Klara en Canvas bieden alternatief voor Koningin Elisabethwedstrijd

07 mei 2020 -  Van 25 tot 30 mei kan je luisteren naar 'De Week van de Koningin' op Klara en kijken naar 'Het mooiste van de Wedstrijd' op Canvas.

KEW

In normale omstandigheden zouden we in de laatste week van mei de finale beleven van de Koningin Elisabethwedstrijd 2020 voor piano. Door de coronacrisis is de wedstrijd helaas uitgesteld tot volgend jaar. Maar als vaste mediapartners van de KEW willen Klara en Canvas de muziekliefhebbers toch dat unieke Concours-gevoel geven en tegelijk de muzikanten en organisatoren van de Wedstrijd een hart onder de riem steken. Daarom presenteren ze ieder op hun eigen manier een hele week lang hoogtepunten en memorabele momenten uit de rijke geschiedenis van de Elisabethwedstrijd. Niet alleen piano dus, maar ook viool, zang en cello.

Klara doet dat onder de noemer De Week van de Koningin: van maandag tot vrijdag belichten diverse programma’s allerlei facetten van de Koningin Elisabethwedstrijd: beroemde winnaars, bijzondere laureaten, opvallende concerten, straffe verhalen en pittige anekdotes. Kers op de taart is De Week van de Koningin Top 30 op zaterdag 30 mei, met de favoriete KEW-concerten en -sonates van de Klara-luisteraars. Ook op de website en de sociale media van Klara is er ruime aandacht voor de Wedstrijd, met veel archiefmateriaal. Meer info vind je terug via klara.be.

Canvas brengt van maandag 25 tot zaterdag 30 mei Het mooiste van de Wedstrijd: een dagelijks programma op canvas.be (VRT NU) met telkens twee legendarische concerten, gepresenteerd door Katelijne Boon en met het originele panel-commentaar van destijds. Daarnaast biedt Canvas online ook een aantal opmerkelijke, vaak grappige archieffragmenten aan.

We verwijzen ook graag naar Koningin Elisabethwedstrijd @ Home, een project van de organisatoren van de KEW zelf op de Multimediapagina van hun website www.koninginelisabethwedstrijd.be.  Daar staat een een selectie van playlists met de mooiste audio- en videofragmenten van de vorige pianowedstrijden, en fotoalbums met tal van archiefbeelden.

In de laatste week van mei zullen we ons zo toch nog kunnen onderdompelen in het bad van schoonheid, toewijding en memorabele verhalen die de geschiedenis van de Koningin Elisabethwedstrijd ons schenkt.

Katelijne Boon
Dossier: Cultuur
donderdag 07 mei 2020
07 mei 2020

Meer over Cultuur

Canvas Curiosa op YouTube

De VRT trekt voluit de kaart van het boek

Lieven Van Gils maakt zomers boekenprogramma op Radio 1

Klara on Tour zorgt voor feestelijke start van de zomer

Koningin Elisabethwedstrijd-laureate Eliane Rodrigues op 1 in 'De Week van de Koningin Top 30' van Klara

Canvas-programma Weg van het Meesterwerk wint 6 Telly Awards

Speciale Radio 2 Bene Bene-sessies op pinkstermaandag: elk uur een andere Vlaamse artiest

Welke aandacht besteedt de VRT aan klassieke muziek?