Krokusvakantie bij VRT

21 februari 2020 - Vooral in Aalst en Limburg viert men carnaval. De scholen sluiten een week en in vele bedrijven is er een beetje minder bedrijvigheid. Ook bij de VRT passen we onze programmering aan.

Joepie vakantie, maar #LikeMe blijft trouw op post © Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

Canvas

De afspraak neemt een weekje vrij en wordt vervangen door de documentairereeks Corps Diplomatique. Op donderdag 27 februari is er het liveverslag van de UEFA Europa League-wedstrijd Manchester United-Club Brugge

Corps Diplomatique

De Belgische diplomatie laat in de vierdelige reeks op Canvas voor het eerst niet alleen het achterste van haar tong zien, maar ook hoe ze te werk gaat. Reporter Bart Aerts kreeg na maanden inwerken toegang tot een aantal diplomatieke hotspots. Hij volgt diplomaten op sleutelposities in New York, Peking, Shanghai, Washington, Brussel en Bamako én hij krijgt de fine-fleur van de diplomatie en de politiek vrijuit aan de praat in het statige Egmontpaleis.

Meer informatie over de reeks

Ketnet

Ketnet programmeert weer enkele spannende films in Ketnet Cinema elke ochtend omstreeks 8.30 uur op Ketnet en in de Ketnet-app.

 • Zaterdag 22 februari: Belle en het beest
 • Zondag 23 februari ( 9.20 uur – na de zevende aflevering van #LikeMe):  Asterix en de Romeinse Lusthof
 • Dinsdag 25 februari: Connie & Co
 • Woensdag 26 februari: Kapitein Sabeltand
 • Donderdag 27 februari: Gus
 • Vrijdag 28 februari: Fergie, de kleine grijze tractor en de dansende geit
 • Zaterdag 29 februari: De gouden gans
 • Zondag 1 maart (9.20 uur na #LikeMe): Cloudboy

 

Meer informatie over de films

Ketnet Junior Carnaval

Kaatje, Viktor en Kamiel

Ketnet Junior komt van maandag 24  tot vrijdag 28 februari naar Plopsa Indoor Hasselt met Ketnet Junior Carnaval! Ga uit de bol tijdens de Kaatje Carnavalshow, trek je verkleedkleren aan en ga op de foto met Ridder MuisBumba & Bumbalu, Piet Piraat en natuurlijk ook met Kaatje, Kamiel en Viktor! Laat je verrassen door de meest betoverende attracties en dans de polonaise onder een regen van confetti.

Altijd al eens in het Tik Tak-huisje van Ketnet Junior willen kruipen? Ook dat kan!

Het programma

 • 13.30 uur - 14.00 uur: Bumba Magico Show
 • 14.45 uur - 15.00 uur: Ketnet Junior Carnavalparade
 • 15.00 uur - 15.30 uur en 16.00 uur - 16.30 uur: Kaatje Carnavalshow: Kaatje, Kamiel en Viktor zijn dol op carnaval! Kom jij samen met hen zingen, dansen en lekker zot doen tijdens deze te gekke carnavalshow?
 • 17.00 uur - 17.15 uur: Uitzwaai en polonaise met confetti

Radio 1

Bij Radio 1 is er van maandag tot vrijdag van  9 tot 12 uur “De lente van” met Evert Venema.

Klara

Mulisch

In 2020 is het precies tien jaar geleden dat de Nederlandse schrijver Harry Mulisch overleed. Christophe Vekeman en Nicky Aerts grasduinen door zijn œuvre met een panel aandachtige Mulisch-lezers. Ze laten zich daarbij leiden door enkele markante uitspraken van de schrijver.

Van maandag 24 tot en met donderdag 27 februari 2020, telkens van 17 tot 18u op Klara, klara.be, de Klara-app en als podcast.

Harry Mulisch

MNM

De vertrouwde programma’s lopen door maar krijgen een andere presentator:

 • De Ochtendshow met Sander Gillis (6.00 – 9.00 uur)
 • De Avondshow met Astrid Demeure (16.00 – 18.00 uur)
 • Generation M met Laurens Luyten (20.00 – 22.00 uur)

Vanaf maandag 24 februari is het een hele week ticketweek op MNM.

Deze week stuurt MNM je naar de grootste artiesten LIVE! Luister vanaf maandag 24 februari naar MNM en win je tickets voor één van deze megaconcerten:

 • maandag: Taylor Swift op zaterdag 20 juni, Werchter Boutique
 • dinsdag: Harry Styles op maandag 25 mei, Sportpaleis
 • woensdag: Dua Lipa op zaterdag 2 mei, Sportpaleis
 • donderdag: Niels Destadsbader op vrijdag 16 oktober, Sportpaleis
 • vrijdag: Camila Cabello op zondag 14 juni, Sportpaleis

Je maakt kans op alle tickets via de MNM-app.

Generation M helpt jongeren bij de eerste keer... menstruatie, fitness, break-up én blokjes op hun tanden. MNM lanceert een tweede reeks van De Eerste Keer, een online videoreeks waarin MNM-dj Dorianne Aussems de straat op trekt. Dorianne gaat langs bij specialisten en jongeren die tips kunnen geven over al die belangrijke 'eerste keren' in het leven. De reeks is tijdens de krokusvakantie van maandag tot en met donderdag te volgen op de Instagram-pagina van MNM.

Studio Brussel

Fien Germijns presenteert de ochtendshow

Ook bij Stubru lopen de programma’s door met andere presentatoren:

 • De Ochtend met Fien Germijns (6.00 – 9.00 uur)
 • Bert Van Steenberghe (9.00 – 12.00 uur)
 • De Tijdloze (12.00 – 13.00 uur)
 • Ulrike D’Hauwer (13.00 – 16.00 uur)
 • Rik De Bruycker (16.00 – 19.00 uur)
 • Life is Music met Lise Bonduelle / Esther Coolen (19.00 – 23.00 uur)
 • Op vrijdag 28 februari is er van 19.00  tot 23.00 uur Switch met Jeroen Delodder en aansluitend Rumble met Esther Coolen.

Meer over Ketnet Cinema

affiche ketnet cinema krokusvakantie

Zaterdag 22 februari  Belle en het beest

Hugo, de vader van de knappe Elsa, staat op de rand van de financiële afgrond. Wanneer Elsa het hof wordt gemaakt door ridder Berthold, gelooft Hugo een oplossing te hebben voor al zijn problemen. Op de terugweg van een zakenreis, raakt hij echter verdwaald in een mysterieuze burcht. Wanneer hij daar een roos plukt, wordt hij plots bedreigd door een monster: half mens, half dier...

Zondag 23 februari ( 9.20 – na de 7e aflevering van #LikeMe)  Asterix en de Romeinse Lusthof

Julius Caesar heeft een nieuw plan bedacht om zich voor eens en voor altijd van die vervelende Galliërs te ontdoen. Hij wil het hele bos rond het dorp laten kappen en er een luxueus residentieel domein bouwen dat enkel is voorbehouden voor Romeinen, in de hoop de Galliërs op die manier te verdrijven. Lukt het Asterix en Obelix om Caesar te stoppen?

Maandag 24 februari: Vriendinnen voor het leven

De vriendinnen Andrea, Stephanie, Olivia, Emma en Mia doen mee aan een talentjacht wanneer popidool Livi naar Heartlake City komt. Ze schrijven een eigen nummer en oefenen iedere vrije minuut. Maar dan wordt hun liedje gestolen. Gelukkig kunnen de vijf vriendinnen altijd op elkaar rekenen en verzinnen zij een plan om de waarheid naar boven te krijgen. Maar lukt het hen om het liedje op tijd terug te krijgen, voordat de talentenjacht begint?

Dinsdag 25 februari  Connie & Co

De twaalfjarige Connie moet op haar nieuwe school opnieuw vrienden en vriendinnen zien te maken en dat valt niet mee. Gelukkig is er de zwerfhond Frodo, maar die blijkt toe te behoren aan de meedogenloze directeur Möller...

Woensdag 26 februari Kapitein Sabeltand

Wanneer de wees Pinky hoort dat de beroemde kapitein Sabeltand een nieuw bemanningslid zoekt, aarzelt hij geen moment en biedt zich aan. Met het piratenschip 'The Black Lady' vertrekken ze op avontuur over de woeste zeeën naar het land Lama Rama om er de schat van koning Rufus te gaan zoeken. Pinky hoopt ook zijn verloren gewaande vader terug te vinden.

Donderdag 27 februari Gus

Gus is een schuw vogeltje, allesbehalve een durver. Maar grote dromen heeft hij wel. Dan breekt het moment van de grote vogeltrek aan. Darius, die de zwerm al jaren aanvoert op hun lange reis naar het zuiden, krijgt een ongeluk. Al z'n geheime kennis over de route moet hij toevertrouwen aan een opvolger. En dat wordt... Gus!

Vrijdag 28 februari Fergie, de kleine grijze tractor en de dansende geit

Stadsjongen Gustav beleeft voor het eerst een zomer op het platteland. Het wordt een vakantie om nooit te vergeten met nieuwe vrienden, gekke uitvindingen, een stout jong geitje en de levende tractor Fergie!

Zaterdag 29 februari De gouden gans

Till is een vriendelijke jongen, maar zijn broers vinden hem maar dom. Zijn laatste brood deelt hij met een bedelaar, ook al lachen de dorpelingen hem daarvoor uit. Als dank krijgt hij van de bedelaar een gouden gans. Till wil het dier aan de prinses schenken, maar daarbij had hij niet gerekend op de hebzucht van zijn dorpsgenoten.

Zondag 1 maart (9.20 na #LikeMe)  Cloudboy

De 12-jarige stadsjongen Niilas woont bij zijn vader in België, maar moet nu de zomer doorbrengen in het Zweedse Lapland bij zijn moeder, die hij nauwelijks kent. Ze leeft bij de Sami, een nomadisch volk dat zich bezighoudt met het hoeden van rendieren. Niilas' nieuwe zusje Sunnà is de enige met wie hij echt in contact kan komen. Ze neemt hem mee op een magische tocht doorheen de bossen ...

 

 

Dossier: Bedrijfsinformatie
dinsdag 25 februari 2020
25 februari 2020

Meer over Bedrijfsinformatie

VRT zoekt jong talent met digitale ervaringsopdrachten

VRT NU viert een maand lang liefde in alle kleuren

VRT brengt rijke archief naar het klaslokaal

VRT meest aantrekkelijke werkgever in 2022

Hoe klonken de originele versies van #LikeMe reeks1?

Chloë van de Klantendienst: ‘Ik denk niet dat het schudden met de borsten iets typisch van deze tijd is’

Smartphone en tablet regeren het leven van kinderen

Hoe staat het met de digitalisering van radio in Vlaanderen?