Hoodie: spannend heldenverhaal met Brussel in de hoofdrol

28 februari 2020 - Op zaterdag 29 februari krijgen heel wat Ketnetters de eerste afleveringen te zien van de gloednieuwe fictiereeks Hoodie. In het Urban Center in Brussel organiseert Ketnet een exclusieve avant-première in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

personages Kenza, Pieter, Basim en Flo

Hoodie' vertelt het verhaal van de zestienjarige Pieter, een gepassioneerd traceur, die samen met een stel nieuwe vrienden als een moderne Robin Hood zijn parkourtalent gebruikt om de criminaliteit in zijn Brusselse wijk te bestrijden. De cast bestaat uit enkele jonge talenten als Maarten Cop (WTfock), Lotte StevensArmin Mola, Ahlaam Teghadouini en Illias Dennoune. Ook ervaren rot Inge Paulussen (Beau Séjour) maakt deel uit van de cast. De regie ligt in handen van Senne Dehandschutter, Olympia Allaert en Anthony Nti.

Hoodie vanaf 2 maart van maandag tot donderdag omstreeks 17.35 op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Hoodie: het verhaal

Hoodie is een superheldenverhaal met als centrale figuur Pieter, een doodnormale jongen zonder magische krachten. Een jongen met het hart op de juiste plaats en een uitzonderlijk talent voor zijn avontuurlijke hobby. Sport lijkt niets voor hem, maar Pieter beoefent al twee jaar parkour. Hij traint met de oudere Soufian, de beste traceur die hij kent, en hij doet dat stiekem. Zijn moeder zou het namelijk nooit goedkeuren. Ze is wijkagente en op andermans daken lopen is nu eenmaal niet waar de politie van houdt. Maar de buurt heeft zijn supertalent nodig. Flo, Basim en Kenza overtuigen Pieter om het onrecht  in zijn wijk, Vrijbeek, te bestrijden. Hij komt tot het besef dat hij, door een Robin Hood te zijn, iets kan betekenen. Een onverwachte vriendengroep is geboren. Samen zijn zij team Hoodie.

Hoodie met loopdiscipline parkour

Parkour is de in Parijs ontstane loopdiscipline van traceurs en freerunners, die hun grenzen willen verleggen met enkel de skills van hun lichaam en de obstakels van de stad.  Naast de fysieke kant, is de filosofie achter deze discipline - de vrijheid en het verleggen van grenzen - ook heel belangrijk. Het is beheersing en fun, gepaard met avontuur.

De stad als personage

Brussel - Pieters beste maat en bondgenoot – heeft een lelijke reputatie, als het bastaardkind van België. Maar Pieter en zijn vrienden zijn juist trots op hun thuisstad. Bij hen bruist het van het optimisme om mooie dingen te creëren. Zij genieten van de mogelijkheden, ze knokken voor de bewondering die de stad in hun ogen verdiend. Want de sfeer van belofte, ook dat is de stad Brussel.

We tonen onze hoofdstad in al zijn diversiteit,  met de kansen en uitdagingen die horen bij het leven in een grootstad."

Els Roovers, aanbodsverantwoordelijke Ketnet

“Met Hoodie brengen we een straf fictieverhaal in een bijzondere setting. Brussel maakt een belangrijk deel uit van de reeks. We tonen onze hoofdstad in al zijn diversiteit,  met de kansen en uitdagingen die horen bij het leven in een grootstad . De coole moves en filosofie van parkour hebben we ingebed in een spannend verhaal. Met in de hoofdrol vier tieners van verschillende achtergronden, die op zoek zijn naar hun identiteit.’ aldus Els Roovers, aanbodsverantwoordelijke Ketnet

Het is fantastisch dat deze fictiereeks Vlaamse en Brusselse jeugd op een speelse manier kan verbinden. 

Pascal Smet, VGC-collegelid bevoegd voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

“Het is fantastisch dat deze fictiereeks Vlaamse en Brusselse jeugd op een speelse manier kan verbinden. Zo kunnen Brusselse ketjes ook tonen aan iedereen dat hun stad wél leuk is om in te wonen, groeien en ontdekken. Parkour en freerunnen is een sport die alsmaar populairder is in onze hoofdstad. Daarom willen wij, onder meer via onze sportfaciliteiten Urban Center en de vzw Circus Zonder Handen, dat Brusselse ketjes, maar ook de Vlaamse jeugd in een veilige, omkaderde omgeving deze sport kunnen beoefenen.”, zegt Pascal Smet, collegelid bevoegd voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Jonge Brusselaars worden helden. En de stad schittert mee.”

Brussels minister Sven Gatz, bevoegd voor Onderwijs, Scholenbouw en Promotie van Meertaligheid

“Het superdiverse Brussel, een grootstad gezegend met een jonge bevolking, is voor jongeren een speeltuin vol avontuur. Keitof dat er een fictiereeks voor Ketnet is gedraaid. Geweldig dat daarin stadsfenomenen als parkour en traceurs worden geïntroduceerd. Zonder twijfel zullen die ook jeugdige harten in het Vlaamse platteland veroveren. Jonge Brusselaars worden helden. En de stad schittert mee.” , zegt Brussels minister Sven Gatz, bevoegd voor Onderwijs, Scholenbouw en Promotie van Meertaligheid

Productie

Hoodie is een coproductie van Ketnet en Hotel Hungaria (makers van o.a. Olly Wannabe en De Helden) met de steun van VAF/Mediafonds, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Belgische Tax Shelter maatregel.

Meer over Vlaamse identiteit

1967: tien keer Canzonissima gespreid over liefst vier maanden

1971: danspasjes met een kleerborstel

Waar wil jij op klinken met je buren?

Uniek portret van Wannes Van de Velde

'Als een leeuw in een kooi', 'Eerste sneeuw' en 'Oh la la la' opgenomen in De Eregalerij

Nieuwe reeks Vlaanderen vakantieland

Radio 2 viert 20 jaar Eregalerij op 25 april

Opnames derde reeks #LikeMe van start