Eedaflegging president Joe Biden

18 januari 2021 - Live op Canvas, via vrtnws.be, de VRT NWS-app en op Radio 1 op woensdag 20 januari vanaf 17 uur. 

Joe Biden

 In Washington DC wordt alles in gereedheid gebracht voor de eedaflegging van de 46ste president van de Verenigde Staten, Joe Biden. Nog nooit werden zo'n verregaande beveiligingsmaatregelen getroffen voor een inauguratie van een nieuwe president. 

VRT NWS brengt dit historisch moment op woensdag 20 januari volledig live van 17 tot 18.30 uur op Canvas, vrtnws.be,  in de app en op Radio 1 met verslaggeving van Björn Soenens, Thomas De Graeve en Veerle De Vos.

Björn Soenens en Thomas De Graeve zijn in Washington DC  en brengen live verslag uit tijdens  de uitzending van de inauguratie op Canvas op 20 januari. Björn staat op The National Mall, Thomas volgt vanuit een locatie in de stad. Later op de avond brengen Björn en Thomas ook toelichting in Het journaal en Terzake.

De uitzending van de eedaflegging is op Canvas te volgen met live-ondertiteling via 888.

VRT NWS streamt vanaf 17 uur op vrtnws.be en in de app. De live- blog volgt de laatste ontwikkelingen op de voet.

Radio

Veerle De Vos is voor nieuws en duiding op de radio in Washington. De wereld vandaag op Radio 1 zorgt ervoor dat luisteraars niets hoeven te missen van de inauguratie. Veerle brengt ook verslag uit in het radionieuws.

VRT NWS Live

Voor wie helemaal mee en voorbereid wil zijn, is er de dag voordien, op dinsdag 19 januari, na Het journaal van 13 uur een VRT NWS Live waarin onze VS-correspondent Björn Soenens vragen van kijkers en luisteraars  over de politieke situatie in de VS beantwoordt. Vanaf 13.30 uur op vrtnws.be, in de app en op de facebookpagina van VRT NWS.

Documentaire President Biden

Canvas brengt op 19 januari om 23 uur de PBS-documentaire President Biden, die het verhaal brengt van de crisissen en persoonlijke tragedies uit het leven van de nieuwe president en hoe die hem  kunnen voorbereiden op de moeilijke weg die voor hem ligt.

Dossier: Informatie
maandag 18 januari 2021
18 januari 2021

Meer over Informatie

VRT NWS lanceert podcast 'Snapt ge mij nu?'

Wie zit er in het oortje van onze journaalankers?

Ruud Hendrickx nieuwe verantwoordelijke programma-ethiek

Jonge Vranckx-reporters in Melilla, de Kaukasus en Libanon

De VRT brengt informatie voor fietsers in het radioverkeersbulletin

De VRT bouwt gokreclame af en neemt voortouw met strikter beleid

Hoe komt Björn vanuit de USA op je scherm?

Hoe behandelt de VRT ethische vragen en kwesties?