Klaar voor de grote vakantie? Wij komen naar jou!

28 juni 2021 – Voor velen start de grote vakantie. En nu het leven langzaamaan weer min of meer normaal wordt, komt de VRT weer naar je toe. Enkele suggesties voor geweldige, coronaproof activiteiten in de zomer van 2021.

Kim De Brie aan de kust

Met ‘Westtour’ de zomer in

Op donderdag 1 juli zet MNM-dj Astrid Demeure de vakantie in vanop het Epernayplein in Middelkerke. Ze ontvangt verschillende ambassadeurs van de kust en praat met hen over mode, kunst en muziek. Wanne Synnave en Aaron Blommaert testen er ook verschillende watersporten uit. 

De Radio 2 karavaan

De Radio 2-karavaan zorgt voor inspiratie en sfeer. Met onder andere:

  • Kookdemo's van The Messy Chef. Je kan Jelle Beeckman, bekend als The Messy Chef bij De Madammen op Radio 2, nu ook zelf aan het werk zien. Laat je verleiden door zijn eenvoudige, zomerse gerechtjes, gebaseerd op lekkers van bij ons.
  • Let's Groove. Als je kan bewegen, kan je grooven. Geen halsbrekende toeren of ingewikkelde pasjes, maar lekker bewegen op muziek. Iris Van Hoof van de Radio 2 Vlaamse 30, geeft verkwikkende danssessies. Voor alle leeftijden.
  • Chris Dusauchoit geeft advies. Goede raad nodig voor je huisdier? Dierenvriend Chris Dusauchoit helpt je op de goede weg.
  • Doe de smaaktest. In de smaaktest van De Inspecteur oordelen luisteraars welk product ze het lekkerste vinden.
  • Ontmoet een Ketnet-wrapper. Hét moment om met je favoriete wrapper op de foto te gaan.
  • Kom op tegen Kanker. Hoe goed fiets jij op rollen?
 

‘De stoel’ is terug

De stoel

We kunnen deze zomer opnieuw op zoek naar ‘De stoel’ van Eén. Spot 'm op televisie, breng het juiste voorwerp mee en rep je ernaartoe. Als ‘De stoel’ niet in de buurt staat, kan je ook meedoen op één.be.

‘De stoel’ loopt de hele zomer lang en volgt steeds de geldende veiligheidsmaatregelen van het moment. 

‘De stoel’ (misschien in uw buurt) op weekdagen na ‘Het journaal’ op Eén.

MNM op zoek naar jong DJ-talent

Met MNM Start To DJ gaat MNM opnieuw op zoek naar jong dj-talent. De afgelopen jaren kregen de carrières van dj’s 5NAPBACK, Manuals, Voltage en Merlo een gigantische boost, nadat ze de wedstrijd wonnen. MNM geeft de kans aan jongeren vanaf 16 jaar om deel te nemen. De finalisten gaan uitdagende dj-battles aan op 4, 5 en 6 augustus in zomerbar Ipanema van club Versuz in Hasselt.

Inschrijven voor de wedstrijd kan tot 6 juli, 12 uur.

Te voet of met de fiets (op zoektocht) door het land

Ketnet Zomerzoektocht: Ketnet strijkt deze zomer neer in vier steden. Ga op zoektocht doorheen de stad en ontdek de leukste attracties. Zoek de Ketnet-code terwijl je het Hoodie-hoogteparcours trotseert, je weg zoekt langs het Nachtwacht-hindernissenparcours of hopt over het Hoppers-hinkstapspel. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met een Ketnet Junior-hoek.

De Ketnet Zomerzoektocht is toegankelijk van 11 tot 17 uur. Het is gratis, maar omwille van de corona-maatregelen moet je wel vooraf een tijdslot reserveren:

  • 10 en 11 juli in Sint-Niklaas
  • 17 en 18 juli in Wenduine
  • 24 en 25 juli in Deinze
  • 14 en 15 augustus in Roeselare

 

Kunst op de Kaart: Klara's fietsroutes langs kunst & architectuur

Vorig jaar kreeg ‘Kunst op de Kaart’ heel wat kunstliefhebbers op de fiets. Vanwege de grote interesse hebben Klara en Vlaanderen Fietsland de routes een update gegeven. Vijf fietsroutes langsheen kunst en architectuur: één per provincie. ‘Kunst op de Kaart’ is bewegen in de buitenlucht en tegelijk genieten van kunst en cultuur. De routes zijn tussen 40 en 70 kilometer lang en best pittig. Wie een elektrische fiets heeft of een geoefende fietser is, kan elke route op één dag aan. Anderen trekken best twee dagen uit.

Een handig overzicht via deze link.

Kampioen zijn is plezant

Voor wie niet genoeg kan krijgen van F.C. De Kampioenen is er een fietszoektocht in Poperinge, een wandelzoektocht in De Haan en een zandsculpturenfestival in Middelkerke.

F.C. De Kampioenen fietszoektocht in Poperinge. In Poperinge kan je QR-codes vinden die je leiden naar een fragment van De Kampioenen met een vraag of opdracht over de plek waar je je bevindt.

De tocht is gratis en loopt tot 31 juli. Haal je plannetje op de toeristische dienst.

F.C. De Kampioenen wandelzoektocht in De Haan aan zee. In De Haan aan zee kan je QR-codes vinden die je leiden naar een fragment van De Kampioenen met een vraag of opdracht over de plek waar je je bevindt.

De tocht is gratis en loopt tot 15 september. Haal je plannetje op de toeristische dienst.

affiche zandsculpturenfestival

F.C. De Kampioenen zandsculpturenfestival: Na 21 seizoenen, vier films en een kerstspecial krijgen de Kampioenen deze zomer ook een uniek eerbetoon in zand. Meer dan levensgroot ontdek je al je favoriete helden in hun natuurlijke habitat: het café, het veld, de garage van DDT, het huis van Boma en vele anderen. Het begint met een levensechte Xavier, die je al van ver ziet staan. Hij kijkt uit over het terrein van meer dan 5.000 m2 waarin honderden ladingen speciaal sculptuurzand omgetoverd werden tot al zijn ploegmakkers en vrienden in 3D.

Het zandsculpturenfestival loopt van 1 juli tot en met 12 september in Middelkerke.
Meer informatie is te vinden via deze link.

En als het regent?

Als het regent of het te warm is,  kan je nog altijd terecht bij VRT NU om reeksen te bingen, maar er is ook ‘Meer… weer’ in Oostende en Smile #LikeMe in Antwerpen.

‘Meer weer’ expo: Op de expo ‘Meer weer’ kunnen jong en oud onder meer fascinerende weetjes, leuke weerateliers en ‘instagrammable’ fotodecors ontdekken. De ‘Meer weer’-expo dompelt je onder in verschillende weerthema’s. Je ontdekt er alles over natuurfenomenen, aarde, klimaat, sterrenkunde, ruimtevaart, zon, duurzaamheid en zee. Bij de decors lees je ook nog leuke weetjes van Frank Deboosere.

Heb je altijd al eens zelf het weerbericht op Eén willen presenteren? Dat kan! Op de expo kan je net zoals Frank, Bram en Sabine voor een greenkey scherm het weerbericht presenteren. Tot slot kan je verschillende weerscenario’s beleven in augmented reality. Zo stap je op de expo een ruimte binnen en verschijnen er plots verschillende weerelementen zoals een windhoos, een hagelbui, sneeuw, donder of bliksem.

De expo loopt van 3 juli tot 29 augustus van 11 tot 18 uur, in het Kursaal van Oostende.
Meer informatie en tickets via deze link.

Expo Smile #LikeMe. In de belevingsexpo ‘Smile #LikeMe’ stap je de wereld van Caro en haar vrienden binnen en ontdek je de leukste decors uit de populaire Ketnet-reeks. Ga op de foto op de trappen van het SAS, speel een romantische scène met Vince na of dagdroom samen met je vrienden op het bankje aan de Schelde.

De expo loopt nog tot 31 augustus in de Stadsfeestzaal van Antwerpen. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

eSporza

eSporza is er voor alle amateurgamers die zichzelf willen bewijzen. Van FIFA over Mario Kart tot RGT Cycling: alle events blijven laagdrempelig zonder de uitdaging uit het oog te verliezen. Deze zomer staan de Summer cup en de Mont Ventoux challenge op de agenda:

Summer cup: De beste FIFA-amateurs kunnen zichzelf bewijzen tijdens onze kwalificatiewedstrijden met een finale op 10 juli.

Mont Ventoux challenge: Een lengte van 21 kilometer en een hoogteverschil van 1600 meter. Via de Sporza Mont Ventoux Challenge krijg jij de kans om deze kolos te beklimmen. Rij mee tussen 1 en 7 juli.

https://e.sporza.be/

Meer over Sport en ontspanning

Olympic cycling, marathon (and more) thanks to Flemish broadcaster VRT

Dankzij de VRT kan de wereld het olympisch wielrennen live volgen

De Olympische Spelen bij de VRT

“De Olympische Spelen zijn voor een sportjournalist het mooiste wat er is”

Schrijf je in voor de Olympische nieuwsbrief

Voor als het je geen bal kan schelen

"Tijdens de Tour schuift de vermoeidheid op door de adrenaline"

Hoe geeft Sporza aandacht aan de vrouwencompetities?