donderdag 30 september 2021
30 september 2021

De Taalstaat is terug in de Radio 1-app

30 september 2021 – De Taalstaat is terug! Op zaterdag 2 oktober trappen Radio 1 en NPO Radio 1 samen De Week van het Nederlands op gang. Presentatoren Jan Hautekiet en Frits Spits ontvangen  gasten uit Nederland en België. Het thema van dit jaar: Taal op stelten.

Met Tom Lanoye, Jan Cremer en Joël De Ceulaer op de gastenlijst belooft het een boeiende uitzending te worden. De ambassadeurs van De Week van het Nederlands, Elfie Tromp en Jaouad Alloul, vertellen over de voorstelling waarmee ze van zaterdag 2 tot zaterdag 9 oktober doorheen Vlaanderen en Nederland trekken.

Verder reiken Jan en Frits de Taalboekenprijs uit en gaan ze op zoek naar de meest veelzeggende quote van de week. In het afsluitend debat verkennen ze de grenzen van de taal met experts en auteurs uit beide landen. Onder meer Mounier Samuel, Elma Drayer en Sofie Decock debatteren over wat je in deze tijd nog kunt lezen, zeggen en schrijven. De hele uitzending is vanaf 11.00 uur simultaan te volgen op NPO Radio 1 en in de Radio 1-app.

De Week van het Nederlands: in samenwerking met deBuren en de Taalunie.

De Taalstaat: zaterdag 2 oktober om 11.00 uur in de Radio 1-app.

Meer over Taal

Column: Poëtische dagen …

Waarom is correct taalgebruik zo belangrijk voor VRT?

Veellezer

2022... in woorden

'Slay' en 'Smash' zijn Kinder- en Tienerwoord van het Jaar

Shortlists voor het Kinderwoord en Tienerwoord van het Jaar

Je stem is de spiegel van je ziel

Dit was De Week van het Nederlands 2022 bij VRT