VRT viert Valentijn

12 februari 2021 - Er hangt liefde in de lucht. Op zondag 14 februari vieren we Valentijnsdag en de VRT viert mee. 

MNM

MNM viert valentijn met een extra lange uitzending van Hot N Cold, de radioshow van MNM-Dj Dorianne Aussems en MNM-seksuologe Lotte Vanwezemael. Met deze uitzending trapt MNM ook het nieuwe seizoen van Hot N Cold op gang. De extra lange aflevering over liefde in al haar vormen heeft ook heel wat bijzonders in petto. De afgelopen week deed MNM een oproep naar luisteraars die tijdens deze coronatijden wel eens op wandeldate willen. Niet minder dan 3333 luisteraars vulden de vragenlijst op MNM.be in. MNM-seksuologe Lotte Vanwezemael ging aan de slag met deze inschrijvingen en vormde op basis van de antwoorden op de vragenlijst de twee beste matches. Die twee duo's gaan op Valentijnsdag wandelen onder vakkundige begeleiding van de cupido van dienst: MNM-DJ Robin Keyaert. Wie weet vinden ze hun ideale wandelpartner, of misschien wel méér. Lotte en Dorianne kijken tijdens deze uitzending ook of de lockdown de liefde aangewakkerd heeft bij de luisteraars of net bekoeld. Was al die tijd samen goed voor je relatie of net niet? En hebben singles online gedatet of toch maar elke avond alleen genetflixt?

Het nieuwe seizoen Hot N Cold op valentijn met een extra lange uitzending van 14.00 tot 23.00 uur, op MNM.

Radio 2

De Grootste Familie viert valentijn met de Radio 2 Valentijn 100. Dat zijn de honderd verleidelijkste hits van de Radio 2-luisteraars, op Valentijnsdag. Een plaat waar je het spontaan warm van krijgt? Waar je voor het eerst met je partner op danste? Of die ene plaat met een speciale betekenis voor iemand die je lief is? Gastvrouw Kim Debrie rijgt alle liefdesnummers aan elkaar op zondag 14 februari tussen 16.00 uur en middernacht. En dat doet ze niet alleen. Ze krijgt ook afwisselend het gezelschap van James Cooke, Willy Sommers, Stan Van Samang en Sven De Leijer. Ook de Radio 2-app baadt de hele dag door in liefde, gevuld met berichten en foto's van luisteraars die hun liefde en vriendschap verklaren aan al wie ze graag zien.

Radio 2 Valentijn 100: op zondag 14 februari van 16.00 uur tot middernacht op Radio 2.

Klara

In Berg en Dal praat Pat Donnez met actrice en therapeute Katrin Lohmann. De in Duitsland opgegroeide actrice Katrin Lohmann kennen we van fictieseries als Salamander, Beau Sejour of Callboys. Maar Katrin is ook – en misschien vooral – audiomaker en psychotherapeut. In het gevangenisproject Radio Begijnenstraat spreken, zingen en schrijven gedetineerden over schuld en boete, schoonheid en troost. Ook tijdens deze lockdown. Zij zijn ervaringsdeskundigen in isolement. Een aparte Valentijn. Met extra veel liefde voor wie vaak tussen de plooien van het nieuws valt.

Berg en Dal met Katrin Lohmann: op zondag 14 februari van 10.00 tot 11.00 uur op Klara.

6 tips voor VRT NU

Omdat niet iedereen een Valentijn in de bubbel heeft vroegen we aan Jonas Boets van VRT NU een selectie te maken van 6 reeksen op VRT NU: van romantiek tot stomende sex. 

Voor elk wat wils.

1. Wat meer seks:: SEX

Een magische nacht brengt Cathrine erg in de war. Blijft ze in haar veilige, rustige relatie of kiest ze voor een nieuwe, vurige passie?

Bekijk de eerste aflevering

2. Wat meer sexting: De slet van 6VWO

Laura (17) is een normale tiener, slim maar onzeker en is blij dat een knappe, zelfverzekerde jongen van school, Mitchell (17), interesse in haar heeft. Ze zijn al een tijdje aan het appen en Facetimen, waaronder gezamenlijk work-outs doen.  Mitchell wil echter met Laura camseksen.

Bekijk de eerste aflevering

3. Wat meer drugs en seks: Exit

Het leven van de rijke Adam Veile lijkt perfect, maar hij zoekt voortdurend zijn limieten op door te drinken en drugs te gebruiken, samen met zijn drie beste vrienden, Henrik, Jeppe en William. Zijn vrouw Hermine waagt zich na jaren proberen aan een zwangerschapstest. Tijdens een etentje bij haar moeder raakt Adam verwikkeld in een ruzie met beide dames. Hij spreekt daarop af met z'n vrienden in hun vaste kroeg, waar blijkt dat Adam zich jaren geleden heeft laten steriliseren.

Bekijk de eerste aflevering

4. Wat meer vragen over liefde, ongeacht geslacht: La Théorie du Y

Anna begint haar gewone leventje met haar vriend in vraag te stellen. Zou je verliefd kunnen worden op iemand, los van zijn of haar geslacht? Op zoek naar het antwoord op die vraag, ontdekt Anna dat het leven niet zo zwart-wit is.

Bekijk de eerste aflevering

5. Wat meer girl power (en een beetje seks): Bathroom Stories

Een gefaald ingangsexamen aan de universiteit, een penibele financiële situatie, bezorgde moeders en een onbegrensd verlangen naar seks: reden genoeg voor Isa en Flo, die samen een badkamer delen, om aan het feesten te slaan.

Bekijk de eerste aflevering

6. Wat meer break-up: We moeten eens praten

Na een relatie van vier jaar maakt Els het plots uit met Alex. De wereld van Alex stort in. Had hij dan niks door of was hij niet aan het opletten? Els wil dat Alex nu onmiddellijk zijn koffers pakt en vertrekt.

Bekijk de eerste aflevering 

Ook beschikbaar met audiodescriptie

Ook dit nog.... Kotklap

In hun wekelijkse portie keukentafelfilosofie “kotklap” buigen de vrienden van “op kot “ zich over vragen over relaties en Valentijn. 

Videospeler inladen...

Meer over Sport en ontspanning

VRT NU breekt weekrecord met meer dan 5 miljoen starts, Dertigers kent ongezien succes

Nieuw op StuBru: Sam De Bruyn en Pien Lefranc vallen in voor Eva De Roo, Flo Windey presenteert eigen avondblok

Imea en Sebe spelen de hoofdrollen in Ketnet Musical: De Finale

Joris Hessels presenteert 'Radio 2 Nieuwjaarsbrief'

Raymond Goethals: Magie in Marseille

Imke Courtois gaat op zoek naar De Strafste Sporter

De weg naar Roubaix: reeks over Yves Lampaert op VRT NU

Premier De Croo zet de 'Competitiebeesten' in de bloemetjes