Dit is de paasvakantie bij de VRT

03 april 2020 — De VRT-merken hebben heel wat in petto om deze ietwat atypische paasvakantie goed door te brengen.

Holly Hobby

Muzieklijsten en –programma’s op radio

Classics 1000

Vanaf zondag 5 april loodst Radio 1 je een week lang door je all time favourites tijdens de Classics 1000, met dagelijks een vaste Generatiekwis. Naast de vaste afspraak met de actualiteit in De ochtend en De wereld vandaag (uitzonderlijk van 17.00 tot 19.00 uur) zijn het de hele dag klassiekers die de klok slaan. De avondblokken worden gepresenteerd door Ayco Duyster vanop haar zolder. Overdag hoor je de duo's Evert Venema en Annelies Moons, Ronald Verhaegen en Sien Wynants en Ilse Liebens en Korneel De Clercq. Op zaterdag 11 april om 9.00 uur start Radio 1 met de beste 100 van de Classics 1000. De nummer één hoor je net voor 19.00 uur.

Classics 1000: van zondag 5 april tot en met zaterdag 11 april op Radio 1

We zullen doorgaan (Radio 1)

Op paasmaandag 13 april is er om 09.00 uur De Familie… met de Lesages. In de namiddag achtereenvolgens LaLaLiebens (13.00 tot 16.00 uur), Alphabet Street (16.00 tot 19.00 uur) en Wonderland (19.00 tot 22.00 uur). Vanaf dinsdag 14 april is er opnieuw We zullen doorgaan, met Karolien Debecker.

We zullen doorgaan: vanaf dinsdag 14 april op Radio 1

Zandman (Radio 1)

Blijft de hele paasvakantie trouw op post: Layla El-Dekmak in de latenightspecial Zandman. Om 22.00 uur wordt elke avond op Radio 1 afgesloten met een mooi verhaal.

Zandman: elke avond om 22.00 uur op Radio 1

Beste Buren Huiskamerconcerten (Radio 2)

Net zoals de voorbije weekends organiseert Radio 2 ook tijdens de paasvakantie Beste Buren Huiskamerconcerten in de app. Kim Debrie ontvangt elke weekend andere artiesten die vanuit hun huiskamer live enkele nummers brengen voor alle Radio 2-luisteraars. Meekijken kan op zaterdag en zondag vanaf 14.30 uur via de Radio 2 app, te downloaden op smartphone of via app.radio2.be.

Op de affiche op zaterdag 4 april: Isabelle A & Daalman, Buurman en Niels Destadsbader. Op zondag 5 april: Peter Van Laet, OT en Arne Vanhaecke.

Op zaterdag 18 april is er een bijzondere editie van de Beste Buren Huiskamerconcerten in het kader van De week van de jaren tachtig.

Beste Buren Huiskamerconcerten: elke zaterdag en zondag om 14.30 uur in de Radio 2-app

Klassiekers van de jaren tachtig (Radio 2)

Van maandag 13 tot zaterdag 18 april brengt Radio 2 een hele week klassiekers uit de jaren tachtig. Onder meer op het programma: Klassiekers van de jaren tachtig met Christel Van Dyck (van 9.00 tot 12.00 uur) en Top 30 van de jaren tachtig met Caren Meynen. Om 20.00 uur brengt Peter Hermans de sfeer erin met een 80’s mixtape. Ook bekende dj’s zoals Zohra en Kelly Pfaff komen aan bod. Je kan die week elke dag in de Radio 2-app terecht voor een work-outsessie in eighties stijl, gegeven door choreografe Sarah Bossuwé (bekend van K3 zoekt K3 en dansstudio Sarah). Op zaterdag 18 april tussen 11.00 en 18.00 uur is er uiteindelijk De top 80 van de jaren tachtig met Peter Verhulst en Siska Schoeters. Stemmen voor de top kan vanaf donderdag 9 april.

Klassiekers van de jaren tachtig: van maandag 13 april tot en met zaterdag 18 april op Radio 2

De Zwaarste Lijst (Studio Brussel)

Op paaszondag 12 april is er opnieuw De Zwaarste Lijst, de hoogmis van de metal op Studio Brussel, gepresenteerd door Fleddy Melculy. Stemmen voor je zwaarste favorieten kan vanaf vrijdag 3 april een week lang op stubru.be.

De Zwaarste Lijst: zondag 12 april op Studio Brussel

Café Quarantaine (Studio Brussel)

Ook Café Quarantaine blijft nog zeker twee weken open. Van maandag tot en met vrijdag, van 18.00 tot 22.00 uur kan iedereen bij Ulrike D’Hauwer terecht voor toogpraat, verzoekplaten en live muziek. Daarnaast kan je ook de hele paasvakantie terecht in het online café op Facebook: je krijgt er gratis livemuziek bij!

Café Quarantaine: van maandag tot en met vrijdag van 18.00 tot 22.00 uur op Studio Brussel

Non-stop stream #ikluisterBelgisch (Studio Brussel)

Sinds vrijdag 3 april kunnen alle Studio Brussel-luisteraars ook non-stop nieuwe Belgische muziek ontdekken en beluisteren via de nieuwe pop-up stream #ikluisterbelgisch. Op zaterdag en zondag hoor je vanaf nu telkens een selectie van de nummers tussen 12.00 en 13.00 uur. Iedereen kan voor #ikluisterbelgisch 24/7 terecht via stubru.be of de app van Studio Brussel.

#IkluisterBelgisch: vanaf 3 april via de pop-up stream #ikluisterbelgisch op stubru.be of de Studio Brussel-app

Ik luister belgisch

50 jaar Collegium Vocale (Klara)

Het Gentse Collegium Vocale wordt 50 jaar, en dat gouden jubileum viert Klara van donderdagavond 9 tot en met maandag 13 april. Verspreid over het hele paasweekend zal het Collegium te horen zijn in 50 iconische werken. Met getuigenissen van muzikanten, organisatoren en luisteraars die het ensemble een warm hart toedragen. Op VRT NU is er Van A tot Z met medeoprichter en dirigent Philippe Herreweghe. Meer info op klara.be.

Klara viert 50 jaar Collegium Vocale: van donderdagavond 9 april tot en met maandag 13 april op Klara

Herreweghe

Blijf in uw kot-concert (MNM)

Elke week organiseert MNM een ‘Blijf in uw kot’-concert, ook tijdens de paasvakantie. Op mnm.be kan je de ‘Blijf in uw kot’-concerten van Niels Destadsbader en Loic Nottet herbeleven. Meer info op mnm.be. 

DJ-sets in de Avondshow (MNM)

Elke dag nodigt Dorianne Aussems  in De Avondshow de grootste en meest talentvolle DJ’s uit voor een radiofeest. Na onder andere Dimitri Vegas & Like Mike, Regi, Lost Frequencies en MNM Start to DJ-winnaar 5napback draaien volgende week Kobe Ilsen & Viktor Verhulst en DJ Merlo een exclusieve DJ-set tijdens De Avondshow. De hele paasvakantie lang blijft MNM ook de verzoekjes van de MNM-luisteraars afspelen.

Films & fictie

Ketnet Cinema (Ketnet)

Tijdens de paasvakantie zendt Ketnet elke dag om 08.30 uur een film uit tijdens Ketnet Cinema. Zo kunnen kinderen genieten van films zoals Antboy (6/4), ZOOKS (8/4) en Reis naar het noorden (16/4). Ook aan de jongsten is gedacht, met films op maat van kleuters zoals Woezel & Pip: Op zoek naar de sloddervos (14/4). De volledige programmatie is terug te vinden op Ketnet.be.

Ketnet Cinema: vanaf zaterdag 4 april elke dag om 08.30 uur op Ketnet

Nachtwacht Show: Het vervloekte perkament (Ketnet)

Vanaf zaterdag 4 april staat de eerste theatershow van Nachtwacht: Het vervloekte perkament online op Ketnet.be tot en met 1 mei. In Nachtwacht Show: Het vervloekte perkament bereiden de helden van de Nachtwacht zich voor op het Nachtwacht-examen. Wat ze niet weten, is dat een wezen met slechte bedoelingen, Tirak, de bibliotheek is binnengedrongen met maar één doel: alle wijsheid uit de boeken stelen en vernietigen. Slaagt de Nachtwacht erin om de wijsheid van de boeken te redden én Tirak uit te schakelen?

Nachtwacht Show: Het vervloekte perkament: zaterdag 4 april op Ketnet en tot en met vrijdag 1 mei op Ketnet.be

Nachtwacht

Gloednieuwe reeks Holly Hobbie (Ketnet)

Holly Hobbie is een nieuwe reeks die vanaf zaterdag 4 april elke dag om 19.30 uur te zien is op Ketnet. Holly Hobbie, een 13-jarig meisje dat afkomstig is uit het kleine stadje Collinsville, is een dromer en een doener. Ze schrijft en zingt haar eigen liedjes en heeft haar familie en beste vrienden altijd aan haar zijde. Maar Holly droomt ervan om de wereld te redden. Holly is een echte hedendaagse heldin. Al draagt ze graag vintagejurkjes en cowboylaarzen en is haar gitaar haar enige wapen, ze vecht voor waar ze in gelooft.

De reeks Holly Hobbie is gebaseerd op het gelijknamige succesvolle figuurtje uit de jaren ’70. Voor veel mama’s en papa’s is de reeks dus ook even terugkeren naar hun eigen kindertijd.

Holly Hobbie: vanaf zaterdag 4 april elke dag om 19.30 uur op Ketnet

Brooke Palmer

Nieuwe afleveringen van Beer Bo (Ketnet Junior)

Ketnet Junior zendt vanaf zaterdag 4 april elke dag om 07.10 uur nieuwe afleveringen uit van de reeks Beer Bo. Beer Bo is de beste vriend van ieder kind. De schattige pluizige beer komt enkel tot leven als hij alleen is met de kinderen. Maar eens daar, gaat hij geen enkel avontuur uit de weg.

Nieuwe afleveringen van Beer Bo: vanaf zaterdag 4 april elke dag om 07.10 uur op Ketnet Junior

State of the Union (Canvas)

Vanaf vrijdag 3 april zendt Canvas de Britse komische serie State of the Union uit.  State of the Union brengt het verhaal van het echtpaar Tom en Louise, die elkaar wekelijks ontmoeten in een café vlak voor ze naar de relatietherapie gaan. In elke aflevering komen we meer te weten over hun leven, wat hen bij elkaar bracht en wat hen uit elkaar haalt. 

Rosamund Pike en Chris O'Dowd spelen de hoofdrollen, Nick Hornby schreef het scenario en Stephen Frears tekende voor de regie.

State of the Union: vanaf vrijdag 3 april op Canvas

Exit (Canvas)

Exit is een Noorse dramaserie tegen de achtergrond van de decadente financiële scene. Adams leven lijkt perfect, maar om de verveling tegen te gaan zoekt hij samen met zijn drie beste vrienden naar kicks in drugs en drank. Zijn vrouw Hermine probeert al jaren zwanger te worden, maar dan blijkt dat Adam al jaren geleden gesteriliseerd werd.

Exit: vanaf woensdag 8 april op Canvas

Face to face (Canvas)

Face to face is een Deense misdaadreeks waarin een inspecteur op zoek gaat naar de moordenaar van zijn eigen dochter. Zijn omgeving gelooft in zelfmoord, maar hij weigert dit te geloven. Hij zoekt haar vrienden op en  brengt de laatste dag van haar leven in kaart.

Face to face: vanaf zaterdag 18 april op Canvas

In de ban van Tsjernobyl en Chernobyl (Canvas)

Canvas is in de tweede week van de paasvakantie in de ban van Tsjernobyl, de kernramp die in 1986 plaatsvond, met de veelbesproken internationale topreeks Chernobyl en de documentaire reeks van Jan Balliauw, In de ban van Tsjernobyl.

Chernobyl vertelt in vijf afleveringen het verhaal van de ontploffing in de kerncentrale in toenmalige Sovjetrepubliek Oekraïne, de rampzalige gevolgen ervan voor de omgeving en de omwonenden, en de race tegen de tijd van brandweer en technici om mensen te redden en erger te voorkomen. Maar ze toont ook hoe de Sovjetautoriteiten probeerden de ware oorzaken van de ramp te verdoezelen en hoe één man bleef vechten om ze aan het licht te brengen.

In de ban van Tsjernobyl gaat op zoek naar de realiteit achter de fictiereeks. In Oekraïne ontmoet VRT-journalist Jan Balliauw de mensen op wie de reeks gebaseerd is. Ooggetuigen vertellen hem wat ze die bewuste dag zagen en hebben meegemaakt, wat de gevolgen van de ramp waren op hun leven en gezondheid, welke mythen erover bestaan, waarom ze naar de fictiereeks van HBO hebben gekeken, of waarom ze er juist niet naar kunnen kijken.

In de ban van Tsjernobyl: vanaf woensdag 15 april op Canvas

Chernobyl: vanaf woensdag 15 april op Canvas

Naar aanleiding van de coronacrisis loopt De afspraak in de paasvakantie gewoon door

© Geert Van Hoeymissen

Uitsmijters

De Officiële Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen (Radio 1)

Op zaterdag 4 april om 19.00 uur nemen Ruben Van Gucht en Renaat Schotte je mee in een uitzonderlijk live-verslag van de Vlaamse wielerhoogmis anno 2020. Voor het auditieve verhaal De Officiële Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen sloegen Visit Flanders, Cycling in Flanders, Flanders Classics en Sporza de handen in elkaar. In samenwerking met Het Geluidshuis en Bowling Brands worden de wielerfans meegenomen in een stuk ongeschreven spannende wielergeschiedenis, alsof je in een echt live uitgezonden koersverslag zit. Beluisteren kan vanaf dan ook op de podcast van Sporza Koers en www.cyclinginflanders.com.

De Officiële Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen: zaterdag 4 april om 19.00 uur op Radio 1

Op zondag 5 april – de dag van de Ronde – is José De Cauwer bovendien te gast Bij Friedl’ Lesage in Touché.

Het parcours van De Ronde

De Studio Brussel Popquiz (Studio Brussel)

Geen beter begin van de paasvakantie dan op vrijdagavond een virtuele afspraak met Stijn Van de Voorde. Tijdens De Studio Brussel Popquiz, een online muziekquiz, brengt Stijn jou naar plaatsen waar je niet mag komen. Speel op vrijdag om 21.00 uur mee op de Facebook-pagina van Studio Brussel. Stijn ontvangt telkens virtueel drie bekende gasten die tegen elkaar spelen. Meespelen van thuis kan ook en is zelfs aangeraden: het enige wat je nodig hebt is pen en papier.

De Studio Brussel Popquiz: elke vrijdag om 21.00 uur op de Facebookpagina van Studio Brussel.

Stijn Van de Voorde

Hoewist (MNM)

Elke zaterdag en zondag tijdens de paasvakantie gaat Lotte Vanwezemael live op het MNM-Instagramkanaal van 17.00 – 18.00 uur tijdens Hoewist. Normaal helpt Lotte de MNM-luisteraars als Seksuolotte met al hun vragen over relaties, seks en vriendschap, maar ze werkt daarnaast ook als psychologe. Lotte merkt dat er steeds meer mensen aangeven dat ze zich eenzaam voelen en nood hebben aan een luisterend oor tijdens deze coronacrisis. Daarom wil ze haar ervaring en kennis als psychologe gebruiken om oprecht naar hen te luisteren en hen te laten weten dat er altijd iemand voor hen is. En dat begint met een simpele vraag: hoewist?                                                                                            Hoewist: elke zaterdag en zondag van 17.00 – 18.00 uur tijdens een InstaLive op het Instagramkanaal van MNM (@mnmbe)

Religie

Op Pasen worden drie erediensten uitgezonden op Eén:

  • 10.00 uur: protestantse eredienst vanuit de Martigny-kerk in Zwitserland. Commentaar door Nathan Vandamme (EBU-RTS)
  • 11.00 uur: rooms-katholieke eredienst vanuit de studio van Le Jour du Seigneur in Parijs. Voorganger is monseigneur Eric de Moulins-Beaufort, voorzitter van de bisschoppenconferentie van Frankrijk. Commentaar door Philip Debruyne (EBU – France 2)
  •  12.00 uur: ‘urbi et orbi’ vanuit het Vaticaan. Paus Franciscus spreekt in Vaticaanstad zijn paasboodschap uit, gevolgd door de pauselijke zegen ‘Urbi et Orbi’. Commentaar door Wilfried Kemp (EBU – RAI)
maandag 06 april 2020
06 april 2020