetens.

De Oscar-uitreiking vindt plaats op 9 februari.

Canvas zendt Une soeur uit op vrijdag 17 januari om 21.20 u., na De afspraak op vrijdag. Hij is vanaf dan ook een maand lang gratis te bekijken op het Canvas-kanaal van VRT NU.

Aanpassing programmering

Uw Canvasavond ziet er als volgt uit:
 

20:00

 

Terzake

20:30

 

De afspraak op vrijdag

21:20

 

Une soeur

21:35

 

The drop

23:20

 

Below the surface

0:05

 

Canvaslus

Bekijk de trailer

Video player inladen...
Dossier: Cultuur
vrijdag 17 januari 2020
17 januari 2020

Meer over Cultuur

Programma nationale feestdag bij VRT

Bijzonder alternatief voor Boekenbeurs

Klara fietst langs hedendaagse kunst en architectuur

De VRT trekt voluit de kaart van het boek

Lieven Van Gils maakt zomers boekenprogramma op Radio 1

Klara on Tour zorgt voor feestelijke start van de zomer

Koningin Elisabethwedstrijd-laureate Eliane Rodrigues op 1 in 'De Week van de Koningin Top 30' van Klara

Canvas-programma Weg van het Meesterwerk wint 6 Telly Awards