Vranckx in juli: Trippers

30 juni 2020 - Vijf weken na elkaar gaan twee jonge Nederlandse reporters telkens in één land op zoek naar tegenstellingen. Vanaf zaterdag 4 juli op Canvas.

In El Salvador zaait bendegeweld dood en verderf. Maurice Lede gaat op pad met de politie.

4 juli: Zwart-wit Amerika

Terwijl de Black Lives Matter-beweging op straat komt tegen racisme in de Verenigde Staten, kent ook de racistische Ku Klux Klan nog altijd aanhang. Reporter Eva Cleven reist naar Ohio waar op dat moment een afdeling van Black Lives Matter wordt opgericht. Tim Hofman maakt intussen op een geheime locatie kennis met leden van de Ku Klux Klan in Indiana.

11 juli: Drugssmokkel en drugsvangst

Langs de straat van Gibraltar tussen Marokko en Spanje worden grote hoeveelheden drugs richting Europa gesmokkeld. Hasj komt met kleine speedbootjes uit Marokko en cocaïne komt met containerschepen uit Colombia. Emma Wortelboer gaat mee met de Guardia Civil die de trafiek wil stoppen. Eva Cleven gaat op zoek naar een smokkelaar die zijn verhaal voor de camera wil doen.

18 juli: Rangers, stropers en trofeeën

Wild brengt geld op in Zuid-Afrika. Emma Wortelboer gaat mee met rijke toeristen op jacht. Ze hebben een fortuin neergeteld om op trofeejacht te gaan. Maurice Lede ontmoet een stroper die neushoorns neerlegt om de hoorns te verhandelen. Hij gaat ook op stap met rangers die er alles aan doen om de dieren te beschermen.

25 juli: Van bruiloft tot eremoord

Istanbul is een diverse stad. Jongeren die er een traditionele levensstijl op na houden en jongeren die net heel modern leven, wonen er naast elkaar. Wat doet dat met de liefde, en hoe zit het met de verhouding tussen man en vrouw? Emma Wortelboer woont een traditioneel huwelijk bij. En Eva Cleven ontmoet een jonge vrouw die een poging tot eremoord overleefde. Ze is fysiek en mentaal getekend voor het leven.

1 augustus: Moorden en bidden

In El Salvador zaait bendegeweld dood en verderf. Maurice Lede gaat op pad met de politie en daarna trekt hij ook op met een bende. Tim Hofman trekt naar de gevangenis. Daar ontmoet hij ex-gangsters die hun bendeleider hebben ingeruild voor God en willen breken met hun verleden.

Trippers – Een reeks van BNNVARA © 2019

Dossier: Informatie
dinsdag 30 juni 2020
30 juni 2020

Meer over Informatie

Wat doet de VRT om desinformatie te bestrijden?  

Wie bereikt de VRT met nieuws?

Hoe garandeert VRT NWS onpartijdige berichtgeving?

Hoe brengt VRT nieuws op maat?

Hoe brengt VRT coronanieuws op maat van jongeren?

Wat kan en mag op de VRT-nieuwsdienst?

Hoe komt Björn vanuit de USA op je scherm?

Wie zit er in het oortje van onze journaalankers?