Studio Brussel lanceert YouTube-show over games met William Boeva

17 april 2020 - Studio Brussel lanceert een YouTube-show over games met William Boeva. Gamelab: een wekelijkse portie gamenieuws, geselecteerd en gefileerd door William Boeva, Bouba Kalala en Eva Mundorff

William Boeva

Van Candy Crush tot League of Legends: iedereen speelt. Daarom start Studio Brussel vanaf woensdag 22 april met Gamelab, een splinternieuwe gameshow op YouTube waarin William Boeva, Bouba Kalala en nieuw gezicht Eva Mundorff het strafste, grappigste en meest bizarre gamenieuws selecteren en fileren.

Bijna de helft van alle Vlamingen speelt maandelijks een spel op smartphone of een ander platform. En toch krijgt gaming in vergelijking met muziek en film weinig aandacht in de media. Daar brengt Studio Brussel met Gamelab verandering in.

William Boeva: "Al heel m'n leven speel ik videogames en ze zijn heel belangrijk voor mij. Daarom wil ik ze een mooie plek in onze media geven en tonen dat ze meer zijn dan veel mensen denken. Gamelab is een programma dat over videogames gaat, zoals Top Gear over auto's gaat."

Gamelab is een programma dat over videogames gaat, zoals Top Gear over auto's gaat."

William Boeva
Videospeler inladen...

In een wekelijkse show op YouTube en VRT NU geven Boeva, Bouba en Eva hun ongezouten mening over het grote en kleine gamenieuws. Ze testen games, bespreken de laatste roddels en duiken af en toe in de gamegeschiedenis.

Het is niet evident om een nieuw programma te maken in deze tijden. De drie hosts presenteren het programma van thuis uit, maar zijn wél tegelijk te zien. Zo houdt Studio Brussel zich ook aan de huidige maatregelen rond thuiswerk.

Gamelab: Vanaf woensdag 22 april op VRT NU en het YouTube-kanaal van Studio Brussel.

Meer over Sport en ontspanning

Dringende programmawijziging donderdag 5 augustus

Olympic cycling, marathon (and more) thanks to Flemish broadcaster VRT

Dankzij de VRT kan de wereld het olympisch wielrennen live volgen

De Olympische Spelen bij de VRT

“De Olympische Spelen zijn voor een sportjournalist het mooiste wat er is”

Schrijf je in voor de Olympische nieuwsbrief

Voor als het je geen bal kan schelen

"Tijdens de Tour schuift de vermoeidheid op door de adrenaline"