Olivier Goris gaat aan de slag bij Telenet

11 juni 2021 - Olivier Goris, de netmanager van Eén en Canvas, gaat een nieuwe uitdaging aan bij de Telenet-groep en verlaat binnenkort de publieke omroep. Olivier tekende de afgelopen 7 jaar voor veel van de tv-successen van Eén en Canvas.  

Olivier Goris © VRT - BMUSS

Olivier zal bij Telenet het sportaanbod aansturen dat verspreid zit bij Telenet (o.a. Play Sports), SBS en Woestijnvis. Vanuit die nieuwe rol zal hij samenwerkingen uitbouwen, zowel voor huidige als toekomstige platformen. 

Olivier Goris“Het is een aanbod dat mij superveel goesting geeft. Het voelt als een terugkeer naar mijn eerste liefde, 25 jaar geleden bij het sportkanaal Supersport, waar de passie voor sport en televisie voor zeer mooie avonturen gezorgd heeft, niet het minst de geboorte van Woestijnvis. Het voelt voor mij persoonlijk heel erg als de juiste stap op het juiste moment.

Ik verlaat de VRT uiteraard ook wel met een zwaar hart, daar ga ik niet flauw over doen. De afgelopen zeven jaar hier waren absoluut fantastisch. Ik heb zoveel mooie dingen mogen doen, ik heb hier ongelooflijk veel bijgeleerd, ik heb de kans gekregen met heel inspirerende mensen en straffe teams samen te werken, zowel intern als extern. Het is een voorrecht Eén en Canvas te mogen leiden en ik ben supertrots op wat we met z’n allen bereikt hebben.” 

Frederik Delaplace, CEO VRT: “Zoals Olivier zelf aangeeft, is de job van netmanager er eentje die veel van een mens vergt en wil hij na al die jaren bij VRT in een nieuwe omgeving nieuwe inspiratie opdoen. Dat willen we hem ook wel gunnen -met gezonde tegenzin- en als we dé talentfabriek van Vlaanderen willen zijn, hoort het er dus ook bij dat talent soms al eens weggeplukt wordt. We wensen Olivier (‘Oli’) heel veel succes in zijn nieuwe media-avonturen. De Vlaamse mediascène is maar een voorschoot groot, we lopen elkaar dus zeker nog tegen het lijf.”

Ricus Jansegers, algemeen directeur Content: “7 jaar dat zijn 14 TV-seizoenen en dat doet wat met een mens. Ik begrijp dan ook dat Olivier kiest voor een nieuwe uitdaging, nieuwe zuurstof. Hij heeft een indrukwekkende trackrecord bij de VRT. Daarvoor zijn we hem dankbaar en ik vind het daarom ook heel spijtig dat we niet verder zullen samenwerken. Ik wens hem oprecht alle succes. Onze paden gaan gegarandeerd nog kruisen.”

Dossier: Bedrijfsinformatie
vrijdag 11 juni 2021
11 juni 2021

Meer over Bedrijfsinformatie

Herken jij deze jeugdseries uit de jaren 60 en 70?

Broadcaster VRT opts for a new compact, horizontal building

De VRT kiest voor een compact en horizontaal gebouw

Ontdek als eerste het nieuwe VRT-huis 

Xavier Taveirne geeft fakkel door aan Leen De Witte

Chloë van de Klantendienst: ‘Laat Ben Crabbé de corona-persconferenties becommentariëren’

Fietsmeldingen in de VRT-verkeersinformatie

Karl, Renaat en Ruben volgen in 2022 Michel Wuyts op