vrijdag 15 januari 2021
15 januari 2021

Zet 2021 goed in met deze tien om te zien

15 januari 2021 - 2021 is uit de startblokken geschoten. Een nieuw jaar,
vol nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen en…nieuwe (fictie)reeksen. Weet je niet naar wat te kijken en wil je het jaar extra goed inzetten? Ga dan snel naar VRT NU en geniet van deze tien reeksen van eigen bodem!

Beau Séjour © Frank Devos

Ontdek de tien om te zien in 2021.

Bathroom Stories (MNM)

In Bathroom Stories maken we kennis met beste vriendinnen Flo en Isa, twee millennials die gaan samenwonen. Ze besteden veel tijd in de badkamer - want daar werkt de wifi van de buren het best. Ze praten er, zoeken naar liefde, maken ruzie, liggen in bad, hebben seks, proberen wat geld te verdienen en stellen een feministisch manifest op voor een sabbatjaar - allemaal in diezelfde badkamer. Het is hun meest intieme plek, waar ze zichzelf en af en toe ook anderen pas écht leren kennen.

Tot en met 31 december 2021 te bekijken op MNM via VRT NU.

Lockdown (Eén)

© VRT - Thomas Nolf

Met Lockdown heeft Eén iets heel bijzonders in petto voor zijn kijkers. De reeks brengt twaalf op zichzelf staande kortverhalen, geregisseerd door twaalf Vlaamse topregisseurs en met een straffe cast. Elk verhaal speelt zich af in dezelfde setting: de bezoekruimte van een gevangenis. Twee personages, elk aan een kant van het glas in de bezoekruimte dat hen - maar ook hun wereld – scheidt.

Elke kortfilm wordt door een andere regisseur en crew gemaakt en met andere acteurs. Lockdown wordt hierdoor een verrassende mix van verschillende genres zoals drama, comedy en thriller. Het idee komt van regisseurs Gilles Coulier  en Maarten Moerkerke, die beiden een aflevering regisseren, naast onder andere Michaël Roskam, Kaat Beels, Frederike Migom, Jan Eelen, Dorothée Van Den Berghe en Robin Pront.

Vanaf maandag 18 januari op Eén en op Eén via VRT NU.

Beau séjour (Eén)

Oud-commandant van de Marine Maurice (Gene Bervoets) ziet zijn eigen lijk hangen aan de mast van de zeilboot ‘Beau Séjour’. Wanneer hij drijfnat wakker wordt op het strand merkt hij dat niemand hem kan horen of zien. Even later verneemt hij dat hij dood is – zelfmoord. Maurice kan dit niet geloven. Wat is er aan de hand? Dat zijn familie hem liever kwijt dan rijk is, blijkt uit de achteloze, soms ronduit koude reacties van zijn drie dochters (Greet Verstraete, Emilie De Roo, Lize Feryn) en ex-vrouw (Katelijne Verbeke) op zijn dood. Maurice begint zijn eigen dood te onderzoeken. En dan ontdekt hij dat er enkele ‘zieners’ zijn, mensen die hem wel nog kunnen zien en met wie hij kan praten… maar waarom net deze mensen?

Vanaf zondag 31 januari op Eén en op Eén via VRT NU.

Wannabe’s (Ketnet)

Olly Wannabe solliciteert bij Video King, een kleine start-up die krampachtig een succesvolle speler probeert te worden op het net. Een team met grote dromen, maar de foute aanpak. Wanneer Mike, de baas, op Olly’s cv ziet dat hij bij Thuis heeft gewerkt, bij Ketnet, bij Sporza, bij VRT NWS, bij MNM… denkt hij: dít is de man die alles kan. De ideale man dus voor online video, want online… kan alles. Zo komt Olly terecht bij een bende wannabe’s die uitblinkt in incompetentie, maar overleeft dankzij de vriendschap. Met gastrollen van onder andere Ella Leyers en Karlijne Sileghem.

Te bekijken via Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

De Shaq (Eén)

In de comedy- en murder mystery-reeks De Shaq wordt personal trainer Shaq (Prince K. Appiah) door zijn zakenpartner Marnix (Bart Hollanders) gevraagd om hem te helpen met een ‘probleempje’. Wanneer dat probleempje een lijk in de tuin blijkt te zijn, wil Shaq zo snel mogelijk weg van de vermoedelijke crime-scène. Maar dat is buiten Marnix gerekend…

Vanaf maandag 25 januari op Eén en op Eén via VRT NU

Albatros (Canvas)

Videospeler inladen...

Albatros is een reeks over tien zwaarlijvige mensen op afslankingskamp ‘Albatros’ in de Ardennen. Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren. Het gaat er al snel heftig aan toe. De deelnemers worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggehaald. Tot blijkt dat de vroeger zelf obese bezieler van het kamp, naar wie ze allemaal opkijken, niet te vertrouwen is en een duister geheim met zich mee draagt. Met onder andere Dominique Van Malder, Ruth Beeckmans en Benny Claessens.

Vanaf maandag 15 februari op Canvas en op Canvas via VRT NU.

We moeten eens praten (Eén)

Els (Clara Cleymans) wil dat Alex (Rik Verheye) zijn koffers pakt en vertrekt. Maar dan wordt het land plots geteisterd door een gifwolk. Iedereen moet binnenblijven op bevel van de regering. Tijd genoeg voor Els en Alex om elkaar terug te vinden – of definitief af te stoten. Na heftige gesprekken, romantische herinneringen en kwetsende verwijten weten ze: overleven we dit als koppel? Een snedige minireeks over liefde en kwetsbaarheid.

Tot en met 4 april 2021 te bekijken op Eén via VRT NU.

LEEF (Eén)

© VRT

De vierdelige komische dramareeks LEEF draait rond Anja (Joke Emmers), een frivole dertiger die vastgeroest is in de routine van haar job. In haar fantasie heeft ze haar eigen beautysalon, in realiteit maakt ze overledenen klaar voor opbaring in een funerarium. Anja is een uitsteller en komt er niet toe om haar dromen te waar te maken. Gelukkig geven haar 'klanten’ haar zo nu en dan een zetje in de rug... Naast Joke Emmers is ook Michaël Pas in een hoofdrol te zien, met daarnaast onder andere Ikram Aouad, Lukas Van den Eynde, Alice Reijs, An Miller en Lize Feryn.

Tot en met 11 april te bekijken op Eén via VRT NU.  Ook beschikbaar met audiodescriptie

Thuis (Eén)

Onlangs werd nog de 25ste verjaardag gevierd, en ook nu kan iedereen elke weekdag genieten van de populairste dagelijkse fictiereeks van Vlaanderen: Thuis. Frank en Simonne zijn dakloos nadat hun huis in een brand is vernield. Hoe pikt de familie Bomans hun leven opnieuw op? Raakt Lowie nog wel van het slechte pad af? Is er slecht nieuws voor Bob en heeft hij kanker? En wanneer zal Jacques tegen de lamp lopen? Vragen die elke dag 1.2 miljoen kijkers naar Thuis doen kijken en hen ook daarbuiten bezighoudt.

Thuis: elke weekdag om 20.10 uur op Eén.

Dertigers (Eén)

In het langverwachte derde seizoen van de populaire fictiereeks Dertigers wordt de vriendschap van de groep zwaar op de proef gesteld. Saartje heeft Pieter gedumpt en is zonder veel uitleg naar Londen vertrokken. De hele groep, en zeker Pieter, begrijpt er niets van. Maar dan duikt Saartje opeens op in Antwerpen. Kan ze de reden van haar plotse vertrek geheimhouden en zo haar afspraak met An nakomen?

Tinne en Bart hebben beslist om uit elkaar te gaan, maar net dan ontdekt Tinne dat ze zwanger is. Zal dit hun beslissing beïnvloeden? Alex en Elias daarentegen staan sterker dan ooit. Hun trouwfeest komt eraan, maar door de onverwachte zwangerschap van Tinne steekt hun kinderwens steeds feller de kop op. Nora en Hans groeien steeds meer naar elkaar toe, maar toch lijkt Nora te twijfelen. Zal het leeftijdsverschil tussen hen een eeuwige spelbreker blijven?

Dertigers: later dit voorjaar op Eén.

Dossier: fictie

Meer over fictie

VRT kiest voor Eyeworks om de toekomst van Thuis te verzekeren

Van de Oscars naar Canvas: hoe komen internationale topfilms bij jou op het scherm?

Is ‘Vlaamse fictie’ een kwaliteitslabel in het buitenland?

'Dankzij onze successen mogen we meespelen met de grote jongens'

Hoe komen Vlaamse fictiereeksen tot op jouw scherm?

Ken je Anthony Nti, regisseur van De Shaq, al?

De Kinderfictie van Ketnet: met de ‘K’ van ‘kwaliteit’

Wat maakt Vlaamse fictie zo straf?