Welke mensen werken er bij de VRT?

27 mei 2020 — Bij de VRT werken niet alleen journalisten, maar onder andere ook redacteurs, ingenieurs en juristen. Elke collega heeft een eigen expertise en verhaal. In De collega's portretteren we om de twee weken een andere collega. 

Een overzicht

Aline Cadron, digitale data-analist bij de VRT

Tijdens de coronacrisis slaan we massaal aan het koken en is de website van Dagelijkse kost erg populair. Ging jij ook al een recept opzoeken? Collega Aline is digitale data-analist en onderzoekt het gedrag van mediagebruikers op de websites en apps van de VRT, om die platformen alleen maar beter te maken.

Video player inladen...

Sara Theunynck, contentstrateeg bij VRT Start-up

Collega Sara maakt deel uit van VRT Start-up, een klein innovatieteam binnen de VRT. Samen met haar collega's koppelt ze nieuwe trends en evoluties in de mediasector aan de toekomstige noden en behoeften van de Vlaming. Sara is dus een van de collega's die bijdraagt aan de toekomst van de VRT.

VRT Start-up wil concepten of producten integreren binnen een van de VRT-merken of overdragen binnen of buiten de organisatie, om het media-ecosysteem verder laten groeien. Een van de recente projecten is Awkward Talk met MNM.

Video player inladen...

Harry Viaene, radioarchivaris bij de VRT

Op 29 april 2020 is het de Dag van de Geleidehond. Collega Harry en zijn hond Oreo zijn een onafscheidelijk duo. Harry werkt voor het VRT-archief en staat samen met zijn collega's in voor de organisatie van ons erg kostbare en omvangrijke archief. 

Video player inladen...

Steven Goffin, administratief medewerker bij StuBru

Luisteraars die een prijs van Studio Brussel winnen, krijgen hun gadget door collega Steven Goffin toegestuurd. Nadat hij jaren als programma-samensteller heeft gewerkt, is hij nu aan de slag als administratief medewerker. Steven is de 'ancien' van Studio Brussel, en al jaren een onmisbare schakel op de redactie.

Keer terug naar het overzicht.

Video player inladen...

Clelia Twagirayesu, projectcoördinator bij VRT Sandbox

Collega Clelia is dagelijks bezig met videovergaderingen en online gesprekken. Als projectcoördinator van Media Motor Europe bij VRT Sandbox staat ze immers in contact met partners over heel Europa. 

Keer terug naar het overzicht.

Video player inladen...

Vincent Merckx, online redacteur bij Vranckx

Collega Vincent kent alles van sociale media, podcasts en verdiepende teksten. Hij was acht jaar online redacteur bij Vranckx, maar verlegt binnenkort zijn grenzen als factchecker bij VRT NWS. 

Keer terug naar het overzicht.

Video player inladen...

Laurien Vereecken, digital content creator bij Eén

Collega Laurien laat programma’s blinken op de website en sociale media van Eén. Deze digital creative kan niet leven zonder sappige filmquotes, gezonde zelfrelativering en haar pen.

Keer terug naar het overzicht.

Video player inladen...

Wil je zelf ook graag werken bij de VRT? Neem dan zeker een kijkje op de website van VRT JOBS en houd de vacatures in de gaten.

Dossier: Bedrijfsinformatie
woensdag 27 mei 2020
27 mei 2020

Meer over Bedrijfsinformatie

Goed nieuws voor Thuis-fans: opnames nieuwe Thuis-afleveringen starten op 8 juni

Studio Brussel viert vakantie in eigen land met Camping Belgica

Welke mensen werken er bij de VRT?

De VRT investeert in Vlaamse 'corona-bestendige' fictie: Eén bestelt vier minireeksen van eigen bodem

Extra nostalgisch aanbod

Radio 2 haalt drie legendarische televisiereeksen van onder het stof

Canvas valt in de prijzen tijdens de EBU Connect Awards

Hoe maakt de VRT fictie in coronatijden?