Dringende programmawijziging 20 april

20 april 2020 - Naar aanleiding van het faillissement van Sporting Lokeren zendt Canvas om 23.15 u De kleedkamer uit over het gouden Lokeren uit de jaren '80. De aflevering van No one saw a thing schuift een week op.

Kleedkamer, Lokeren

De kleedkamer

Het Waasland staat eind jaren zeventig en begin jaren tachtig op z'n kop. Eerst door het succes van SK Beveren en daarna door het succes van de buren uit Lokeren. Lokeren slaagt erin een sterrenelftal op de been te brengen met buitenlanders die tegenwoordig nooit nog bij een Belgische club zouden spelen. Lokeren gooit hoge ogen in België en in Europa, maar doet niet wat het had moeten en kunnen doen: een prijs pakken.

Deze aflevering maakt ook een trip naar IJsland en Polen waar we twee voormalige topspelers ontmoeten: Arnor Gudjohson en Gregorz Lato. IJsland was al lang voor Euro 2016 een echte voetbalnatie. Volgers van het geslacht Gudjohnsen weten dat in de jaren '80 een ranke, blonde middenvelder de Belgische velden veroverde. Zijn zoon werd zelfs nóg een tikkeltje beter. In zijn feeërieke zomerhuis komt Gudjohnsen nu helemaal tot rust. Gregorz Lato trok na zijn lange voetbalcarrière terug naar de heimat om zich daar op te werpen als politicus en voetbalbobo.Na een desastreus afscheid leeft Lato nu terug in het nietige Mielec, zijn geboortestad waar het allemaal begon. Jarenlang zag hij geen Belgische journalisten, tot nu. De man die Brazilië een bronzen medaille afsnoepte in 1982, heeft niets meer te verbergen.

 

De kleedkamer is een documentairereeks die het leven portretteert van voetballers na hun carrière. Iedere week staat een legendarisch elftal uit de Belgische voetbalgeschiedenis centraal.

Dossier: Ontvangstmogelijkheden
maandag 20 april 2020
20 april 2020

Meer over Ontvangstmogelijkheden

VRT NU viert een maand lang liefde in alle kleuren

Hoe staat het met de digitalisering van radio in Vlaanderen?

Hoe kan je de VRT in het buitenland volgen?

VRT NU vanaf nu ook beschikbaar op Apple TV

Michèle Cuvelier probeert één vraag te stellen aan Paul McCartney

Al 75 jaar Radio 2 in Limburg

Studio Brussel versterkt digitaal aanbod met nieuwe muziekstream Vuurland

Meer StuBru De Tijdloze op DAB+