Stel je nu kandidaat voor de Belgodyssee reportagewedstrijd 2020

12 juni 2020 - De Belgodyssee-reportagewedstrijd is bestemd voor laatstejaarsstudenten journalistiek, communicatiewetenschappen of een andere richting  die zijn ingeschreven aan een universiteit of hogeschool in België, of jongeren niet langer dan een jaar zijn afgestudeerd. Inschrijven kan tot 28 september.

Kandidaten 2019 ©Emmanuel Crooÿ

De Belgodyssee-wedstrijd werd in 2005 gelanceerd op initiatief van de VRT, de RTBF en het Prins Filipfonds in samenwerking met Editions de l’Avenir, Metro en met de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister. 

Waarover gaat het?

Rojin Ferho (Erasmushogeschool Brussel), de Nederlandstalige winnaar van de wedstrijd in 2019, en Arnaud Bruckner (IHECS), Franstalige winnares, leggen in het filmpje hieronder uit waarom je aan Belgodyssee moet deelnemen.

Videospeler inladen...

Tussen oktober en december trekken zeven duo’s laatstejaarsstudenten – de ene Nederlandstalig, de andere Franstalig – er op uit om het andere landsgedeelte te ontdekken. Ze werken twee weken lang samen aan radioreportages en artikels voor de geschreven en online pers.

Deze jaarlijkse reportagewedstrijd bevordert de samenwerking tussen jonge journalisten in spe uit de verschillende Gemeenschappen van België.

Wat valt er te winnen?

Allereerst een fantastische journalistieke ervaring van 2 weken bij de grootste media van het land.

Bovendien is de grote prijs van de Belgodyssee-wedstrijd een betaalde stage van 6 maand op de VRT-nieuwsredactie. Daarnaast is er ook één maand betaalde stage bij Metro voor de winnaar van de prijs van de geschreven pers.

Voor wie?

De Belgodyssee-reportagewedstrijd is bestemd voor laatstejaarsstudenten journalistiek, communicatiewetenschappen of een andere richting (bachelor of master) die zijn ingeschreven aan een universiteit of hogeschool in België, of jongeren die pas (niet langer dan een jaar) zijn afgestudeerd.
Er is geen enkele bijzondere voorwaarde verbonden aan de nationaliteit, maar de kandidaten moeten wel gevestigd en/of woonachtig zijn in België.

De kandidaten moeten zich beschikbaar houden: 
• op 2 oktober 2020 om even voor de selectiejury te verschijnen en de briefing (indien geselecteerd) 
• gedurende 2 weken tussen begin oktober en midden december om aan de wedstrijd te kunnen deelnemen indien hun kandidatuur geselecteerd is .

Bijkomende informatie

Dossier: Onderwijs
vrijdag 12 juni 2020
12 juni 2020

Meer over Jongeren

Judith Van Hirtum is MNM Rising Star 2022

MNM What’s NXT: een uniek belevingsevent rond innovatief West-Vlaanderen

#LikeMe grote winnaar van Het Gala van de Gouden K's

De KEW online en DeZes

Had Niels Destadsbader het bed kunnen delen met een wereldster?

MNM steunt studenten met De MNM Blokhut in Gent

Hoe maakt MNM het verschil?

Ontdek de tien kandidaten van Wie wordt wrapper?