Weg naar de top in nieuwe MNM-reeks The Rise

7 juli 2020 - Dina Ayada en Ilias banen zich een weg naar de top in nieuwe MNM-reeks The Rise.

Dina Ayada en Ilias

Vanaf 7 juli 2020 kunnen de MNM-luisteraars kijken naar de nieuwe YouTube-reeks The Rise. Daarin volgt MNM twee beloftevolle en getalenteerde jongeren met een passie voor muziek: Dina Ayada en Ilias. Zij banen zich een weg naar de top in de muziekwereld, en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Een verhaal over de dromen, overwinningen en tegenslagen van twee jonge artiesten in hun zoektocht naar succes.

 

Videospeler inladen...

The Rise van Dina Ayada en Ilias

MNM zoekt actief naar talentvolle jongeren met een passie voor muziek tijdens talentenwedstrijden zoals MNM Start to DJMNM Rising Star en de UrbaNice Battle of Talents. De UrbaNice Battle of Talents leverde dit jaar een beloftevolle winnares op: Dina Ayada. Samen met opkomend zangtalent Ilias is ze vanaf vandaag te zien in de nieuwe YouTube-reeks The Rise.

In The Rise volgt MNM Dina en Ilias in hun zoektocht naar succes. Vanaf het moment dat ze een platencontract tekenden, kregen Dina en Ilias een vlogcamera in handen. Daarmee brachten ze een jaar lang hun leven als beginnende artiesten in beeld, met alle uitdagingen, teleurstellingen en successen die daarmee gepaard gaan. Het resultaat is The Rise: een verhaal over dromen waarmaken én tegenslagen incasseren in de weg naar de top.

Dina Ayada

Ik had nooit durven dromen dat ik het zo ver zou schoppen in de muziekwereld als 16-jarige!"

Dina Ayada

Dina Ayada is geen onbekende in de muziekwereld. De 16-jarige Antwerpse met Marokkaanse roots is al van kinds af aan gepassioneerd door muziek. Op 11-jarige leeftijd stond Dina voor het eerst op het podium tijdens The Voice Kids, waar ze het schopte tot in de halve finale. En sindsdien gaat het hard: vorig jaar tekende Dina haar eerste platencontract bij Absolute P Entertainment en dit jaar won ze de UrbaNice Battle of Talents, de zoektocht van MNM naar urban talent. Dina laat zich inspireren door bekende rappers als DaniLeigh, Lil Uzi Vert, Drake en Saweetie. Haar debuutsingle 'The Way' werd een MNM Big Hit en stond op de eerste plaats in de Belgische Hip Hop Chart op iTunes. Haar eerste album, toepasselijk getiteld 'The Rise', werd begin april 2020 gelost.

Dina Ayada: "De YouTube-reeks The Rise betekende het startschot van mijn carrière. Ongelofelijk wat er op een jaar tijd allemaal veranderd is. Zo kreeg ik de kans om naar Los Angeles te gaan, om daar verder aan mijn carrière te timmeren. Ik had nooit durven dromen dat ik het zo ver zou schoppen in de muziekwereld als 16-jarige!"

Ilias De Bie

Dankzij The Rise heb ik kansen gekregen die anders niet voor mij zouden zijn weggelegd."

Ilias De Bie

Ook de 16-jarige Ilias De Bie timmert aan een carrière in de muziekwereld. De jonge rapper uit Deurne raakte op 14-jarige leeftijd bekend in de underground hip hop community met een demosong, 'Gun Iedereen'. Een jaar later tekende hij een platencontract bij Absolute P Entertainment. Ilias lanceerde dit jaar zijn eerste officiële debuutsingle 'Zo Simpel Allemaal', een remake van de Fixkes' monsterhit 'Kvraag het aan'.

Ilias: "Ik heb geen gemakkelijke jeugd gehad. Dankzij The Rise heb ik kansen gekregen die anders niet voor mij zouden zijn weggelegd. Daardoor kan ik nu doen wat ik het liefste ter wereld doe: mijn eigen muziek maken en een carrière uitbouwen in de muziekwereld. The Rise heeft zo letterlijk mijn leven veranderd."

The Rise: vanaf dinsdag 7 juli elke dinsdag en donderdag om 16.00 uur via het YouTube-kanaal van MNM.

Dossier: Jongeren
dinsdag 07 juli 2020
07 juli 2020

Meer over Jongeren

Komt MNM deze zomer naar je kampplaats?

Studeren doe je nooit alleen. Marathonradio komt terug

Zita en Gloria geven hun geheimen bloot

'Is dat ook al racistisch?'

Danspret met Ketnet Junior tijdens het lange weekend

Kathy Lindekens duikt in de wereld van twintigers

5 jaar na aanslagen praat Peter met Eva Daeleman

MNM viert op 20 mei alle scholen op ‘De Strafste Schooldag'