VRT zet met Smile #LikeMe sterk in op duurzaamheid

27 april 2021-  Op 14 april maakte de cast van #LikeMe bekend dat de opnames voor het derde seizoen van start gaan. Maar fans moeten niet wachten tot de nieuwe reeks op televisie verschijnt. Want in de gloednieuwe belevingsexpo Smile #LikeMe kunnen jong en oud zich helemaal laten onderdompelen in de wereld van #LikeMe. De VRT zet met de expo sterk in op duurzaamheid

affiche

Duurzame aanpak tijdens het evenement

De belevingsexpo loopt van 1 mei tot en met 30 september 2021 in de Stadsfeestzaal van Antwerpen. Door die locatie in het centrum van de stad, is het evenement makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. 

De expo gaat ook op een verantwoordelijke manier om met water en energie en streeft naar een mooi evenwicht tussen het comfort van de bezoekers en het energieverbruik. 

Bovendien kunnen bezoekers hun handen ontsmetten, niet met gewone alcoholgel maar met ECAS. Dat desinfectieproduct is een pak duurzamer en tegelijkertijd 99,95% veilig.

Ook productie draagt haar steentje bij

Tijdens de opbouw van het evenement werd op een uiterst verantwoorde manier omgegaan met de materialen: al het hout heeft een ECO-certificaat en alle prints bestaan uit een niet-vervuilende inktsoort. 

Het geproduceerde afval zal gesorteerd en gerecycleerd worden. De volledige productie vond ook plaats op de locatie zelf. Dat wil zeggen dat alles ter plekke werd gezaagd en in elkaar gezet. Zo was er tot 50% minder ruimte nodig in vrachtwagens en bleven de transporten beperkt. 

Na afloop van de belevingsexpo zullen alle decors hergebruikt worden, deels op de VRT en deels op andere locaties. Zo krijgt alles een nieuwe en nuttige eindbestemming. 

Ook op vlak van de techniek, springt de expo duurzaam om met de middelen. LED-verlichting zorgt voor een spaarzaam verbruik en alle kabels zijn herbruikbaar.

Om de veiligheid van onze bezoekers te garanderen, nemen wij de geldende coronamaatregelen in acht.

WIST JE DAT…

  • De expo in totaal ongeveer 2.800 m2 groot is en dat iedere ruimte ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk is met een lift?
  • Er in totaal meer dan 65 mensen meehielpen aan de realisatie van Smile #LikeMe?
  • Er in totaal 4 km aan houten planken en 20.000 vijzen werden gebruikt om alle wanden en kamers te bouwen?
  • Er in totaal meer dan 5.550 uren gewerkt is aan deze schitterende expo?
  • De wagen van Scott uit de expo in stukken werd gezaagd en nadien terug in elkaar werd gezet? Dat was de enige manier om het voertuig op de expo te krijgen.
  • Onze partner ‘CityCubes’ van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en visit.brussels het Brussels Health Safety Label als coronaproof attractie kreeg voor hun expo ‘Smile Safari’? Deze expertise wordt ook ingezet tijdens Smile #LikeMe in Antwerpen.

Smile #LikeMe is een samenwerking tussen Ketnet, VRT, Fabric Magic en CityCubes. 

De belevingsexpo loopt van 1 mei tot en met 30 september 2021 in de Stadsfeestzaal te Antwerpen. Tickets & info op SmileLikeme.be.

Dossier: MVO en duurzaamheid
dinsdag 27 april 2021
27 april 2021

Meer over MVO en duurzaamheid

VRT zet met Smile #LikeMe sterk in op duurzaamheid

Opnames derde reeks #LikeMe van start

"We planten een MNM-bos met 2500 bomen"

Planten MNM-luisteraars 2500 bomen?

EDUbox Mobiliteit helpt jongeren kiezen voor duurzame ontknoping

VRT-collega’s doneren 2850 euro voor Geleidehonden

VRT-collega’s zamelen 2850 euro in voor Centrum voor Geleidehonden

De VRT doet mee met de Week van de Mobiliteit