Deze zomer bij de VRT

4 juli 2020 - De zomervakantie is eindelijk aangebroken. Door de coronacrisis zal die er iets anders uitzien dan we gewend zijn, maar de VRT en haar  merken doen er alles aan om de zomerzon toch tot bij de Vlamingen thuis te brengen. Ontdek hieronder het zomeraanbod van de VRT.

likeme zoektocht

Eén

Deze zomer valt er op Eén volop te genieten van muziek van eigen bodem. Wie aan de zomer denkt, denkt vaak ook aan muziek - helaas kunnen door de coronamaatregelen veel muziekfestivals en concerten niet doorgaan, met grote gevolgen voor de muzieksector.

Eén wil de artiesten een hart onder de riem steken en liefhebbers van muziek van eigen bodem wat troost bieden, want er is goed nieuws: deze zomer zijn zowel Vlaanderen feest op 11 juli als Radio 2 Zomerhit in aangepaste formules te zien op Eén. 

Daarnaast zendt het net vanaf 6 juli het nieuwe programma De playlist uit, waarin elke weekdag een artiest van bij ons zijn of haar playlist van favoriete nummers voorstelt uit het rijke VRT-archief, doorspekt met eigen anekdotes en persoonlijke herinneringen.

Hieronder het volledige zomeraanbod van Eén. Meer info op Eén.be.

Canvas

Canvas zorgt deze zomer voor een interessant en (ont)spannend televisieaanbod. Tijdens de vakantiemaanden zet Canvas naast een aantal nieuwe titels ook een bloemlezing van straffe programma’s van de voorbije jaren in de etalage: een unieke gelegenheid om ze te (her)ontdekken.

Al dat moois is ook te bekijken op canvas.be (VRT NU), dat bovendien nog een ruim extra-aanbod in petto heeft. Niet alleen voor ‘staycationers’, maar ook voor wie deze zomer toch zijn kot verlaat, want canvas.be is er altijd en overal.

Hieronder de zeven zomertips van Canvas.

Ketnet

Ketnet heeft tijdens de vakantie heel wat leuks in petto voor de Ketnetters én hun ouders, zodat ze zich geen moment hoeven te vervelen:

  • Ketnet komt deze zomer coronaproof naar de Ketnetters toe en brengt de wereld van enkele populaire Ketnet-reeksen dichterbij. Kinderen wandelen tijdens de vakantie in de voetsporen van hun Hoodie-helden tijdens de Hoodie-tocht door Brussel,...
  • ...en in Durbuy wordt een avontuurlijke #LikeMe-zoektocht georganiseerd waarbij de Ketnetters zelf de #LikeMe-sportdag uit het tweede seizoen kunnen beleven.
  • De zomerweekends worden omgetoverd tot speciale themaweekends vol echte helden, gekke families, muziek en nog veel meer.
  • Dankzij de Kaatje luisterverhalen en Nachtwacht luisterverhalen worden lange autoritten net iets leuker voor jong en oud.
  • En tijdens Ketnet Cinema genieten Ketnetters samen met het gezin elke dag van een mooie kinderfilm.

Het volledige zomeraanbod van Ketnet is hieronder te bekijken. Meer info op Ketnet.be.  

 

Radio 2

Het wordt de komende twee maanden plezant in eigen land, want samen met alle Vlamingen beleeft Radio 2 een zomer dicht bij huis. De Grootste familie kleurt zoals elk jaar de zomer met enkele vaste waarden, nieuwkomers en muzikale hoogtepunten.

Zo houdt Kim Debrie in Zot Veel Vakantie de vinger aan de pols van alles wat beweegt in Vlaanderen, zowel aan de kust als in het binnenland. Ondertussen verkennen de Radio 2-ladybikers de fijnste fietsroutes en zoeken ze ook bewust de luwte op, want deze zomer krijgen we een unieke kans om af te wijken van platgetreden paden en om ons Vlaanderen Vakantieland op een andere manier te (her)ontdekken. Dat doet Radio 2 met reporters op pad, maar ook met inspiratie van luisteraars die alles van thuis uit meer dan ooit live mee kunnen volgen en beleven.

Het volledige zomeraanbod van Radio 2 is hier te bekijken. Meer info op Radio2.be.

Radio 1

Vanaf maandag 29 juni start de zomer op Radio 1 met een aantal nieuwe programma's. Het dagelijks zomerprogramma Aperitivo zorgt voor interessante gespreksstof voor de zomeravond. Ver weg van alle verstrooiing gaat Annemie Peeters in De boshut met haar gasten op zoek naar de essentie. Lieven Vandenhaute en André Vermeulen maken aan boord van de Trans Europa Express een reis langs de Europese liedkunst. Frank Vander linden geeft een inkijk in zijn eigen Mooiste liedjes ter wereld. En Lieven Van Gils zorgt samen met zijn gasten voor boekentips in Zomerhuis met boeken. Daarnaast zijn er nog de traditionele zomerse sterkhouders als De zomer van en #weetikveel. En blijven De ochtend en De wereld vandaag op post voor de nodige duiding bij de actualiteit.

Het volledige zomeraanbod van Radio 1 is hier te bekijken. Meer info op Radio1.be. 

Klara

Bij Klara is de zomer van start gegaan op maandag 22 juni. Twee maanden lang genieten luisteraars van de mooiste klassieke muziek, met aandacht voor het beste wat België te bieden heeft. Het wordt een zomer vol klassieke schoonheid bij Klara, zoveel is zeker.

Klara Live en Nuits d'été zetten Belgische componisten en uitvoerders, cultuurhuizen en festivals in eigen land in de kijker. Mark Janssens en Pat Donnez nemen het publiek mee op muzikale reizen en langs beroemde en beruchte pelgrimstochten. Patrick Riguelle en Jan Hautekiet komen alsnog terug met La Vie est Riguelle en duiken opnieuw in de wereld van het Franse chanson. Ronny Mosuse staat stil bij de 60ste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid. En met Kunst op de kaart ontdekken luisteraars per fiets hedendaagse kunst en architectuur.

Het volledige zomeraanbod van Klara is hier te bekijken. Meer info op Klara.be.

Studio Brussel

Studio Brussel viert deze zomer vakantie in eigen land en brengt de zomer door op Camping Belgica, een tijdelijke oase van goede muziek en zomerse vibes. Twee maanden lang serveren de beste dj’s er elke avond hun soundtrack bij de ondergaande zon. Live vanop een afgelegen, idyllische locatie in Vlaanderen. Alle dj-sets zijn live te volgen op de radio en in de Studio Brussel-app.

En terwijl alle muziekliefhebbers wachten tot de weides weer open mogen, kijkt Studio Brussel deze zomer nostalgisch terug op een halve eeuw festivals met de gloednieuwe podcastreeks Vijftig tinten gras. In Vijftig tinten gras blikt Stijn Van de Voorde in 6 afleveringen terug op 50 jaar festivals in Vlaanderen. De reeks is een aangename, nostalgische terugblik voor festivalfans van alle generaties. De podcast beluisteren kan via stubru.be of via de Studio Brussel-app.

Meer info op Stubru.be.

MNM

MNM zet zich de hele zomer lang in om samen met de MNM-luisteraars iets moois van de zomervakantie te maken. Zo gaat MNM op zoek naar de ultieme zomerplaylist van de luisteraars.

Jeugdkampen kunnen een MNM dj-set winnen om het kamp nog feestelijker te maken. MNM-seksuologe Lotte Vanwezemael zorgt voor een extra warme zomer met haar nieuwe podcast Lotte Gaat Diep. En jong talent wordt in de kijker gezet in de nieuwe YouTube-reeks The Rise en tijdens MNM Start to DJ.

Het volledige zomeraanbod van MNM is hier te bekijken. Meer info op Ketnet.be. 

VRT NU

En ben je helemaal uitgekeken? Ga dan zeker eens langs bij VRT NU. Daar kun je deze zomer tal van televisiereeksen uit het rijke archief bekijken.

Ga naar VRT NU

Dossier: Bedrijfsinformatie
vrijdag 03 juli 2020
03 juli 2020

Meer over Bedrijfsinformatie

VRT zoekt jong talent met digitale ervaringsopdrachten

VRT NU viert een maand lang liefde in alle kleuren

VRT brengt rijke archief naar het klaslokaal

VRT meest aantrekkelijke werkgever in 2022

Hoe klonken de originele versies van #LikeMe reeks1?

Chloë van de Klantendienst: ‘Ik denk niet dat het schudden met de borsten iets typisch van deze tijd is’

Smartphone en tablet regeren het leven van kinderen

Hoe staat het met de digitalisering van radio in Vlaanderen?