Mis niets van de Ronde van Italië met Sporza Giro

5 mei 2021 – Het aftellen naar de Ronde van Italië is begonnen. Zaterdag wordt in Turijn de eerste grote ronde van het jaar op gang geschoten. Het belooft voor ons, Belgen, een beklijvende Giro te worden, want de verwachtingen richting Evenepoel, Merlier, De Gendt en co liggen hoog.

campagnebeeld

Bij Sporza kan je de rittenkoers vanop de eerste rij volgen: Ruben Van Gucht maakt drie weken lang Sporza Giro met daarin alles wat je gezien en gehoord moet hebben: de beelden voor en achter de schermen, de interviews voor en na, met het beste uit de sociale media, beklijvende archieffragmenten én uiteraard met onze man in de Giro: Renaat Schotte.

Wie wint de 104de editie van de Ronde van Italië? Afspraak voor alle Girini van zaterdag 8 tot en met zondag 30 mei in Sporza Giro. Vaste afspraak van maandag tot en met zaterdag telkens om 19.40 uur op Canvas (herhaling op Eén, na Laat). Op zondag rond 22.40 uur op Eén.

Sporza Giro: vanaf zaterdag 8 mei tot en met zondag 30 mei. 

  • Van maandag tot en met zaterdag telkens om 19.40 uur op Canvas en na Laat op Eén. 
  • Op zondag rond 22.40 uur op Eén. 
  • Online te volgen via sporza.be en VRT NU.

Waarom worden de ritten niet uitgezonden?

Om grote sportwedstrijden - waaronder de Giro - te mogen uitzenden moeten er uitzendrechten betaald worden. De uitzendrechten van de Giro zijn tot 2025 exclusief in handen van Eurosport. Concreet betekent dit dat Sporza deze wielerwedstrijd niet mag uitzenden. 

Natuurlijk is dit jammer voor de VRT kijkers maar Sporza heeft nog steeds de uitzendrechten voor alle Vlaamse topwedstrijden, voor alle ASO-koersen zoals Parijs-Nice, Parijs-Roubaix, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Tour de France. Er is in Europa geen enkele openbare of commerciële omroep in open net met zulk groot, relevant en reclamevrij live wieleraanbod als de VRT. 

 

Meer over Sport en ontspanning

Komt MNM deze zomer naar je kampplaats?

Karl, Renaat en Ruben volgen in 2022 Michel Wuyts op

Bij Sporza beleef je de sportzomer vanop de eerste rij

Radio 2 stelt 'FC Niels & Wiels' op!

Voor als het je geen bal kan schelen

Zes alternatieve Canvastips voor de sportzomer

Tijd voor De Vijver van Siska

Hoe breng je het EK op groot scherm?